Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Hudební
  • Akční
  • Drama
  • Krátkometrážní

Oblíbené filmy (9)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Forrest Gump. Film, který jsem si zamiloval. Naprosto dokonalé herecké výkony, skvělý příběh a fantastický soundtrack navrch. Příběh prosťáčka Forresta vás prostě uchvátí, chytne a nepustí. Jednoznačně nejlepší role Toma Hankse a můj nejoblíbenější film. Co dodat? Pokud jste neviděli, tak se na tento film podívejte hned dvakrát za sebou. Je dost pravděpodobné, že i podruhé film shlédnete se zatajeným dechem:-)

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Fantastický film z vězeňského prostředí. Skvěle natočený, s perfektními hereckými výkony (myslím tím výkony skutečně všech herců). Skutky Johna Cofffeyho (jako kafe, akorát se to píše jinak) vás zkrátka dostanou, efekty jsou prostě skvělé! Upřímně řečeno, žádný jiný film jsem nesledoval prakticky celou stopáž s otevřenou pusou. Tenhle film jsem si zkrátka zamiloval a dost možná si ho zamilujete i vy. Události v sektoru E, Zelené Míli vás zkrátka dostanou.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Fantastické, fascinující a jedinečné. Nevím, kdy se zas podobného dočkáme, ale tenhle film vás přiková k obrazovce tak, že se odtrhnete nejdříve 15 minut po závěrečných titulkách:-) Shawshank řadím vedle Forresta a Zelenou Míli mezi mé 3 nejoblíbenější filmy. Forrest i Míle mají sice o ždibíček navrh, ale Shawshank není o nic horší. Ať žije Frank Darabont! Stejně jako v případě Forresta i fantastické Zelené Míle dávám 5* i Shawshanku.

Volání o pomoc

Volání o pomoc (2007)

Malý velký film o přátelství a bolesti, ve kterém Sandler dokazuje, že i dramatické role zvládá na jedničku - v tomto případě pětkrát podtrženou. Velmi pěkně pojatý scénář, hudba skvěle dokreslující děj a výborné herecké výkony v čele se Sandlerem či božsky přirozenou Liv Tyler.

Šestý smysl

Šestý smysl (1999)

Skvělý thriller s Brucem Willisem v hlavní roli. Opravdu velmi kvalitně propracovaný příběh, skvělé herecké výkony jak Willise tak i Haley Joel Osmenta. Fantastická atmosféra a opravdu nečekané rozuzlení. 5 hvězdiček, naprosto bez debat.

Sound City

Sound City (2013)

Sound City není jen prostý dokument o příběhu jednoho z mnoha nahrávacích studií, které s příchodem digitálního boomu potkal (podobně jako mnoho jiných zařízení) rychlý konec. Kdepak. Je to především malebná procházka za nástroji, lidmi, technikou, talentem, nahrávacím pultem ... dobou, kdy na podobném opravdu záleželo. A druhá polovina filmu? Dokonalé definování všeho, co muziku dělalo, a díky osobnostem jako Grohl nebo Reznor naštěstí pořád dělá, muzikou. Cit, technika, talent, vývoj, náhodný okamžik a PŘEDEVŠÍM lidská bytost spolu s jejími nedokonalostmi. Proč? Protože "o muzikantovi by to vždy mělo být především." (Dave Grohl na SXSW, 14. března 2013)