Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (131)

plakát

A.I. Umělá inteligence (2001) 

Dal bych tři hvězdičky, ale malý Haley Joel Osment se zasloužil o jednu hvězdu navíc. Jinak Spielberg už není, co býval a tenhle film je toho typickým příkladem. Rozkouskovaný scénář, několik falešných konců. Pořád si myslím, že nejlepší konec by byl, kdyby malý David zůstal sedět na okenní římse a šly titulky. Možná mohl i skočit dolů a pak by šly titulky. Byl bych ušetřen Modrovlásky a mimozemšťanů. Doporučuji povídkovou sbírku "Superhračky vydrží celé léto" od Briana W. Aldise, kde se můžete dočíst jak to bylo s námětem pro tento film.

plakát

Akta X - Film (1998) 

Oproti seriálu, který mne ve třetí sezóně přestal bavit a tím mne i ztratil jako diváka, jsem se u tohoto filmu bavil parádně.

plakát

Akumulátor 1 (1994) 

Takový nijaký film, který měl dopředu vcelku velkou reklamu a pak zaslouženě zapadnul. Na druhou stranu, proti tomu co se u nás točilo a stále točí, je to vlastně odvážný kousek a proto přidávám jednu hvězdu.

plakát

Alexander Veliký (2004) 

Zpracován kritikami a recenzemi, pustil jsem si tenhle snímek na DVD a bavil se celé tři hodiny. Asi je to tím, že mám historickou postavu Alexandra rád, snad je to i tím, že jsem právě nečekal válečný film a zajímaly mne spíše problémy Alexandrova nitra. Možná jsem přece jen čekal barvitější vyprávění o Alexandrově vztahu k Roxaně, k Hefaistiónovi a k mladém otrokovi, jehož jméno si nemohu vzpomenout. Ale to by ten film trval pět hodin a ne tři. I ty se někomu zdály moc. Mně tedy film utekl rychle a považuji ho za velmi dobrý. K pěti hvězdičkám mu ale přece jen cosi chybí.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Milostné dojáčky já rád. A když jsou navíc i vtipné a chytré? Co víc si přát. Snad jen to, aby jich nikdy nebylo zbytečně moc, ale aby čas od času srdíčko potěšily.

plakát

Anglický pacient (1996) 

Mám rád filmy o lásce, u dojáku si i zabrečím, sentiment mi nevadí. Tento film na mne ale působil poněkud chladně i přes záběry žhnoucí pouště. A tu oskarovou smršť jsem taky nepochopil.

plakát

Animatrix (2003) 

Jediné důstojné pokračování původního Matrixu.

plakát

Avatar (2009) 

Žádna revoluce se nekonala, jen evoluce, vývoj. Nic, co bych nečekal. Dokáži si náhle představit natočení spousty "nezfilmovatelných" SF knížek, protože teď už to jde. A snad to bude mít i lepší děj a hlavne nějaké EMOCE. K emocím by dopomohla třeba i nějaká ta hudba.

plakát

Balada pro banditu (1978) 

Výborné písně, ale nezajímavý film. Víc se mi to líbilo na jevišti.

plakát

Battle Royale (2000) 

Tohle Japonci umí. Mládežnická vyvražďovačka a ještě k tomu chytrá. Některé motivy vám sice dojdou až na podruhé, pokud tedy budete mít nervy na druhé shlédnutí. Ale hlavně až do konce jsem si nebyl jistý, jak to vlastně skončí, což mi v amerických hororech nefunguje.