Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (867)

plakát

Ip Man: Poslední boj (2013) 

rozhodně nejslabší z celé ságy o ip manovi. herec který ztvarnil hlavní postavu asi vubec neviděl první dva díly, protože to nebyl IP Man, koho jsem viděl.. jinak story nicmoc, žádná atraktivní linka ani pojítko.. velke zklamaní ale popravdě jsem nic extra nečekal.

plakát

Zpátky ve hře (2012) 

clint už nudí s tím sým drsnackym ksichtem a mottem "nechte mě, všichni ste debilové, jen ja drsný harry".. fajn příběh, rozhodně lepší než moneyball, a timberlake konečně v roli kde byl koukatelnej a sympatickej.

plakát

J. Edgar (2011) 

druhá polovina filmu skvělá, první střídá dobré a nudnější pasáže

plakát

Bourneův odkaz (2012) 

jako samoastatný celek, pokud nepočítáte trilogii, si ten film užijete... jako spin-off trojky působí jako chudý příbuzný. jeremy i rachel výborní, ed si zahrál svoje.. je vidět že gilroy si natočil prostě svuj filmeček a neměl žadné mantinely. udělal si to po svém, střízlivě, spíše "klidněji" a výsledkem není až tak adrenalinová jízda dalšího agenta ze světa treadstonu

plakát

Přední linie (2011) 

solidní válečný film ovšem je zbytečně dlouhý a trpí občasnými hluchými místy... akce tam je na tak dlouhý snímek málo.

plakát

Mama (2013) 

konečně pořádný thriller/horror který umí pracovat s kamerou a se zvukem. technicky je ten film dokonalý, škoda jen některých velmi velmi předvídatelných klišé a spíše fantasy konce než nějaké adrenalinové hororové řežby. obě dětské postavy zahrané velmi dobře, jessica "chytím usamu za koule" chastain paradní rockerka. po "těch druhých" konečně španělský horor který se mi líbil

plakát

Rychle a zběsile 6 (2013) 

narozdíl od předchozího dílu, nevím proč, ale tenhle Linovi vubec nevyšel. naprosto otravný Gibson a naprosto trapný Sung Kang a jeho lopata.. vrcholem jejich dementní romanticke vložky byla zavěrečná akce na runwayi... vtípky (harpuna, automat s chlastem, atd atd) si myslím že dost dětinské a nezapadající do série.ani akce s tankem nebyla buhvíjak ok.. neřadím se do fan zóny této serie takže to hodnotím víc střízlivěji.. pokud mam porovnat minulý a tento díl, minulý vítězí o několik parníků navzdory ujeté akce s trezorem.. tenhle nemá ani nijak zvlášt dost akce.. Joe Taslim a Gina Carano vynikajíci !!!!

plakát

Lesní duch (2013) 

po dlouhe době opět horor který ne nuceně sází na obyčejné lekačky.. paardní atmosféra, parádní okolí. je vidět že Fede takovou volnost, jako by chtěl, neměl a zejména zavěr/záchrana hl. hrdinky určitě nepatří do jeho návrhů. zápory vidím jen v subjektivní míře takže nic z čeho bych film kritizoval. není to lepší než originál, uvodní odkaz/vysvětlení je fajn, triky masky povinně dokonalé, příběh, který se často kritizuje, vypadá nahodou dobře protože stmelení závilosti a přiznaků abstaku spolu s demonickým světem/zjeveními je naprosto skvělej.

plakát

Crazy Joe (2013) 

typická b-čková oddychovka, jason si udělal letní dovolenou v Londýně tak si řekl, proč si nezahrát v něčem mimo radar hollywoodu. dobrá story, pokulhavající provedení, zajímavý konec.. jen malokdy se mi stane že prostřední pasáž filmu mě baví nejvíce.. Redemption je ten případ.. Nic co byste shlédli dvakrát (na to se Tam Jason mlátí málo), jednou si to pustit můžete protože je to snad jediný film kde Jason (jako klaďas) dostane pořádnou nakládačku.

plakát

Pacific Rim - Útok na Zemi (2013) 

To co jsem čekal jsem sice dostal (vizuální spektátl bez ičeho další), avšak právě "to další" bylo až moc špatné. hl. hrdina absolutně nesympatický blonďatý tanečník, kterému jeho 5 zářezů absolutně nevěřím. idris je jediný herecký zachytný bod, zatímco sestava ostatních spíše kulhá za ním. vrchol otravnosti je bratrská dvojice, která působi jako dvě hyperaktivní děti, zatímco ron perlman byl za tu kratkou dobu vynikající. akční scény v atlantiku byly teměř pompezní to ano, ale byly tvyrovány přesně pro dívaka ve stylu "ukažeme jednu zbran, at se divák pochčije a pak zas ukažeme něco jiného, čert vem nějakou špetku taktické logiky a využívaní efektivních zbraní. např. japonský threesome a jeho bouřlivý mrak (nebo jak) byl popsan jako něco absolutně mýtického, zatímco jejich rob dostal na platně par desitek sekund aby později zařval, stejně tak ruská posádka, která byla tradičně vyobrazena až příliš extravagantně. zavěrečný americký hrdinský přecukrovaný patos byl cítit až do dalších sálů s uplně jinými filmy. velmi slabe dvě hvězdy za naprosto jasně předvídatelný děj, snahu režiséra točit až přiliš okatě. scenař, příběh, děj, nepřináší nejenže nic nového, ale on přináší uplně málo na to, jak byl film prezentován. pro mě jednoznačně zklamání roku. nabízí se menší srovnání s Godzillou, která má taky komediálně/hloupé prvky. Pacific Rim je vizuálně bombastičtější a akčnější film, jinak je to to samé co zmíněný film z 90s.