Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Romantický

Oblíbené seriály (10)

Dong Yi

Dong Yi (2010)

Tady těžko hledat slova. Bez debat nejlepší historický seriál co jsem kdy viděl a jeden z nejlepších obecně. Bál jsem se délky, ale paradoxně to není vůbec natahované a bezobsahové, ale přesně naopak. Nesmírně chytlavé od samého začátku a postupně se stoupající tendencí. Je až skoro k neuvěření, jaké zajímavé intrikaření, politikaření, zrady i problémy lze vymyslet v Paláci a jak skvěle s těmi tématy pracovat tak, aby se divák nenudil a vše intenzivně prožíval, nezbytná dávka romantiky pochopitelně nemůže chybět. Nutno zmínit, že má oblíbená Han Hyo-joo s králem jsou úžasná dvojka, páreček k pohledání, Dong Yi dávala králi co proto :-) Ale i většina ostatních herců si zaslouží jen pochvalu. Seriál samotný pak skýtá bohaté a pestré pokoukání, působivé interiéry i exteriéry, kostýmy, zdařilé hlavní i vedlejší postavy, mnoho silných a emotivních okamžiků, napětí, pěknou hudbu a i při té délce se vyvarovává vysloveně nelogických událostí a momentů, resp. nikdy to není za hranou, snad až u závěrečných částí to již scénárista malilinko přehnal. V poslední třetině seriálu jsem lehce postrádal zábavnou Dong Yi, ale to již vyplynulo z okolností. Takhle závěrem je mi smutno, že to již všechno skončilo, tohle dílo vážně dokáže člověka udržet u obrazovky a po Dong Yi se mi bude fakt stýskat.

Dalui yeonin : bobogyungsim ryeo

Dalui yeonin : bobogyungsim ryeo (2016)

Moc příjemný zážitek. Drobné vady na kráse by se sice našly, ale nic radikálního. Ojediněle až moc moderní pop hudba, interiéry někdy působily kapánek uměle a nedůvěryhodně, a občas přišly události tak nenadále a nelogicky, že jsem malinko nechápal – např. při útoku na palác ve 14. dílu je vchod bráněn celými 8 strážnými :-) Celkově vzato, není snaha o realističnost celého díla, naopak z něho neustále vyzařuje plán se zaměřením se na humor, romantiku a drama, nějaké to poučení jako obvykle je zastoupeno též – ve všech těchto ohledech Scarlet Heart působí na jedničku, maximálně na jedna mínus :-) Dámy byly zajisté naprosto uneseny nejen čtvrtým princem, já jakožto chlap pak pochopitelně naprosto okouzlující a překrásnou Lee Ji-eun (IU) v roli Hae Soo. Stručně řečeno jí to slušelo vždycky, ale našlo by se mnoho momentů kdy jsem se ztotožnil s místními princi a jen v úžasu zíral na tu neskutečnou krásu, úsměv, oči, ženský půvab a jemnost tak silného rázu, že se mi až rozbušilo srdce, abnormálně rozkošná a miloučká dívka. Extra scénou je písnička k Eunovým narozkám, to je tak nádherné, až se mi tají dech. Skoro bych zde IU postavil vedle Božské (Ye-jin) a mé nejroztomilejší Aoi, ale nedá se to – každá má své specifické kouzlo a ohromí trošku jinak. Eh, já se vážně měl narodit jako Korejec, krucinál :-) Každopádně ač herecký výkon s Božskou Ye-jin srovnat nesnese, na zpěvačku je zatraceně kvalitní a v herecké oblasti se IU v žádném případě neztratí. V druhé už dost vážné půlce seriálu jsem sice rozvernou a věčně usměvavou Hae Soo postrádal, ale zase to vynahradila dramatická stránka příběhu. Co se princů týče, u mne jednoznačně vyhrává roztomilý Eun :-) Hudba je pro účel seriálu více než kvalitní a postačující, hodně umocňuje a prohlubuje prožitek mnoha momentů. Několik skladeb pak lze doporučit i pro samostatný poslech – např. Gesture Of Resistance, Forgetting You či úchvatná skladba All With You – tu jsem si zamiloval ještě před shlédnutím seriálu a vlastně je i důvodem, proč jsem se na to vrhnul tak brzy, zkrátka nešlo odolat nejen kouzlu IU – a nijak toho nelituji, naopak.

Nae yeojachinguneun gumiho

Nae yeojachinguneun gumiho (2010)

Krásné, zábavné, dojemné a nápadité, opravdu velmi povedený seriál s příjemnou hudební složkou, to se musí nechat. První housle zde samozřejmě hraje rozkošná Shin Min-A - role Gumiho jí neuvěřitelně sedla a patřičně se v ní vyřádila :-) Neskutečně zábavná, milá a opravdu moc moc krásná dívka – ten úsměv, oči, slušivé šatečky, nádherné vlasy a účesy, k tomu se přimíchává kouzlo osobnosti - bez mučení přiznávám, že Gumiho takového formátu bych z bytu nevyháněl a návrhy na páření neodmítal :-) Kdykoli byla hlavní dvojka na scéně, výborně jsem se bavil či si občas i poplakal dojetím. A to jejich hoi-hoi miluju :-) Bohužel seriál má ale i vedlejší dějové linky a ty srážejí celkový dojem kapánek dolů. Do té pohodové zábavy hlavní dvojice totiž vůbec nezapadají scény s režisérem a tetičkou – ty působí jako pěst na oko, tento styl humoru mi přišel takový vcelku hloupý a nepovedený. Naštěstí s přibývajícími díly se tito dva na scéně neobjevují tak často. Nicméně, celkově seriál opravdu příjemně zahřeje u srdce a při charismatu Shin Min-A se asi těžko najde někdo, kdo by jí jako Gumiho nepřál dosáhnout trochy toho lidského štěstí a v závěru neukápnul nějakou tu slzu.

Milenec z vesmíru

Milenec z vesmíru (2013)

Paráda! Jeon Ji-hyeon patří mezi mé nejoblíbenější herečky a zde nádherně předvádí proč – role typu „Moje drzá holka“ jí neskutečně sednou, umí se v nich patřičně vyřádit a není pochyb, že i samotné natáčení seriálu si musela ukrutně užívat :-) Co a jak dokáže zahrát je prostě neuvěřitelné a vykouzlí vám úsměv na tváři během momentíku. Ale i úlohu namyšlené arogantní top herečky zvládla též brilantně, to by jí jeden zbaštil i s navijákem, ačkoli pod tím divadlem pro publikum se skrývala zraněná, hodná a citlivá dívka... Oproti tomu Kim Soo-Hyun měl jinou úlohu a zhostil se jí opravdu věrohodně – toho „ledového muže“ ztvárnil parádně, ačkoli samozřejmě musel vzhledem k tématu seriálu nakonec i nějaké ty silné emoce pustit na světlo – ono kdo by taky nepodlehl překrásně roztomilé Jeon Ji-hyeon že :-) Krom hlavní dvojky celý seriál příjemně zpestřují postupně mnohé vysvětlující prostřihy do minulosti a i ty vysokoškolské přednášky našeho milého mimozemšťana tomu dodávají šťávu a hloubku. Hudba taky podmanivá, vkusné instrumentální skladby či kouzená píseň „My Destiny“. Co mne celkem dost překvapilo (ale mile) byl vážný podtext celého příběhu, ty vraždy a trocha krimi tématiky to hezky okořenila a přidala k příjemné romantické komedii patřičnou dávku napětí. Po druhém zhlédnutí dodávám, že vše napsané stále platí. Ano, napětí se trochu vytratilo když si člověk pamatuje hlavní body, zábavnost však nikoli, ač některé zábavné scénky působí hloupě. Celkově ale děsně milý a zábavný kousek, a tak kvalitních mezi korejskými seriály opravdu mnoho není. Jen Folpa a ty jeho tragické titulky - no "vyděli" jste to někdy? :-)

Sangeo

Sangeo (2013)

Téměř naprostá spokojenost. Co se týče dětského začátku, ten není vůbec na závadu, naopak ho považuji za velmi povedený, dojemný a zajímavý, ostatně bez toho by se obsah chápal obtížně. Hned na úvod vypíchnu hudbu - piáno s trochou symfoniky mi neskutečně sedí k obsahu, ale i zbytek soundtracku je fajn, ať už instrumentální či zpívaný, skladba Between Heaven And Hell se skvěle vyjímá v mnoha scénách. A těch se tu nachází celkem dost – třebas chvíle u jezera jsou překrásné a působivé. To samé mohu konstatovat o práci s kamerou, opravdu výborná práce. Herecké obsazení též libové – vedlejší role jsou většinou dobře zvládnuté, dědeček se umí brilantně přetvařovat a jeho povedený synáček je zase správnej slizoun :-) Oproti tomu miloučká, sladká a rozkošná dívka v roli Yi Hyun byla tak roztomilá a krásná, jak jen mladičká Korejka může být, uff... :-) V hlavních rolích exceluje „Božská“ Son Ye-jin, nádherná a působivá jako vždy, parádní výkon, ta holka nikdy nezklame a spustit z ní oči vlastně ani nejde. Kim Nam-gil se rovněž vytáhl, velmi přesvědčivý chlápek, ten jeho pohled a výraz, nádhera, výborně zvládnutá role kdy dojde i na dilema typu být Kim Jun a nebo Han Yi Soo. Příběh samotný a stupňující se tempo i napětí vám nedá neskouknout další díl, výborná podívaná, užíval jsem si sledování veškerého rozvratu vztahů, přetvářky, odhalování událostí či mnoha zvratů, vše se to tak nádherně zamotává, že prakticky není možné dopředu vědět, jak se věci opravdu mají a jak to skončí, což je fajn, drama až do konce – a jak to u korejských seriálů bývá, o romantiku tu též není nouze :-) Závěr byl kapánek rozporuplný, ale bál jsem se horšího. P.S. Božská tu sice není mladičká, ale stejně jsem na ní mohl oči nechat, v té sukénce ke konci mi nejen ty její nádherné nohy nedaly spát :-D

Gaeineui chwihyang

Gaeineui chwihyang (2010)

Můj třetí pokus shlédnutí korejského seriálu a konečně trefa. Má to na seriál solidní obsah, takže se tam něco děje a není to o ničem jak se často stává. A hlavně – Son Ye-jin zde má přesně takovou roli, v jaké ji mám rád, která jí sedí a může zde patřičně předvést své herecké kvality a půvaby – ať už jde o scény vážné, humorné či uplakané. Nejkrásnější jsou asi momenty takového jejich vzájemného špičkování a různých nedorozumění, tam holka naprosto exceluje, stačí když udělá ty svoje oči, zatváří se, něco řekne a už mám úsměv na tváři. Na druhou stranu je zde ale neskutečně půvabná a milá, prakticky bez ohledu na to jakou hrůzu si vezme na sebe či co ti vytvoří za umělecké dílo na hlavě :-) Ale ani ostatní nehrají vůbec špatně, zejména zlej tatík měl opravdu krásně zlej smích :-) Zkritizoval bych ale některé momenty, které mají posunout děj kupředu, občas to bylo moc umělé, násilné a krkolomné - např. nehoda se dřevem a autem by chtěla víc snahy, a ty plány v předposlední části, eh… Nicméně je to seriál a asi nelze očekávat promakanost jako u kvalitního filmu. Hudba se mi celkem líbila přímo v ději i v titulcích. Závěr předvídatelný, tedy žádné zvláštní překvápko. Takže celkově - nějaké výhrady bych měl, občas to nemělo šťávu a skřípalo, ale díky zde opravdu rozkošné Son Ye-jin nadělím plný počet.

Mezi kapkami deště

Mezi kapkami deště (2018)

Opravdu moc hezké, vážně neskutečně milá a zábavná romance. O kvalitách „Božské“ Son Ye-jin se moc rozepisovat nebudu, ale i pro mne dosud neznámý Jeon Hae-in si zaslouží velký obdiv jak svou roli dokázal ztvárnit, jeden by jim ten vztah vážně věřil i v reálu, zkrátka jsou tak skvělá dvojka jako kdyby spolu randili už roky :-) Jeden z nejlepších, ne-li úplně nejlepší pár co jsem na obrazovce viděl, svým chováním i hereckými kvalitami mi dokázali téměř vždy vykouzlit blažený úsměv na tváři, ovšem to pochopitelně jen v těch odlehčenějších scénách. U těch vážných se naopak prokáže, jak velkou herečkou Son Ye-jin je, vážnější pasáže v jejím provedení jsou tak emotivní, že už ani nemůže být řeč o hraní, to je prožité se vším všudy. Vypíchnout musím i výborně zvolený hudební podklad (instrumentální i vokální), ten mnohým scénám dává opravdovou hloubku a působivosti napomáhají i často využívané zpomalené záběry, skvělá kamera. K chlapům v práci nemůžu dodat nic jiného, než že jsou čuňata, ovšem mnohé kolegyně se nezachovaly o mnoho lépe – holt takovej je život. Nicméně, ač je tento seriál v mnoha ohledech dokonalý, nesvědčí mu délka jednotlivých částí, ta je již často dost přetažená a plynou z toho jistá hluchá místa. To je ale víceméně jediný neduh co na tomhle díle nacházím. Závěr jsem si představoval malinko jinak, ale nijak si nestěžuji. Jsem si vědom toho, že mé finální hodnocení není úplně objektivní, ale když ona je tam Son Ye-jin... :-)

Neoui moksoriga deulleo

Neoui moksoriga deulleo (2013)

Po shlédnutí Secret garden zde trochu kuriózně potkávám „dvě hrdličky“ z tohoto seriálu, tedy Osku a paličatého gaye, zde ovšem v ústředních a zcela odlišných rolích. Seriál má neskutečný náboj už od prvního dílu a naprosto mne uhranula napínavá i dojemná hudební složka, vážně parádní OST – ač na samotný poslech neobstojí, do děje neskutečně sedne. I přes vážné téma je to celé dílo z velké části zábavné, příjemné a pohodové, svůj podíl na tom mají nejen hlavní postavy, nýbrž i ty vedlejší si povětšinou zaslouží obdiv. Navíc čtení myšlenek to celé bezvadně okořeňuje. Děj přináší krom jiného i tradiční dilemata či morální ponaučení, ale nepůsobí to nijak násilně. Romantická linka je opravdu netradiční, o to ale krásnější a působivější, některé momenty nelze vyhnat z hlavy. Jistou chvíli jsem sice postrádal zábavného Soo Ha, ale s tím se nedalo vzhledem k ději nic dělat. Nějaké mušky by se na seriálu samozřejmě najít daly, např. obhajovací zápletka v 8. části je opravdu příliš absurdní, ovšem na celkovém dojmu to nic nemění, ten dokázaly vylepšit i maličkosti typu nadávky „ty trávníková hlavo“ :-)

Gwaenchana, sarangiya

Gwaenchana, sarangiya (2014)

Přiznávám, že z počátku se mi tohle dílo zdálo trochu moc ujeté, ale postupně jsem si přivykl a začal pomalu podléhat kouzlu příběhu. Ač mnozí tohle možná nepochopí, Hae Soo mne neuhranula na rozdíl od našeho milého spisovatele :-) Oproti tomu OST se zde vyjímá výtečně, pro samostatný poslech už to ale neplatí. Zhruba v půlce jsem začínal mít pocit obehrané písničky (ale zatraceně kvalitní), zde však přichází pomalu změna a posun k vážnější tématice charakteru nemocí a vraždy, ono vystačit si 16 dílů jen s romantickou zábavou by ani nešlo. Co je ale nutno vypíchnout, jsou opravdu super herecké výkony – marně v hlavě hledám něco, kde by mne dokázala skupinka hlavních herců tak globálně vysloveně nadchnout. Kouzelná hlavní dvojka komentář nepotřebuje, Seong Dong-il ve „vedlejší“ roli vysloveně září. Tedy zejména zásluhou úžasných herců je to za plný počet.

Fullmetal Alchemist: Bratrství

Fullmetal Alchemist: Bratrství (2009)

Kvalitní a hustej příběh, silné charaktery, parádní závěr, ale dávám 10% dolů za ty přihlouplé obrazové komiksové výjevy, jinak bezva seriál, požitek :-)