Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Romantický

Recenze (685)

plakát

Jak si nevzít princeznu (2021) (TV film) 

Méně důrazu na kostýmy, přírodu a exteriéry, více důrazu na smysluplné dialogy, kvalitní herce, pohádkového ducha, hudbu a pochopitelně, nepřehánět to s praštěným humorem, tohle je totiž pouhá typická česká komedie v pohádkovém hávu.

plakát

Městečko na pobřeží (2021) (seriál) 

Vzdal jsem to v půlce i přesto že zde účinkuje "lištička" Shin Min-a. Své půvaby seriál rozhodně má, ale není to můj šálek kávy, na můj vkus až příliš šaškoidní, ukřičené a upištěné, značná část postav mi lezla celkem na nervy, obsah mne plně neoslovil (jak píše Zíza, ty zápletky a vycpávky děje působí občas dost lacině) a i přes pár sympatických postav a nějaká ta pozitiva okolo jsem se slabšího dojmu zbavit nedokázal od samého začátku.

plakát

Aokute itakute moroi (2020) 

Promarněná šance řekl bych. Nápad vůbec není špatný, ale provedení a mnohé herecké výkony včetně kamery pokulhávají, od samého počátku mne film neoslovil a ač jsem vydržel až do samého závěru (Sugisaki Hana mám rád), tak na mém dojmu se nic nezměnilo, běžný sledovatelný průměr. Nevím proč, ale Asie pod hlavičkou Netflix mne obvykle celkem mine.

plakát

David Attenborough: Život na naší planetě (2020) 

Tady není co dodat, snad že moc nevěřím, že jako lidstvo budeme schopni, resp. ochotni, s tím něco dělat - lidská blbost a priorita ve formě neudržitelného ekonomického růstu za každou cenu zkrátka zvítězí. Ostatně stačí se rozhlédnout po ČR - vysloužilá zastaralá uhelná a neefektivní elektrárna Počerady se místo odstavení prodá nějakému tuneláři aby ji mohl ještě nějaké to desetiletí ždímat bez ohledu na ekologii - prachy jsou prostě prachy...

plakát

Diba (2020) 

Předně musím uznat, že bych nikdy nevěřil Shin Min-a ten její reálný věk, ta holka prostě vůbec nestárne a její kouzlo se nemění, ač tady nemohla být tak roztomilá jako v roli Gumiho. Nicméně film jako takový mne docela zaskočil - není ani tak o samotných skocích do vody či soutěžích, ale spíše docela hutné psycho-drama o vztazích a ne zrovna šťastných událostech. Leckdy dosti mrazivá podívaná a nejde mi na rozum to nízké hodnocení zde, já jdu proti proudu a dávám poctivé 4*.

plakát

O léčivé vodě (2020) (TV film) 

Vydržel jsem asi 40 minut a pak šel spát. Poněkud civilní a nepohádkově působící kostýmy, absurdní zápletka (stačila sklenice vody, netřeba darovat celou studnu ne?), zoufalé herecké výkony i dialogy, princezna vysloveně strašidlo. Mimochodem, jak se z té blonďaté holčičky stala černovlasá kudrnatka? Takové seky by se neměly prostě stávat.

plakát

O vánoční hvězdě (2020) (TV film) 

Po delší době nová pohádka z níž se mi neudělalo nevolno. Ocenit je nutno působivé exteriéry i interiéry, víceméně i kostýmy, hudba též nepatří k nejhorším a celkem dobře funguje což u většiny pohádek neplatí. Ovšem jak už bývá dobrým zvykem, po stránce scénáře a dialogů to žádná valná sláva není, herecky rovněž ne. Princezna měla své kouzlo (zejména v těch plesových šatech), Kotka bych radši nekomentoval. Scény "tam nahoře" byly na můj vkus trochu moc ujeté a šaškoidní, ale tak už to v české tvorbě bývá. Bohužel ani tato pohádka se neubrání tradičním úletům typu výrazu "no jó" či bruslení princezny?! Každopádně jako celek, při té hrůze jaká poslední desetiletí vzniká, obstála přijatelně.

plakát

V síti 18+ (2020) 

Docela síla tohle vidět v neupravené podobě na vlastní oči. Ne že by člověk o tomto tématu nevěděl, ale jeho rozsah a intenzita je vážně zarážející. Úplně nejhorší ale je, že ten Ústečan, ač se jedná bez debat o neskutečné prase jež by si zasloužilo sedět, má z velké části pravdu v sociální i té stěžejní oblasti filmu. Mimochodem nedoporučuji zhlédnutí před spaním, tohle všechno mi tak hnulo žaludkem, že jsem měl problémy ještě 2h usnout.

plakát

10 Years with Hayao Miyazaki (2020) (seriál) 

Určitě nejkomplexnější dokument nejen o Miyazakim jež nabízí opravdu detailní náhled do studia Ghibli i Miyazakiho duše.

plakát

Ad Astra (2019) 

Tedy tolik pitomin jako v tomto snímku se málokde najde - v daném žánru mi leze na mysl "Gravitace", tam bylo těch nesmyslů podobné množství. Piráti na Měsíci? Hm, dobře zajištěná oblast z hlediska vojenského, těžko věřit. Jdeme dál. Asi mi to uniklo, ale proč zpráva na Neptun se musí odeslat z Marsu, ze Země by to nešlo? :-) Pokračujeme. Jak se náš hrdina dostal na Marsu do rakety s nukleárkou, to je fakt bravurní - skvělé zabezpečení vzhledem k tomu, že jde o záchranu Země. Rovněž úchvatné, že uvnitř posádka nemá skafandry a když se při boji omylem rozstřelí nějaká nádobka s jedem či co to bylo (co to tam vůbec dělá?), všichni se udusí, bravo! Jsme u Neptunu. Jak vidět, lidstvo udělalo opravdu velký skok když si můžou létat ve skafandrech ve volném vesmíru. No a na průlet skrze prstence se stačí jen dobře odrazit a jako štít vzít kus plechu, to s přehledem zaručuje bezpečný průlet přímo k na orbitu parkující lodi kam se v tom nekonečném prostoru trefit prostě není žádný problém. Závěrečný odpich pomocí nukleárky už snad ani komentovat nebudu...