Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (50)

plakát

24 hodin (2002) 

Viděl jsem tento film v televizi. V reklamách v průběhu filmu byly hlavně reklamy na ženské vložky, což se k filmu hodí. Tento film je bohužel horší, než reklamy na ženské vložky. Film je neuvěřitelně nudný, neustálé změny těch, kdo na sebe míří bouchačkou, byly k smíchu. Nedivím se, že byl film z komerčního hlediska propadák, protože je to naprosto zvrácená zhovadilost, pravděpodobně zacíleno na citlivé ženy, které se poserou z únosu nemocného dítěte, a mají nějakou úchylku, že to musí sledovat. Ve filmu je tolik klišé. Naprosto předpovídatelný děj, snaha autorů o neustálé drama vypadala směšně. Přistání letadla na dálnici, snaha o vykurvení oběti s únoscem, snaha o uřezávání péra, úspávání, mučení, neustálé změny a přídávání sračkoidních příběhů o umírání dětí...Tohle opravdu chtějí lidi sledovat? Autor tohoto počinu je úchyl. Nedivím se, že hnije ve vězení za sexuální zneužívání dětí.

plakát

Absolvent (1967) odpad!

Těšil jsem se na inteligentní a kultovní komedii. Dost mě překvapilo, že jsem místo toho spatřil jen záhadnou hnědo-červenou špínu ve vnitru WC. Tento film neměl ani jeden vtipný moment. Postavy působily naprosto nesympaticky a byly vykresleny neuvěřitelně a chovaly se zcela iracionálně. Pár hezkých písniček to nezachrání. Nudný děj. Nedivím se, že po shlédnutí filmu Simon znásilnil Garfunkela, jak byl zděšen z toho, že byl svojí hudbou součástí tohoto filmu.

plakát

Princezna Mononoke (1997) odpad!

Na tento film jsem po shlédnutí nadával celou noc. Ráno, po probuzení, u mě dokonce potlačil nezážitek z filmu i žízen a moje první potřeba byla opětovně nadávat na tento film. To je slušný výkon, hodný japonského anime. Chvilkově jsem se pak už nedivil tomu, že japonci prohráli válku, něco totiž musí být hodně špatné na půdě japonska, pokud vznikl tento film. Ale k samotnému filmu. Zpočátku se to tvářilo zajímavě, ale mě opravdu vadila přemíra násilí a zabíjení. Celé to na mě působilo zvráceně, nic krásného. Děj byl tak přeplácaný a zdlouhavý, že byl nudný. Prostě se mi nelíbí styl, když něco nedává smysl, je to přece na naší fantazii, změníme to tak, aby to dopadlo dobře, tak, jak chceme, tudíž děj ztrácí jakýkoli smysl. Chcípl hlavní hrdina? Nevadí, oživíme, nějak, třeba politím krve ducha lesa. Někde smutný tragický konec? Nevadí, stačí zmáčknout splachovadlo u WC a hle, konec je zase dobrý. Tento film měl ty nejpitomější postavy, jaké jsem kdy zažil. Princezna Mononekokráva se chovala tak pitomě, že byla neustále na facku. Samozřejmě jako typický japonský film tam museli být samurajové, funny pušky, nemocní s leprou, samé funny témata, boj, love story, jebání na přírodu a pak pomsta přírody, zabíjení pitomých zvířat, mimochodem kanci se chovali rak pitomě, že to bylo až moc. Nejvíc mě však urazil konec. Duch lesa byl zavražďen, plány nepřátel vyšly, ok, smutný konec, tečka, děj dospěl k tragickému konci. Zničehonic se však duch lesa sám oživí a všechno dopadne dobře. Cože? Střih, a vše se vrátí na počátek, kdy bylo všechno hezké a fajné. Cože? To je podobné, jako kdyby se Titanic na konci filmu sám opravil po stisknutí kouzelného tlačítka a vyplul na povrch, všichni mrtví by se oživili a dali si skleničku a smáli se, jakej to byl sympatickej a legrační ponor. Když už se pohádka snaží působit jako pohádka, zbytečně zabíjení a krev podle mě do ní nepatří. Pak jí totiž ty sračky ohledně oživování nebude nikdo věřit a nebude působit jako pohádka. Tento film je perverzní a zvrácený, žádná pohádka. A duch lesa měl naprosto odporně vykreslený obličej, asi se kreslíři při jeho tvorbě opili a režisér to v záplavě obrazkových sranců ze zbytku filmu nepoznal.

plakát

Panství (1999) 

Velice podhodnocený film. Přiznávám, podíval jsem se jen na to, abych se tomu "průseru" vysmál. Když jsem viděl Dejdara a věděl jsem o filmu, že je tak strašlivě hodnocen a že se Dejdar kvůli filmu těžce zadlužil a dluh splácel 10 let. Může být lepší reklama na film? Avšak, už od začátku mě ten film chytnul. Občas velice dobré inteligentní vtipy, které normální divák nepochopí. (např. joke s buchtičkama, nebo v nejdramatičtější okamžik je střih na koně, který naprosto náhodně stojí ve stáji, a mnohé další..) Nebudu prozrazovat děj, ale konec je famózní. Geniální. Při tomto filmu jsem se opravdu hodně zasmál. Jak je to možné, že mohl Dejdar být něčeho tak dobrého součástí? Pamatuju si Dejdara jako béčkového herce a naprosto nuceného a nevtipného komika. Ale tímto filmem si u mě velmi stoupl! Film má dobrou hudbu, občas mě mrazilo po zádech z děje, občas jsem se opravdu hodně smál. Herečky velmi krásné. Laura Harris dokonale zahrála svoji postavu. Všechny postavy byly velmi dobře zahrané. Schody děsivé a strašidelné. Kamera skvělá. Opravdu to vypadalo, jako nějaký kvalitní film ze zahraniční produkce. Ve filmu se hodně mluví a nejdůležitější jsou promyšlené dialogy, které samozřejmě nudí typického konzumenta akčních titulů. Závěr nečekaně pozitivní. Komediální drama s dobrým koncem.Tento film je šperk.

plakát

Tyson (2008) 

Drsná výpověď jednoho z nejlepších boxéru světa o jeho promarněné šanci být nejlepší. Kriminál, děvky, nízký intelekt...To, co Mike říká je nesmírně poutavé, ale bohužel Mike není člověk, který se dá poslouchat déle jak pár minut, prostě je to boxér, ale ne poutavý vypravěč. To však není až tak důležité. Dokument je velmi poutavý. Mike je v duši dobrý člověk, ale co se z člověka stane, když je v mládí šikanován, když je černej, když je mu ubližováno, když je vytěsňován v ghetu, atd....Tento dokument se dá chápat i jako výpověď o komplikovaných problémech menšin.

plakát

Sex ve městě 2 (2010) 

Dvouhodinová reklama na kabelky.Těžká forma úpadku společnosti skrze konzumní životní styl. Jednu hvězdičku dávám za ty šlapky, které v tomto filmu mají hlavní role.

plakát

300 Sparťanů (2007) (TV film) 

Velmi zajímavý dokument. Odpustím pár maličkostí, jako občasné připomenutí situace o co vlastně jde. Ukazuje v souvislostech poutavou formou "pravdu" o legendární bitvě. Některé věci obzvlášť zajímavé, jako směšná armáda nesmrtelných, kteří neměli ani helmy ale jen černé oblečení na strašidelný efekt:) Tento dokument hezky popisuje i kořeny naší západní kultury. Nejde jen o bitvu, ale i o přežití demokracie v souvislostech...

plakát

Přežili jsme Ardeny (2003) 

Velmi dojemný válečný film. Typickému konzumnímu divákovi se asi líbit nebude, protože nemá mnoho skvělých efektů ala film zachraňte vojína Ryana...Tento film krásně popisuje psychiku vojáků a to, co prožívali.

plakát

Muhammad Ali: Tváří v tvář (2009) 

Velmi zajímavé. Drsné hlášky, drsné životní příběhy, tolik boxérských legend poutavě vypráví....Float like a butterfly, sting like a bee......Prostě boxérské legendy o legendě....