Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Romantický

Recenze (685)

plakát

Šódžo (2016) 

Neobvyklý snímek jež každému asi nesedne. Člověku chvíli trvá, že se do vztahu dvou dívek (Atsuko a Yuki) patřičně ponoří, Ve své podstatě se jedná o poměrně ponuré pojednání o děvčatech jež každá si ve svém nitru nese své bolístky a utrpení, přemítání o životě a smrti, přátelství či maličkosti (spolužačce) jež dokáže rozvířit kolotoč událostí. Ač to tak z počátku nevypadá, film má zajímavé a dobře promyšlené spojitosti a vede i k mnoha zamyšlením. 73%

plakát

Silmido (2003) 

Rozporuplný a trochu psycho snímek. Tréningová část nepřináší nic moc zajímavého, ale pak snímek přichází k dramatu a začínají politicko-vojenské hrátky jež skýtají vzhledem k zpracování poměrně působivá dilemata odkrývající lidské vztahy i povahu, ovšem závěr už nabízí příliš mnoho patosu, takže jinak celkem solidnímu snímku trochu podráží nohy.

plakát

Oktab bang wangseja (2012) (seriál) 

Končím po 7. části. Seriál trpí neduhem slabších zápletek a ač z počátku jsou zábavné scénky chlapíků co se dostanou v čase o 300 let dopředu, tak postupně to začne být únavné a nudné. A vezmu-li v potaz, že tohle dílo má 20 částí, tak je naprosto jasné, že to bude hodně vycpané, tenhle pocit už mám několik dílů a změna určitě nenastane. Navíc jak se děj začíná zamotávat, seriál dostává nádech telenovely. Prostě mám dojem, že 12 dílů by na zpracování tématu stačilo a odpadly by mnohé nudné pasáže. Krom toho, herecké výkony tedy nic moc. Vedlejší postavy se vůbec nezdařily, a vlastně ani ty hlavní - chlapci byli všichni takoví průměrní a nezajímaví, zaujala mne akorát ta půvabná slečna jež krom roztomilosti nabídla i solidní výkon, a navíc klukům uměla pěkně zatopit :-)

plakát

Tabineko report (2018) 

Takeuchi Yuko, kočičky, to jsem zkrátka nemohl vynechat :-) Dojemný a někdy i zábavný snímek s "mluvícími" domácími mazlíčky jež se odehrává v několika časových rovinách. V jedné z nich se mladík Satoru vydává na cestu ve svým milovaným kocourem Nana - jelikož se o něho již nebude moci starat, hledá mu nový domov u svých přátel a známých. Jak se děj vrací do dětství i dospívání, nabízí mnohé příběhy na téma kočiček, mezilidských vztahů, ztrát i hlubších citů a přestože snaha o doják je někdy trochu moc ždímací, emotivně upoutat film zvládá solidně, ač u mé maličkosti to má snažší díky slabosti pro ty roztomilé čtyřnohé chlupaté potvůrky. Ale věřím, že takových je mezi námi více.

plakát

Geunom moksori (2007) 

Nemůžu si pomoci, ale i přes emotivní podání mne tento thriller o únosu dítěte nedokázal více oslovit a rovněž ani nepřinesl žádný neočekávaný zvrat.

plakát

Seupoteulaiteu (2008) (seriál) 

Tak určitě slabší seriál, ale rozhodně to není taková tragédie, jak tvrdí Vavča. Téma zpravodajství nepatří mezi nejatraktivnější, navíc zpracování opravdu není takové, že by veškeré dění dokázalo plně zaujmout. Nicméně mnohé herecké výkony nejsou vůbec špatné, ač ani Son Ye-jin zde nemá tolik prostoru, aby předvedla své nezpochybnitelné kvality i půvab. Dějství je takové trochu roztříštěné, ale přecijen celým seriálem se táhne jedno velké téma a zejména v závěru pak již dokáže upoutat a zvýšit napětí. Při absenci českých titulků pro mne osobně byl trochu problém všemu rozumnět – díky zaměření je seriál hodně ukecaný a řeší se tu vážnější témata, tudíž má (pod)průměrná Angličtina nebyla úplně postačující, přesto si ale nemyslím, že s českými titulky by se mé hodnocení posunulo nahoru či dolů. Zde zkrátka o průměrné, ale celkem sledovatelné dílo jež nabízí pohled do zákulisí zpravodajské práce. A jelikož v něm účinkuje Son Ye-jin, mé pozornosti uniknout nemohlo.

plakát

Wangui namja (2005) 

Velmi výpravné, leč nějak jsem nedokázal uvěřit, že to šíleně nepovedené vystoupení by krále zaujalo a obecně mne ta vystoupení moc neoslovila. Téma propojení herectví s politikou a tedy celý vážný podtext filmu je fajn, stejně tak značně šílený a nešťastný král, ale vzato kolem a kolem, nadchnout mne tento snímek nedokázal, ani herecké výkony mne zde neoslnily.

plakát

Strawberry Shortcakes (2006) 

Trochu atypicky podaná směsice životních příběhů, problémů a snů několika dívek, s nemalou dávkou erotiky k tomu. Zpracováním je film zajisté vymykající se standardům, ale rovněž není určen úplně pro každého a já patřím mezi ty, jež nedokázal plně oslovit, ač některé příběhy zaujmout dokázaly.

plakát

Ijung gancheob (2003) 

Solidní špiónský thriller jež nepostrádá nic co by snímek podobného rázu obsahovat měl, na druhou stranu ale zase nepřináší nic nad rámec očekávaného. Téma napětí mezi Severem a Jihem však ztvárňuje dobře, herecké obsazení je dostatečně kvalitní, navíc se do filmu mísí i trocha romantiky - přecijen i špióni se mohou zamilovat a zaváhat.

plakát

Papa wa warumono champion (2018) 

Tak předně snímek má trošku slabší zápletku, navíc mne ty zápasnické záležitosti zase tak moc neberou. Především mne to ale po té vztahové stránce syn - otec tolik neoslovilo, chybělo tomu více emocí a věrohodnosti.