Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (48)

plakát

Strom života (2011) 

Úplně nádherný film. Je to mistrovské, co všechno pojmul - pochyby o bohu i jeho přítomnost, podprahové a nejpodstatnější děje v rodině, aniž by se tam muselo hodně mluvit. Nádhera odpuštění.

plakát

Melancholie (2011) 

Moc se mi líbil Antikrist a všechny Larsovy filmy, ale tohle? Prostě jen režisér měl depku. Žádné vykreslení postav. Předtím to byl třeba boj ženy proti muži, který je kvůli něčemu, popis nějakých lidských konvencí, které si zaslouží ztrapnit. Ale tady jen ohlášení, že svět zanikne a ničeho tu není škoda a hotovo. Ale tak to přece není.

plakát

Pouta (2009) 

To bylo dobré! Jednak proto, že to tam nebylo rozděleno na ty dobré a zlé, ale všichni byli viníci, žádná nasládlost, pěkně tvrdě. Hlavní padouch se mi líbil moc-protože neměl líbivou nasládlou masku a všechno řekl, jak si myslel. Taky že svoje padoušství s rozkoší neprožíval, jako je klišé u všech postav. pěkně vykreslené úchyláctví. Manželka, co si nechce přiznat pravdu. Manželka, co příliš chápe. Klasický muž, který toho využívá. Boss - kmotr a jeho kydy a familiernost a strašení. Úžasné. A že je to kolorit tehdejší doby -vůbec ne. I dnes jsou lidé nespravedlivě vězněni a i VIP vrahům se vězení vyhne, o nějakých věcech je neradno mluvit a zbabělí lidé je opravdu zametou pod koberec.

plakát

Blueberry (2004) 

Mě to nadchlo, kvůli ayahuaskovým vizím - takhle nějak si je představuju, i když jsem ji neokusila. Děj je pravda jednoduchý, ale nějak film chápu a vítám, protože mám při meditacích podobné představy ( nic nepiju! :-), kdy narazím v minulosti na něco, kvůli čemu nemůžu dál - taky to fičí a může to být různě temné a mít nějaké podoby ( nemám je tak podrobně vykreslené do všech těch chapadýlek :-) a když se člověk nebojí a projde tím nebo se tomu vydrží dívat do tváře, tak to začne světlat jako v tom filmu a člověk se může od něčeho osvobodit. Docela chápu, že ty temné houseny v sobě měl proto, že jeho podvědomí vědělo, že ji zastřelil a jak klesal do těch slizských hlubin viny - to je něco, co taky znám a dá se z toho zas dostat zpátky a zesvětlit to. Ten zápornák ho chtěl vzít sebou-to je jasný-zaháčkovat ho, že ho postrčí, aby udělal něco špatného - z toho se těžko vylézá - řešilo se to - no bavilo mě to - nenudila jsem se.

plakát

Máj (2008) 

to je tak nádherné, snové - ty basy v hudbě, nádherné mraky, nádherné verše, teplý vítr...Někdy se jim i povedlo, že jsem cítila něco jako lásku k vlasti - což normálně nemívám, zvláště ne po televizních novinách a tak :-), někdy v té krajině šla skoro cítit i přítomnost boha.. Tak mi je líto, že se to tolika lidem nelíbí nebo jsou i nepřátelé sexu - vždyť je tam tak nádherně zpodoben jako na profi umělecké fotografii. Nádherná žena - plná šťávy a života. Měla jsem dotaz od dcery - Proč nemluví? Tak jsem jí řekla, že nemusí, protože všechno cítí a vyjadřuje to držením těla a pak od muže Co myslíš, je to kurva? tak jsem řekla Ne, proč? Jenom má ráda muže..Co myslíte ? Asi mě to přitahuje - viz moje logo - obrázek - ráda maluju uvolněné ženy v pohybu, tanci..

plakát

Vlkodlak (2010) 

Líbilo se mi, jak to bylo čistě staromilské s pevnými základy všech vlkodlakovských pravidel. Připomíná mi to staré časy, kdy jsme na "vídni" ještě černobíle chytali horory a zvláště cenné byly povedené proměňovačky. Je lepší čistě vystavěný děj, jedna až dvě potvory a násilí načrtnuté jen tak pár střevy než stáda uřvaných zombáčů, různá moderní pojetí upírů a různí vraždicí úchyláci v jiných filmech. Tohle je prostě klasika.

plakát

Ďábel nosí Pradu (2006) 

takový obyčejný filmek-jako dějově. Líbí se mi velice název - vždyt papež taky nosí Pradu ( boty ) a myslím si o něm asi tolik, co říká název. Velmi vtipné!!!! :-) Jinak jsem zpozorněla jako vždy, když jde o svět mody - hlavní 2 hrdinky měly kolikrát nádherné outfity - jako úzké černé a okolo blombající bambule nebo vysoké kozačky a kabelka s třapcem - která je letos velmi modní -chce to opravdu krásnou ženu, že třapec pružně vlaje za její pružnou chůzí, taky kšiltka na drdůlku a mohutné korále. Paráda. Ale takhle se postrojit chce léta sběru různých hadříků, dokupování a opravdové nadšení pro modu, aby člověk postál nad těmi kombinacemi a vybral tu vhodnou-vím o čem mluvím - kolikrát mi kvůli tomu málem ujede vlak a neposnídám. Takové nadšení hrdinka neměla-asi jí to všechno nakombinoval a zapůjčil její přítel-ten plešatý. Meryl to taky seklo-ten rozdíl byl vidět, když jednou seděla odlíčená v županu bez cingrlat - jak důchodkyně. Myšlenka nakolik člověk otročí modě se mě dotkla jen letmo, i když mám skříně hader na prasknutí a moje úspory by bez tohoto koníčku byly daleko větší. Pro mě je to přece prostředek k vyjádření svobody! :-)

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Moc milé - líbilo se mi, jak je hrdinka díky tomu, že si s ní dal otec práci a zajímal se o její svět, emancipovaná a nenechá se vmanipujlovat ani do zasnoubení ani do utínání hlav. Ta předloha asi musí být dobrá - krásný jazyk, proč nám to zamlada nedali do povinné četby ? Jednoho dne si to asi přečtu. Viděla jsem to narychlo v 2D-bylo to nějaké nekvalitní - i když v kině - to 3D asi musí být krásné!

plakát

Přemluv bábu (2010) odpad!

Dobrý komentář k tomu je v Týdnu od Martina Fendrycha http://www.tyden.cz/rubriky/nazory/glosar/issova-a-madl-geniove-pravice_166638.html Casopis Týden je fakt solidní. Tato kauza mě velmi vyděsila, jak něco tak sprostého a hlásajícího nenávist je našimi médii přijímáno tak mírně ( třeba idnes, čt24..) Zvenčí - např www.britskelisty.cz ?( nevím přesně adresu) se diví, jak Ceši klidně berou něco takového fašizujícího, co překračuje hranice. Jsem člověk středního věku, do důchodu daleko, ale nevím, proč by mi ho pak měl někdo vyčítat. Vždyt odvádím státu půlku platu, aby mi ho mohl stát spořit. Ale nespoří ho myslím ani pravice, ani levice a ani je to nezajímá. Vytváří se dojem, že pak ti mladí živí ty staré. Ono se to těm nahoře hodí, vyvářet cíleně nevraživost mezi lidmi. Nejraději bych si ty prachy dávala do slamníku sama! Například za náš kraj kandiduje za ODS nějaký Boháč ( máme na něj reklamu na každé zastávce), který podle průzkumu ( časopis Týden - nějaké číslo 3 tomu nazad ) procestoval za naše peníze 1milion 580 000 Kč ( Nigerie, Mali, Kapverdy..od roku 2007 -všechno státní zájem - přitom s těmito zeměmi neobchodujeme) O financování školství - jak za CSSD - Buzka-vyhodila peníze za lyžování v Liberci, tak i pravice nám tu prodává nějaké televize za 100 000, přitom normálně stojí 25 000 pod záminkou, že jde o prevenci. Kdo je v mafii, tak telku za úplatu vezme. Nikomu - ani pravici, ani levici nejde o ty děcka - o nějaké fakt účinné programy na prevenci drog. Tenhle klip byl úžas. Musela jsem se srovnat s tím, že příjemné tváře z obrazovky můžou být - zrovna tak jako politici -teatrální psychopatické hysterické a velmi hloupé bytosti. Po téhle zkušenosti už nevěřím žádnému xichtu na obrazovce...

plakát

Bílá stuha (2009) 

Uplně uchvacující. Jak je to všechno jiné než dnes, jak otcové rodin drželi vše železnou rukou a páchali škody na duších dětí...A to někdo říká, že dřív byla mládež lepší než dnes, protože byli rodiče autorita a lidé žili v bázni boží..:-) Asi je to lepší dnes, i když se víc vraždí, ale když se o nečem nemůže mluvit, je to podle mě strašné. Na tenhle film musí myslet člověk ještě 2 dny. Protože tyhle věci v rodinách se řeší podnes. Ještě na spoustu věcí není jasný recept. Mnoho tajemství ukrývají rodiny i dnes. PS: líbila se mi baronka, jak si mohla říct, co chtěla, protože zřejmě měla svoje vlastní hmotné statky :-)