Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (747)

plakát

Narcos (2015) (seriál) 

Toto je taková malá ukázka toho, jak Spojené státy svým vyjebaným vměšováním do vnitřních záležitostí kde koho vpodstatě stvořily organizovaný zločin kolem drog se vším tím násilím a zlem okolo. Až vás zase budou krmit čísly, kolik lidí zheblo v drogové válce, je bohužel nutno tahle čísla přihodit na tuhle hromádku. Největší nacistický kolos a hegemon současnosti zase trochu z jiného úhlu: "Vaše dokumenty, prosím." --- "Já jsem američanka, já nemluvím španělsky." Snad nebyly nikdy při sledování televize u mě silněji vyjádřeny sympatie se "zápornými" hrdiny, než u tohohle seriálu.

plakát

Ecce homo Homolka (1969) 

První díl je asi vůbec nejlepší, protože tam není žádná kulisa, žádnej venkov ani hory, je tam jen ten poctivej žižkovskej činžáček (jak si to představuju) a obyčejnej den, kterej si postavy tvořej podle svých představ. Geniální!

plakát

Homolka a tobolka (1972) 

Homolkáči vůbec nejsou o humoru, to je snad jasný, ne? Kdo to bere jako komedii, je sice o krůček dál než ten, kdo to bere jako odpad, ale pořád si nejspíš není schopen připustit, že Homolkáči jsou o každém z nás, o nás všech bez výjimky.

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Už fakt nevím, co vymyslej příště, aby to tenhle film překonalo (ale to jsem si asi už párkrát říkal... z toho vyplývá, že ale jde o počin, který posunuje hranice). Miloučké pohlazení!

plakát

Maturita (2013) 

Já když už jsem viděl v titulcích Magnusfilm, bylo mi jasný, že tady bude hodnocení pod 16. A taky že jo. Odsudky pseudointelektuálíčků z csfd směrem k jakékoli konstruktivní a s humorem podané kritice odrážejí jen jejich nedobrý vztah k sobě samým. No co, já jsem se bavil supr, myslím, že společenská kritika v tomto filmu obsažená, má větší hodnotu, než celá csfd dohromady.

plakát

Borgiové (2011) (seriál) 

Na seriálu je vidět, jak přímo čeká na to, že budete šokováni (šukačka mezi mumiemi, no nekupte to), jenže tohle na mě neplatí. Šoking je tady trochu moc prvoplánový, skoro až prvosignální. Ale co už s takovým námětem, že. P.S. Jenže od druhý sérky to začalo bejt prudce návykový a jedním slovem skvělý!

plakát

Život a doba soudce A. K. (2014) (seriál) 

Soudce A.K. se schovává za paragrafy, za znalce, a rozhoduje nikoliv srdcem, nýbrž v souladu s "právními trendy". Právním trendem míním například to, že si desetiletej fakan řekne, co chce, a podle současného výkladu je právě taková varianta v souladu s jeho zájmy. Všechny tyhle "nemoci práva" seriál mapuje mistrovsky, ale nejsem si tak docela jist, že ví o tom, že jsou to nemoci. Proto ta jedna hvězda dolů. P.S. tak jsem to dokoukal, a i když s některými rozhodnutími vysloveně nesouhlasím, stejně mě seriál dostal a nemůžu jinak než za plný počet (taky díky skvělé hudbě Petra Marka).

plakát

Postal (2007) 

Jeho film nie je vtip. Je to bohužel realitě mnohem blíže, než si je ochotna připustit i většina těch, kterým se film líbil. O těch, co dávají odpad, ani nemluvě.

plakát

Sedmého dne večer (1974) 

Podle mě se jedná o vynikající krimi thriller, který celkem věrně zobrazuje řadu věcí: jednak absurditu zadrátovaných hranic, kde byli zmrdi ochotní a schopní sejmout člověka jen za to, že chtěl jít svobodně z bodu A do bodu B, potom taky to, že slušný člověk, když jednou spadne do léčky systému a nechá se zavřít, už navždy bude pro tento systém představovat ztělesnění všeho zla, a konečně, jakým způsobem fízlové bezskrupulózně a bezohledně rozkládají lidské vztahy, jen aby dosáhli svého. Absurdita toho posledně jmenovaného je ve filmu ještě podtržena tím, že nakonec řeknou, promiňte, a teď bychom potřebovali, abyste nám pomohl. Vynikající.