Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (16)

plakát

Zátopek (2021) 

Teda čekal jsem životopisný film o sportu, a ona to byla spíš politikařina a tahanice. Věci tam byly nejasné, podobně i postava Rona. Mě dojem sráží taková ta nejasná příběhová a vztahová mlha okolo.

plakát

Jak si nevzít princeznu (2021) (TV film) 

Jedna z mála pohádek, které jsou ze srdce upřímné a milé, a je radost se na ně dívat ! Není tam moderní akce, drama a efekty. Ale je tam pěkný přátelský neurážlivý humor, a právě proto na mě působí tak krásně.

plakát

Chuť znovu žít (2012) 

"Je mnoho forem lásky". Tahle věta z filmu ho vystihuje dokonale. Film miluju pro jeho pomalé plynutí, pozorování a nalézání mnoha forem souznění. Ano, je to i Morgnanem Freemanem, který je duchem celého filmu. Jak s věkem přichází moudrost, tak postupem filmu přichází láska. A té je mnoho forem.

plakát

Prorok (2014) 

Narovinu, je to film pro ty, kteří mají k duchovnu alespoň trochu blíž. Protože o životních otázkách a hlubších významech byla kniha, předloha pro film. A zkouší to i flm. Zpracování je povedené, jako animák mě určitě oslovil mnohokrát víc, než by se mohla pokoušet 3D animace. Kolikrát jsem se nechal moc rád unášet animací a fantazií ! Jen myslím na to, co oproti knize ve filmu ubrali, a co naopak přidali. A bylo toho právě, že dost. Zbytečně moc přikořeněno pro větší drama, poutavost a útok na city.

plakát

Chatrč (2017) 

Film mi padl výborně do noty, protože u filmů hledám především poselství, které film přinese, a diváka tak může obohatit. Je to pro mě pěkně natočená a vizuálně hezká ukázka vnitřní proměny a pochopení některých zákonitostí vesmíru. Určitě žádná propaganda, nic náboženského. Je to film o proměně vnímání principů dobra a zla uvnitř nás.

plakát

Cukr-blog (2014) 

Většině lidí nebývá příjemné, když takto někdo zkouší rozvracet celý život zažité a společností podporované zvyky. Stejně, jako se s tím setkávala i autorka filmu při natáčení. Proto i dost špatných reakcí na film. Ale selským rozumem to, co se s cukrem děje, a v čem všem úplně je, a že ho lidi jedí po kilech, je vidět všude. A normální to není.

plakát

Mune - Strážce měsíce (2015) 

Milý, příjemný a hlavně originální animák. Nepotřebuje ten trochu divný hloupý (nejspíš hlavně americký) humor. Ve výsledku pěkný film s kouzlem.

plakát

Ashes and Snow (2005) 

Umělecké dílo. Film mě tak nestutečně vtáhl, ale tím, co většina filmů nemá, a to vlastně u filmů tak hledám. Je to nesmírně hluboká duše filmu a poselství, které předává. Poselství jednoty všeho a všech. A je jedno, jestli jsem člověk, slon, strom, nebo i písek... Uvnitř v duchu jsem se se zvířaty objímal, tančil, mlčel, cítil hluboký vděk. A film je pomocník k tomu si vzpomenout, že toto někde hluboko uvnitř nás je. V každém.

plakát

Gattaca (1997) 

Film mě lákal dobrým námětem, prostředím, nebo i herci. Po jeho shlídnutí jsem měl z atmosféry pocit spíš sklíčený a odcizený. Film zapůsobil, to ano, jen svým specifickým způsobem. Je dobře, že nezapadá, ale zrovna pro mě je to hutnější a hmotnostně těžší.