Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (245)

plakát

Kapitán Phillips (2013) 

Paul Greengrass ani v nejmenším nezklamal!!! Opět naservíroval absolutně strhující drama, kde se dá napětí doslova krájet a nenechá diváka ani na vteřinku vydechnout. Pro mě osobně je Kapitán Phillips filmem roku a závěrečná scéna by se měla promítat jako ukázka toho, jak má vypadat geniální herectví - Tome, třetí Oscar na tebe čeká :-)

plakát

Kdo přežije - Krev není voda (2013) (série) 

Nápad postavit proti sobě bývalé soutěžící a jejich blízké byl skvělý a bývalo by se z toho dalo vytlouct hrozně moc. Bohužel ale příliš nevyšel casting a tím pádem chyběly výrazné osobnosti jako byly v minulých řadách např. Boston Rob, Johnny Fairplay, Richard Hatch, Ozzy, James, Parvati a nesmí se zapomenout na legendárního Russella Hantze. Ono by se pár kandidátů našlo i v této sérii, ale neměli to štěstí se dostat dál. Redemption island bych už opravdu zrušila, jelikož na úkor něho se přicházelo o soutěže o odměnu. A co si budeme povídat - nic člověku nedělalo takovou tu škodolibou radost víc, než když někdo vyhrál tunu jídla a zbylým vyhladovělým soutěžícím nezbylo nic jiného, než jít louskat kokosy :-) .....Survivor: Blood vs. Water řadím spíše k těm lepším řadám, jen jí bohužel chyběly nezapomenutelné momenty (srdceryvné scény mě zrovna v Trosečníkovi neberou), šokující vyloučení a výrazné osobnosti.

plakát

Klub poslední naděje (2013) 

Dallas Buyers Club je pro mě velkým překvapením hlavně z toho důvodu, že to v žádném případě není laciná citová vydíračka, kterou jsem očekávala. Představovala jsem si trpícího muže, který na smrtelné posteli polemizuje o životě, Bohu, s flashbacky z radostného dětství, vše doprovázené tklivými melodiemi symfonického orchestru. Opak je však pravdou. Klub poslední naděje se dostane pod kůži a tak moc silně zapůsobí právě tím, že nic z toho v něm není. Každá emotivní scéna je maximálně uvěřitelná, přirozená a skoro až syrová, že její sledování se může stát až nepříjemným, s absencí jakékoliv hudby. Obrovský podíl na tom samozřejmě má výborné herecké obsazení. Je radost vidět, jak se McConaughey vymanil ze škatulky hrdinů romantických komedií a vyrostl ve skvělého charakterního herce. Zde ztvárnil roli, o které bych ještě před pár lety věřila, že jí nemá šanci zvládnout. Jareda považuji za skvělého herce už dlouho, tady to jen potvrdil. Jsem ráda, že jeho výkon nesklouzával k parodii, ale byl naprosto přirozený. Přála bych si, aby se zase vrátil do filmového průmyslu.

plakát

Nákupní maniačky (2013) (pořad) 

Něco jako naše Prostřeno, jen jde o oblékání. Žádnou hloubku nebo uměleckou hodnotu v tom člověk hledat nemůže, ale pro pobavení je to super. Nejlepší na celé show je Maroš Kočišík, jeho komentáře jsou na těch pomyslných 5*.

plakát

Pár nenormálních aktivit (2013) 

Haunted House je parodie a tak jsem k tomu přistupovala - vypla jsem mozek, nečekala nic inteligentního a byla připravená na trapný, až fekální humor. Nakonec jsem byla mile překvapená a beze studu říkám, že až pár trapných momentů jsem se většinu času bavila. Pokud jde o Marlona, tak o něm si myslím, že je to dobrý herec, protože i v parodiích podává poměrně dobré výkony a přála bych si ho vidět i v nějaké charakternější roli. V Requiem za sen ukázal, že to zvládne.

plakát

Pot a krev (2013) 

Drsné, bláznivé, zábavné, akční, sexy, cool. Michael Bay nezklamal a u mě rozhodně tímto nabušeným kouskem zabodoval. Po sérii Transformers opravdu příjemná změna.

plakát

Rivalové (2013) 

Strhující, fascinující příběh o dvou "nesmiřitelných" rivalech v bezchybné režii Rona Howarda a za hudebního doprovodu geniálního Hanse Zimmera.....myslím, že v případě Rivalů bude Akademie hodně štědrá.

plakát

Sezóna zabíjení (2013) 

Nenapadá mě lepšího označení, než že je to totální slátanina. Sem tam nějaká ta drsná, krvavá scéna, nahánění se po lese, všechno proložené žvásty o válce a bohu, no a pak debilní konec.....Kdyby se udělovala cena za nejhorší napodobení cizího přízvuku, byl by Travolta jasným, ne-li jediným kandidátem na výhru. Pokud jde o Roberta de Nira, tak ten mě - jak už se to v poslední době stává - opět nasral, že vzal roli v takové kravině.

plakát

Stoupenci zla (2013) (seriál) 

Nekompromisní, inteligentní, šokující, zvrácený, vypointovaný, napínavý.....skvělý! Přesně tohle je Following. Seriál s obrovským potenciálem, který doufám tvůrci neposerou tím, že ho budou natahovat do 10.sérií po 20 dílech.

plakát

Vikingové (2013) (seriál) 

Charisma Travise Fimmela mě dostává do kolen