Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Romantický

Recenze (685)

plakát

집사부일체 (2017) (pořad) 

Asi není úplně fér hodnotit dle dvou zhlédnutých epizod, ale upřímně, odkoukal jsem je jen a jen pro účast mé nejmilovanější Son Ye-jin. Chlapci jsou velmi zábavní a mají-li k sobě takovou úžasnou dámu, jde o bezvadnou podívanou. Pánové jsou na úvod správně šokovaní, no a Ye-jin naprosto, ale naprosto kouzelná a úchvatná, zejména scénky s pilates či hádáním filmů nemají chybu :-) Díky této show jsem se o ní měl možnost dozvědět pár věcí, tudíž zhlédnutí rozhodně litovat nelze, spíše naopak a má můj nekonečný obdiv. Jistou nevýhodou je neúplná znalost okolností, tzn. když Korejština není vaším mateřským jazykem (k dispozici anglické titulky) či neznáte mnohé filmy do detailu jako aktéři, nějaké ty vtípky či narážky vám pochopitelně utečou. Závažný problém to ale určitě není a minimálně fandům Son Ye-jin zhlédnutí ep46 a 47 vřele doporučuji!

plakát

About Love (2005) 

Tři samostatné příběhy o lásce - jednotlivě hodnotím 80%, 40%, 90% - zejména ten třetí mne v závěru opravdu zasáhl, kluk byl fakt natvrdlej, taková milá holčina, chudinka nešťastná... P.S. Vypíchnul bych pěknou hudbu při titulcích.

plakát

Ad Astra (2019) 

Tedy tolik pitomin jako v tomto snímku se málokde najde - v daném žánru mi leze na mysl "Gravitace", tam bylo těch nesmyslů podobné množství. Piráti na Měsíci? Hm, dobře zajištěná oblast z hlediska vojenského, těžko věřit. Jdeme dál. Asi mi to uniklo, ale proč zpráva na Neptun se musí odeslat z Marsu, ze Země by to nešlo? :-) Pokračujeme. Jak se náš hrdina dostal na Marsu do rakety s nukleárkou, to je fakt bravurní - skvělé zabezpečení vzhledem k tomu, že jde o záchranu Země. Rovněž úchvatné, že uvnitř posádka nemá skafandry a když se při boji omylem rozstřelí nějaká nádobka s jedem či co to bylo (co to tam vůbec dělá?), všichni se udusí, bravo! Jsme u Neptunu. Jak vidět, lidstvo udělalo opravdu velký skok když si můžou létat ve skafandrech ve volném vesmíru. No a na průlet skrze prstence se stačí jen dobře odrazit a jako štít vzít kus plechu, to s přehledem zaručuje bezpečný průlet přímo k na orbitu parkující lodi kam se v tom nekonečném prostoru trefit prostě není žádný problém. Závěrečný odpich pomocí nukleárky už snad ani komentovat nebudu...

plakát

Ahobsal insaeng (2004) 

By jeden nevěřil, jak zajímavě může působit dobře realizovaný dětský snímek na dospělého jako jsem já. Svým způsobem je to často i zajímavější než filmy o dospělých láskách a závěr zapůsobí myslím na každého. Na druhé shlédnutí jsem se opět nenudil, první momenty ve třídě nemají chybu (ty fyzické tresty by se rozhodně neztratily ani dnes na ty hajzlíky) a ani následující děj rozhodně nedostatkem kvality netrpí. No a uznejte - který klučina by se nezakoukal do takové okouzlující dívenky :-) 85%

plakát

Achilles a želva (2008) 

Umění. Dalo by se říci, že tady docela platí můj náhled na toto téma - čím větší šílenost a nesmysl, tím je to více umělecké a oceňované. Podivné komediální drama jež začíná být zajímavější až s nástupem Kitana na scénu.

plakát

Ai (2012) 

Několik navzájem propojených příběhů o lásce z nichž mne výraznějším způsobem dokázal zaujmout akorát ten o nešťastné modelce. Celkově vzato humor ani romantika moc nefungují, ale dívat se na to dá, minimálně tam účinkuje pár pěkných koček :-)

plakát

Ailiseu (2009) (seriál) 

Vzal jsem to kapánek opačně – nejprve Athena, pak teprve IRIS :-) Nicméně, to co jsem napsal o Atheně mohu použít i zde. Předně je zde nutno nechat šedou kůru mozkovou odpočívat a rozhodně u toho moc nepřemýšlet, logika zde opravdu hodně často jde stranou. Jako příklad uvedu např. útěk našeho obětního beránka z Maďarska, opravdu nepolapitelný hoch – buď má nadpřirozené schopnosti a nebo jsou všichni okolo tak neschopní. No a co se týče ukrutně snadného napadení centra NSS, to už snad ani komentář nepotřebuje, brilantní zabezpečení, ačkoli stále to nebylo tak zoufalé jako zabezpečení centra Cyberdyne v novém Terminátorovi, tam stačil jeden sekuriťák dole u vchodu :-) Co pak vyzradila svému klukovi Mi Jeong v 17. díle už je opravdu na hlavu postavené. A věčné téma proč skoro nikdy nikdo nic netrefí snad už necháme stranou. Tak, nyní k samotnému obsahu. Začátek připomíná spíše romantický seriál, akce vcelku málo, ale stěžovat si nelze, je to milé a zábavné. Posléze už jsem se ale začal trošku nudit, jak se rozpadne zamilovaný páreček, nějak to nemá ten správný náboj, nicméně ten se objeví opět zhruba po půlce seriálu, po stránce konspirační je to pěkné a určitě nad úrovní Atheny, ač závěr není příliš napínavý. Paradoxně Athena mne celkově oslovila trochu více – předně je zde ku prospěchu věci, že ústřední dvojka je stále spolu, tudíž romantická linka je zde výraznější, častější a silnější. Stejně tak zlo je v Atheně jaksi konkrétnější a působivější, v IRIS je to takové dost komplikované a rozložené mezi mnoho uskupení a osob. Ano, je tu šéfík NSS, ale na toho hajzlíka z Atheny zkrátka nemá, není to zkrátka ten správný typ padoucha :-) Tedy shrnuto – IRIS je v pár věcech jiný než Athena, ale rozhodně ne horší. 74%

plakát

Ailiseu - Season 2 (2013) (série) 

Po 6 dílech to balím, narozdíl od jedničky je to celé takové prázdné a bez atmosféry. První série stála na zajímavých charakterech, vztazích a pestrých okolnostech, místní postavy jsou však bezbarvé a nevýrazné, po stránce emoční se rovněž pozitivní dojem nedostavuje. Akční seriál nemusí nezbytně stát na bláznivé akci jaká je předvedena v úvodních dílech, protože tam logika dostává ukrudně na zadek. V Maďarsku se honí po městských silnicích jako by nic, doprava skoro žádná. A když jim pak teroristé uprchnou na loď na řece, nikdo je nesleduje. Místní policie nemá kamery, vrtulníky či lodě? Eh. Ne že by se na to nedalo dívat, ale zaujmout to nedokáže, dvojka je zkrátka minimálně o jeden level níže než jednička.

plakát

Ai uta: Jakusoku no nakuhito (2019) 

Tak trošku už mne unavují snímky na téma umírání, zejména pokud je divák s tématem obeznámen hned v počátku a nejedná se tedy ani o žádný zlom v ději. Navíc v tomto případě ani zpracování nepůsobí nijak nepřesvědčivě, herci jsou průměrní a realističnost tu dost chybí - umírající netrpí výraznějšími potížemi, jejich nadměrná pozitivita a pohoda příliš uvěřitelně nepůsobí, prostě z odborného pohledu to nedává smysl, lidé jimž zbývá posledních pár měsíců života zkrátka vypadají a chovají se úplně jinak.

plakát

Aju teukbyeolhan sonnim (2006) 

Dosti depresivní snímek a i přes zajímavý nápad nepoutavě zpracovaný. A zejména všude jinde okouzlující Han Hyo-joo zde neměla absolutně prostor předvést své kvality, její role na to nebyla ani trošku stavěná.