Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Batman začíná

Batman začíná (2005)

Nemám slov: "If you make yourself more than just a man. If you devout yourself to an ideal. Then you become something else entirely. A legend Mr. Wayne….A LEGEND!" Skvost, se kterým se může rovnat jen Dark Knight a můžeme doufat, že také Dark Knight rises, leč to se dozvíme až za rok....Srtučně řečeno: miluju Batmana, miluju Nolana, miluju Christiana Balea....///Můžu s klidným svědomím prohlásit, že je to můj absolutně nej nej nejoblíbenější film a odpočítávám dny do 26.7.2012 :-)

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Opět není co dodat, snad kromě toho, že miluju Batmana, miluju Nolana, miluju Balea a miluju Jokera:-). Ovšem Batman Begins u mě před Dark Knightem zvítězil o jednu koňskou délku:-). "Because he's the hero Gotham deserves, but not the one it needs right now. So we'll hunt him because he can take it. Because he's not our hero. He's a silent guardian, a watchful protector. A dark knight." (když ve filmu zní tato věta, tak by se ve mě krve nedořezal:-))

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů… Člověk ho může vidět stokrát a vždycky ho rozesměje i rozpláče. Tom Hanks zahrál Foresta naprosto dokonale. Je to snad jediný film, který se mi líbil víc než literární přeloha, což už mluví samo za sebe. „Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš, jaký kousek ochutnáš“ (pokud si to ovšem nepřečteš na zadní straně:-)) ).

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Tenhle film se zařadil mezi romatnické klasiky. Vánoce bez lásky nebeské si ani představit nedokážu, všechny příběhy jsou krásné a všechny dokazují, že love is actually all around. Asi nejvíc miluju příběh nového pana premiéra, páč Hugh Grant je skvělý a jeho tanec je legendární a Natalii je za ním v těsném závěsu taky výborná:-). Prostě je to film který si zamilujete, dojme vás a rozesměje, a o to přeci jde.

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Já prostě nevím, co mám napsat, je to tak dokonalé, že škoda slov. Nejlepší díl z celé trilogie a jeden z nejlepších filmů vůbec. Opět není nad prodlouženou verzi, která ač 4 hodinová uteče a podívaná je to opravdu velkolepá. Silných okamžiků požehnaně, pro mě asi nejlepší, když jede Faramir zaútočit na přístavní město, a pak už frčí jedno za druhým - bitevní proslovy, korunovace..... Prostě opět nic nešlo udělat líp, než jak to je. Je to rozhodně klenot, kdybych mohla dám hvězdiček deset.

Hříšný tanec

Hříšný tanec (1987)

Pro mě osobně naprosté odreagování, miluju tenhle film. I když ho už znám celý nazpaměť, nikdy nezklame. Jen doufám, že ho nikdy nepředabují. Na počítači si ho snad ani nepouštím, ale vždycky, když ho dávají v televizi, tak neodolám. Prostě a jednoduše: „Baby nebude sedět v koutě!!!“ ///viděno po tisící prvé:-) a mě tenhle film prostě vždycky dostane, ale vždycky....A málem bych zapomněla na nejlepší soundtrack všech dob!, který musí snad i skálu rozhýbat v bocích, je to prostě jedna pecka za druhou.

Americká krása

Americká krása (1999)

Dokonalé, dokonalé a dokonalé...."Asi bych měl být pěkně naštvaný, kvůli tomu, co se mi stalo. Ale je těžké zůstat rozzlobený, když je na světě tolik krásy .Někdy cítím, že ji vidím všechnu najednou a je jí tolik, že mi naplní srdce jako balón a chce prasknout. A pak si vzpomenu, že se mám uvolnit a přestat zkoušet se toho držet a pak to mnou proplouvá jako déšť a já necítím nic jiného, než vděk za každičkou chvilku mého malého pitomého života. Určitě nemáte ponětí, o čem tady mluvím. Nic si z toho nedělejte...Jednou to poznáte sami."

Kick-Ass

Kick-Ass (2010)

To byl Kick-ass!!! Mám ráda comics movie a tohle byla pecka:-). Jsem velmi, velmi, ale velmi mile překvapena, šla jsem do kina s tím, že to bude hrůza děs a co mě nečekalo… Skvělý humor, smála jsem se, až sem se za břicho popadala (Hit Girl- naprosto úžasné hlášky a skvělý herecký výkon, 13ti letá holčina – nezbývá než smeknout klobouk), bravurní akční scény, výtečný soundtrack a nějaký zamyšlení se taky našlo... Co nemám ráda je to, když si někdo dělá srandu z Batmana (to je moje citová záležitostú):-), proto 4*. A taky je přeci jen Christian Bale lepší Batman jak Nicolas Cage, co si budem povídat. Celkem 85%./// PO DRUHÉM SHLÉDNUTÍ musím tu jednu proklatou hvězdičku přidat, páč je to opravdu delikátní filmek:-)/// PO TŘETÍ- bych dala snad i šest hvězdiček, kdyby to bylo možný:-), čím víckrát to člověk vidí, tím si to víc zamiluje....

300: Bitva u Thermopyl

300: Bitva u Thermopyl (2006)

"THIS IS SPARTA!!!" Po druhém shlédnutí sem naprosto unešena a zvedám počet na 5*. Perfektně promakaný vizuální film, kde krev sice teče po litrech, ale je to zážitek. Gerard Butler je skutečně pan král s velkým K, to samé se dá říci o Královně, oba dva jsou naprosto skvělý. Doplňují je dechberoucí zpomalené záběry a vynikající hudba, jojo, to já můžu. "Poutníče, zvěstuj Lakedaimónským, že my zde mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám.“ Mohu jen doporučit knihu - Pressfield - ohnivá brána...