Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (245)

plakát

Patrola (2012) 

Jsem maximálně nadšená! Poutavé nahlédnutí do každodenní policejní rutiny, kterému nechybí silné momenty, ale ani ty vtipné a akční. Z větší části dokumentární styl má tu skvělou vlastnost, že diváka naprosto pohltí a dodává filmu na syrovosti a uvěřitelnosti. Gyllenhaalovi tato role vyloženě sedla a slušela a Michael Peña byl perfektní. Patrola patří mezi nejlepší filmy, které jsem v roce 2012 shlédla a přiznám, že konec mě opravdu dostal.

plakát

Sám doma (1990) 

Láska na celý život :-)

plakát

Veselé Vánoce přejí chobotnice (1986) 

Neodmyslitelná součást každých našich Vánoc :-) vzhledem k tomu, že s tímto filmem spojeny krásné vánoční chvíle, tak nehodlám komentovat jeho kvalitu

plakát

Záhada Blair Witch (1999) 

Ten nápad a vůbec ta celá mystifikační kampaň kolem snímku, je doslova geniální! Přiznám se, že celou tu "pohádku o čarodějnici z Blair" jsem sežrala i s navijákem a hodně dlouhou dobu věřila tomu, že je film opravdu podle skutečné události :-) Záhada Blair Witch má takovou atmosféru a celkově je zpracována tak, že zůstává jediným filmem, který ve mě vyvolává vyloženě ryzí strach.

plakát

Jako zabít ptáčka (1962) 

Jako zabít ptáčka má silný námět - bílý obhájce obhajuje černocha v Americe ve 30. letech - proto je škoda, že samotný soud zabírá sotva půlku filmu. Ovšem mě osobně se líbil i začátek, který byl poutavou sondou do života v americkém maloměstě, očima malé holčičky. Film je výborně zpracovaný a propracovaný, se skvělým Gregory Peckem v hlavní roli. Děti většinou ve filmech ráda nemám, ale zde mi nevadily vůbec, naopak.

plakát

Skleněné peklo (1974) 

Oheň, davy lidí, panika, výška, nemožnost utéct do bezpečí - Skleněné peklo tím pádem představuje mojí nejčernější noční můru. Film sám o sobě bezesporu patří k vrcholům katastrofického žánru a i přes jeho značné stáří mu novodobé katastrofické snímky nesahají ani po podrážku bot. Jako třešinka na dortu je pak herecké spojení P. Newmana a S. McQueena. Na tyto charismatické fešáky se tak náramně krásně kouká :-)

plakát

Mumie (1999) 

Mumie je pro mě nefalšovanou srdeční záležitostí! Když jsem jí někdy ve 13-14 letech viděla poprvé v kině okamžitě jsem se do tohoto filmu zbláznila, takže když jsem pak k Vánocům dostala VHS, neběželo nic jiného. Všechny scény a dialogy dodnes znám nazpaměť, ale stejně nikdy nepohrdnu se na tuto skvělou, dobrodružnou, a vtipnou (!) komedii podívat. Mumie je prostě megaboží a já ten film miluju.

plakát

Ve jménu vlasti (2011) (seriál) 

Homeland je pro mě v současné době naprostou seriálovou jedničkou, která na pozici absolutního favorita sesadila dosud neotřesitelnou pozici Dextera. Strhující příběh z prostředí teroristů a CIA stojí na mimořádně inteligentním a skvěle vypointovaném scénáři, který diváka naprosto pohltí a nutí ho bažit po dalších a dalších dílech. Co na seriálu oceňuji, tak i když námět vyloženě nabízí, že seriál by mohl být převážně akční, tak se spíše soustřeďuje na osobní dramata, mezilidské vztahy a charaktery postav, které jsou napsány snad k absolutní dokonalosti a co navíc - jsou skvěle zahrány. Standardně dobrý Damian Lewis, který už několikrát předvedl, že je schopným hercem u mě překvapení nebyl, ale zato Claire Danes! Ta se role zhostila s maximálním hereckým nasazením a naprosto seriálu dominuje. Skutečně se našlo pár momentů, kdy jsem měla z jejího výkonu husí kůži. Když to řeknu jednoduše, tak je Homeland seriálem, který zde vyloženě chyběl. Všechna čest tvůrcům a hercům!!!!

plakát

Úlovek (2009) (seriál) 

Brilantní gangsterská minisérie, která se pyšní geniálně napsanými postavami a strhujícím příběhem. Když už jsem si myslela, že to nemůže být lepší, tak rozehrál Tom Hardy neskutečný herecký koncert, který mě doslova přikovával k sedačce. Z každého jeho pohledu, gesta, pohybu vyzařovalo čiré šílenství a maniakálnost. Žádný The Dark Knight Rises, Warrior, Lawless, ale The Take naplno ukázalo, co tenhle charismatický chlapík dokáže. Další věc, kterou musím opravdu ocenit, tak že tvůrci se řídili heslem "V nejlepším se má přestat" a na úkor kvality seriál nenatahovali do 10 sérií po 25 dílech. K The Take já nemám sebemenších výhrad. Skvělá práce!