Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (630)

plakát

Vynálezkyně: Z kapky krve (2019) 

Elizabeth Holmes je něco mezi Hitlerem a Boratem. Megalomanka a fanatička, která dokázala strhnout davy, stáhnout je s sebou na dno, zcela bezděčně je vytrollit a nastavit tak zrcadlo jejich naivitě. Stačil jí k tomu černý rolák, ampulka krve a pár motivačních frází.

plakát

Zlo s lidskou tváří (2019) 

Joe Berlingera neprovází zrovna pověst zkušeného a kvalitního filmového režiséra. Přesto se mu povedlo převést příběh Teda Bundyho na plátno způsobem, který kromě atraktivního obsazení, nabízí zajímavou kombinaci dramatického přednesu s prvky rekonstrukce. To je něco, co nezaujatý divák asi nedokáže plně docenit. Životopisná poctivost, která zcela pohltila scénář, je pochopitelně na úkor diváckému zážitku, ovšem to nijak nesnižuje kvalitu snímku jako takového. Zajímavostí je, že emocionální hloubku příběhu zde obstarává vedlejší postava Liz Kendall (Kloepfer), na níž stojí i samotné vyvrcholení filmu. Největší rozpaky tak u mě vyvolává pojetí hlavní postavy, jejíž romantizace a démonizace tady působí triviálně. Celkově je její psychologické uchopení velice subjektivní, a byť Zac Efron i díky úlisnému vzhledu svoji roli zvládl skvěle, obávám se že to není tak úplně role skutečného Teda Bundyho. 🎬 73%

plakát

Leaving Neverland (2019) 

Hluboké, psychologicky poučné, bez důkazů. Netroufám si se v tom pitvat. Dokument je to konsistentní, ale moc dlouhý.

plakát

Na mušce (2018) (seriál) 

Tak to jsem nečekal. Zatím docela klasa na hraně pěti hvězd. Vtipné i brutální. A přitom to natočila ženská, v hlavních rolích ženské... Nevím, co se to děje. Jo, a taky se tam hodně cestuje, což je bezva.

plakát

Pustina (2016) (seriál) 

Po delší době se mi povedl majstrštyk, kdy má intuice spontánně zabrala a já vycítil vraha již v prvních epizodách. V podstatném detailu (který si již přesně nevybavuji) mi to totiž asociovalo Mystic River.

plakát

Homecoming (2018) (seriál) 

Lehce artovější Lost (meets Wayward Pines) s hitchcockovskou atmosférou.

plakát

Pátrání (2018) 

Tak tahle vypadá filmová avantgarda. Scénář vem čert, ale po formální stránce je Searching průkopnickým dílem, jakým byla svého času Záhada Blair Witch, která pomáhala definovat a proslavit found footage. Zdejší formát sice ještě nejspíš nemá jméno, nicméně má svoji budoucnost. Důvtipné využití rozmanitého množství real-life kamer dává tomuhle snímku nebývalou dynamiku a posouvá hranice kinematografie zase o kus dál. 🎬 78%

plakát

Nikdys nebyl (2017) 

Za ten milostný duet v kuchyni musím hvězdu přidat.

plakát

My Friend Dahmer (2017) 

! Toto je autentické svědectví z první ruky, nikoliv fikce. Životopisné drama vycházející ze stejnojmenné komiksové předlohy Johna "Derfa" Backderfa, kamaráda a spolužáka Jeffreyho Dahmera. Poprosil bych proto všechny, kdož ví o Dahmerově životě hovno a zjevně ani o něj nemají zájem, aby film ignorovali, nepsali sem sračky a raději si pustili nějakou vyvražďovačku pro dementy. Jste na špatné adrese. Toto je dobrý film. !