Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Deníček (11)

Škola volá!

http://student.e15.cz/q-a/svoboda-uceni-ucitele-nechte-zaky-na-pokoji-1328763

 

Dnes mě zaujal tento článek o alternativních způsobech vzdělávání. Takže jen ve zkratce zachytím zajímavé myšlenky:

Nemůžu souhlasit se vším ve článku,ale fakt je, že celý školský systém potřebuje radikální změnu a ne jen záplatovat to, co je od začátku špatně!


Vzdělávání by mělo být nezávislé na státu, což by dětem dalo možnost o svém životě rozhodovat svobodně. Snažit se rozvíjet jedince v tom v čem vynikají a ne je hodnotit a známkovat v závislosti na tom , jestli se "nadrtí" nazpaměť...


Naším cílem by mělo být, aby jednotlivec převzal zodpovědnost sám za sebe. Každý by si měl uvědomit, že denně dobrovolně či nedobrovolně odevzdáváme svoji svobodu a zodpovědnost do něčích rukou. Státní školství, státní zdravotnictví, veškeré státní služby využíváme často nedobrovolně.

 

Někdo zkrátka určil, jak má vypadat správný člověk. Těm, co se jakkoli vymykají, vysvětlíme, že pokud se nevejdou do normy, nebudou plnohodnotnými jedinci.
Děti se potýkají s problémy v momentě, kdy jsou nuceny dělat něco, co je jim nepřirozené. Není přirozené, aby dítě v šesti letech najednou zasedlo na několik hodin do lavice, sedělo, koukalo, poslouchalo a nehýbalo se. Proto se děti brání a systém je pak nálepkuje:  Baví tě tvuj život? tak máš ADHD! 

 

Máme zafixováno, že nám stát dělá službu tím,že nám zdarma vzdělává děti, že státní školy jsou zadarmo, ale ony jsou velmi drahé, jen si málokdo uvědomuje, jak vysoké částky na ně z našich daní jdou!
Ve finále jde především jen o sílu a vliv mocných, která je lidem předkládána jako humanistický počin.
Jako jediný správný způsob života a vzdělávání...

Je těžké vymanit se ze zaběhnutých kolejí a připustit si, že by to šlo i jinak. Je to běh na dlouhou trať malými krůčky.

Člověku nezbývá nic jiného, než ty malé krůčky dělat. Pokud je dělat nebudeme, nikdy se nikam neposuneme. ;)

Miloši! Ku*rva se neříká!

Tak se zase něco událo a díky tomuto deníčku na čsfd můžu svůj názor na aktuální témata vykřičet do světa.


 Takže.. pán prezident JáMilošPrvní se nám v tradičním projevu z Lán trochu upíp a lidé si zase mají na co stěžovat, zástupci SpícíhoKnížeteBlekoty dostali do ruk pořádnou sukovici a chytrolíni v hospodách můžou směle diskutovat, "páč ku*va takovej slovník si dop*dele přeci nemuže ten šu*in dovolit, no ne?" a vubec si neuvědomují, že takto momentálně hovoří 10 milionů jiných Čechů a když z toho někdo dělá opravdový skandál, tak je pokrytec, který navíc de facto zpochybňuje svobodu projevu.

 

Na druhou stránku, ano 10 milionů Čechů tak mluví ale nikdo z nich nereprezentuje naši zemi, a projev (zvlášť u prezidenta) by měl mít nějakou formální úroveň a ne že si do radia začne mluvit jak mu huba narostla.

 

Samozřejmě že to vyvolalo spoustu negativ, a žít o pár století zpátky jistě by se plnili ulice okolo hradu lidmi třímajícími vidle a pochodně, kteří ještě doteď nepřenesli přes srdce že na hradě je králJelimán a né knížeŽvatlal. Jenže je 21.století a něco mi říká, že přesně to Zeman chtěl,...a je vidět že trefil dobře,a líbí se mi jak všichni hážou kamenem...

 

Kdo jsi bez viny, hoď kamenem.
Kdo nejsi bez viny, hoď kamenem po Zemanovi, Nečasovi, Kalouskovi a nebo jiném politikovi. (<- tím samozřejmě neříkám nic pozitivního o našich politicích)

 

Je zajímavé jak lidi řeší několik sprostých slov v éteru a většina vlastně neví o čem to bylo a co nám tím chtěl vlastně básník říct..

 

Reakce však na sebe nenechá dlouho čekat a tak vznikl song od pana XindlaX, který na Zemanově projevu parazituje. Ano, píseň je to chytrá a chytlavá, ale lidé musí pochopit že se jedná spíš o satiru než o protestsong a tím pádem nejde Xindla nominovat na jakéhosi nového Kryla, protože, na rozdíl od panaX, situaci bral vážněji a oba postupy sice nastavují zrcadlo dané společenské situaci, ale v případě satiry je ono zrcadlo  přece jen pokřivenější (což nemusí být vždy špatně, ale ani dobře)

 

Každopádně na hradě máme to co jsme chtěli a nemůžeme čekat že se z plebejce Miloše stane matka Tereza nebo Gándhí, ale musíme čítat s tím, že mu to prostě vobčas kurevsky ujede..

Miloši! Ku*rva se neříká!

„Nelegálními se věci stávají tehdy, jakmile se stanou populární,“ Kim Dotcom

Sleduju seriály opět v provozu!! Bylo to nekonečné, ale je to tu! THANK YOU Piráti :-)

....a tak už zase ne :(

...a už to zase jede...sakra Nehrajte si se mnou!

..R.I.P. sledujuserialy.cz

 

aktualizace 2.3. 2017 

Tak nám to páni piráti vyhráli :)  Odkaz není zločin!

more Bridget Jones for everyone :)

 

Vykašli se zlato na to

ty nemůžeš za to

že mi je, tak jak mi je

nejsi to ty ...je to jen anorexie!

 

 Doba pokročila zase o nějaký ten vývojový schůdek dopředu a tím se nám i mění vnímání lidské krásy..obzvláště pak té ženské.. Bohužel v posledních letech se nastolil trend, který se staré dobré Věstonické Venuši krutě vysmívá a spíše se snaží trochu přiblížit na jih, a ženy jako by chtěly z oka vypadnout slečnám ze sarkofágů..

 

 Dnešní modelky slyšely o jídle naposled ze slabikáře, když předčítaly jak máma mele maso a čtení etiket s obsahem kalorií jim zabírá tolik času, že na samotnou konzumaci už prostě nedojde. Co na tom že svými špičatými lokty a tvrdou pánví znepříjemňují život kdejakému miliardáři, on je přeci šťastný, neboť má doma "sexy kost".

 

 Nyní to ale vypadá, že se blýská na lepší časy. Né že by hned zítra začala po ulici běhat spousta Bridget Jonesových v kostýmech ušáčků, ale pány v sáčkách už zřejmě nebaví svým přítelkyním počítat po večerech žebra a spousta z nich už zřejmě není spokojena, že jejich top modelka má větší lopatky než prsa, a tak se dostávají opět ke slovu ženy "krev a mlíko".

 

 Samozřejmě konečná volba je vždy o vkusu jedince. Doufám, že mě teď spousta fousatých feministek neukamenuje za tenhle sexistický článek, ale porovnejte sami...

more Bridget Jones for everyone :)

Zlo jménem Řezník!

Nedávno, díky českému slavíku a jeho anketě o hvězdu internetu jsem se dozvěděl o existenci rapera jménem Řezník a vcelku mladé hudební vlně hororcore. Tohle jako fakt lidi poslouchají dobrovolně??

 

Ani mně nezarazilo že něco tak zvráceného a nechutného někdo publikuje, ale to kolik má fanoušků a kolik mladých lidí v mém okolí jeho tvorbu opěvuje! Lidi proberte se! Tohle přece už není otázka hudebního vkusu, ale lidské soudnosti a morálního kodexu. Nejen že ta "hudba" je sama o sobě strašná ale texty jsou natolik stupidní a ohavný, že je mi z toho až do breku.

 

Nezbývá mi než jen ironicky zatleskat: "Bravo! Právě jsme vystoupali na vrchol žebříčku evoluce. odteď pokud nebudou v písničce vraždy, znásilnění, hovna, zvratky a anální otvory..tak bude stát za vyližprdel. Doufám, že naše děti budou mít podobný slovník jako mistr Řezník už ve školce, aby jsme se měli za co stydět." ...

To snad není možný jak moc se dá ještě zdegenerovat. Na kolik procent musí být člověk retardovanej aby se mu tohle líbilo??? Tohle by měli lidi poslouchat jen v případě,že si chtějí vyvolat dávící reflex, nebo už dlouho neměli průjem!!! A tvůrci téhle "hudby" by si zasloužili genocidu nebo útulný šimpanzí výběh!

Zlo jménem Řezník!

Transformace českých klubů

Kurde! Tak se nám pomalu ale jistě stává ze Slávie Baník! Po obsazení momentálně docela vratké trenérské židličky bývalým koučem Ostravy panem Koubkem se k exChacharovi Mičolovi připojili další dva synci z bývalého Baníčku, Lička s Nevesem. 

 Tož doufám, že tento obrod bude probíhat podobně jako před pár lety u Plzně, kdy si takhle podobně osvojila většinu bývalých Sparťanů, a že se Slávka pohne podobně kupředu jako to je nyní u Viktorky a sešívaní budou hrát zase dobrý fotbal, hodný historie klubu, protože to co momentálně ta Kiselova juniorka předvádí je dost tragický. Jen doufám, že se ten PražskoOstravský přerod nezvrhne moc a fanoušci v Edenu nezačnou skandovat "Slavie, p*čo, Slavie!"

Transformace českých klubů

Svět se zhroutil...

Tak od včerejšího podvečera se nejde přihlásit na sociální síť Facebook. Reakce jsou velice zajímavé. Děti pláčou,že jim pochcípají rybyčky, nebo že se jim na farmě zkazí úroda...náctiletí jsou najednou bez kamarádů a nudou se dloubou v nose až jim z toho teče krev, a ti ostatní proklínají zemi za to, že nemůžou prostřednictvím své zdi dál hlásat osvětu a vyjadřovat svoje inteligentní názory k dnešní době. V praxi by to mohlo vypadat tak,že se lidé možná zase po čase sejdou, nebo si pustí nějaký pěkný film a nebo si jako já konečně upraví svoji osobní stránku tady na ČSFD

Svět se zhroutil...

MiSS 2012..

Tak jsem se opět přesvědčil, že míra úpadku české televizní zábavy nezná hranic. Co to panebože vymýšlejí poslední dobou s těma moderátorama?? Partyšové, která neřekla za celý večer jedinou větu bez chyby, už chybělo jen mít na triku napsáno "Hele Mami,jsem v televizi!" a jindy charismatický Jaro působil jako jeden z hostů pořadu Sama doma.

Za jediný pozitivní zážitek by se dalo považovat podvazkové vystoupení děvčat na hudbu z muzikálu Chicago. Ale co na tom, když všechny soutěžící jsou od krku dolů v podstatě stejný a pod tlustou vrstvou mejkapu těžko můžeme rozeznat obličeje!

Nevěřil jsem,že to někdy řeknu, ale ty Zapletalovy holky prostě měli něco do sebe..např. hubeňoučká spasitelka Helenka, Dianka a její hanbaté fotky, nebo třeba Kateřina a její stočesy...

Za posledních pár let se kromě veleúspěšné a také velevylízané Taťány nic pořádného neobjevilo a tak nám nezbýva nic jiného, než smutně koukat za hranice, kde si klidně soutěží chlap předělaný na ženskou, a čekat, že nás snad také nějaké to vzrušení opět potká, a stojaté vody naší české miss opět rozvíří nějaká ta rajda, jako to bývalo za starého dobrého Miloše :)

MiSS 2012..

Drazí rektálníci!

Zjistil jsem,že je tu spousta přehodnocených filmů a jak už to bývá všude.. rodí se tu hromada lidí, hodnotící filmy které ani neviděli a robí si tu z toho maglajz. Prostě jen na každý film lupnou hvězdy podle procentuálního hodnocení a nazdar.

Proto bych je chtěl všechny velice SLUŠNĚ upozornit, že mě stolicuje to, jak to tu hyzdí, sráží do průměru celou stránku a píšou tu samé výměžky z tlustého střeva mého trávícího traktu. Občas se tak rozčílím,že bych je všechny poslal do análního otvoru a nazval je zevním ženským pohlavním orgánem....uff..tak sem se vypovídal.Doufám,že jsem byl nadmíru slušný a nikoho jsem tak neurazil,ale pouze donutil k zamyšlení...

Drazí rektálníci!

Český lev

Díval jsem se na včerejší přímí přenos předávání českého lva a byl jsem příjemně překvapen. Přiznám se,že mi volba Lucie Bílé jako moderátorky nepřišla nejšťastnější,ale afektovaná Lucka to zvládla překvapívě docela dobře a její textové a osobní výpadky byly příjemným zpestřením :) Hlavně bych chtěl pochválit tvůrce celé té omáčky okolo,protože mezivstupy s tanečníky a moderně zpracovánými symfoniemi byly na české poměry výborné i když ke konci už trošku nudily. Scéna byla příjemná,nepřeplácaná a většina předávajících zajímavá ač chvílemi dost trapná. Přesto mi tam něco nesedělo..jako by byl lev jenom takový polovičný.Marně sem přemýšlel co tam tak strašně chybí a při vyhlášení posledního vítěze mi to došlo....Chyběly vážně dobré filmy!! Česká kinematografie už delší dobu zaostává a už dlouho mě žádný český film neoslovil. Takže teď zhasnu... a ten,kdo má tohleto všechno nasvědomí mezitím vrátí zašlou slávu českých filmů na své místo!

Český lev

Splněný rest!

Tak jsem si včera konečne splnil jeden z mých filmových restů a shlédnul jsem Schindleruv seznam.Musím říct,že jsem rád,že to mám za sebou. Film je rozhodně brilantní..herecké výkony,hudba a vůbec celé provedení je dokonalé ,ale musím také přiznat,že snímek je dost náročný,podtrhnutý tím,že se to vlastně všechno doopravdy stalo!! Taková spousta emocí jaké dokáže vyvolat - bože,jak já nenáviděl,soucítil,trpěl...A děvčátko v červených šatech, myslím,že to komentář nepotřebuje.Prostě mistrovská práce a myslím,že mi bude dlouho trvat,než se zase odhodlám prožít si ty tři emoční hodiny znova. Spielberg ukázal,že doopravdy umí a teď už si může točit ty svy dinosaury a ufouny :)

Splněný rest!