Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (245)

plakát

Chalífát (2020) (seriál) 

Kdyby to šlo, tak dám těch hvězdiček 10. Naprosto dechberoucí, napínavá záležitost a pro mě jeden z nejlepších seriálů, které jsem viděla. Tohle vidět je povinnost.

plakát

Queer tým (2018) (pořad) 

MILUJU TO!!!!! Nejlepší pořad na téma "proměny" a vůbec jedna z nejlepších reality show. Vtipné, upřímné, lidské, není díl kdy bych neměla na krajíčku. Opravdu, tohle se mimořádně povedlo. Co musím obzvlášť vyzdvihnout, tak je ústřední nesmírně charismatická pětice. Ti chlápci jsou prostě boží!

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Leo a Brad - "dědek v havajské košili" :-) :-) - splnil se mi sen vidět konečně tyto dva pohromadě a že jim to zatraceně klapalo. Quentin Tarantino má své řemeslo naprosto zvládnuté a kdo jeho tvorbu miluje, tak nemůže v tomto případě nic vytknout. Je to nahláškované, vtipné, úžasný soundtrack, obsazení pestré a potěšující. Luke Perry :-( , řemeslně dokonale odvedená práce. Jediné, k čemu bych mohla mít výtku, tak že téměř žádný prostor nedostal Damon Herriman, představitel Mansona. Vím, že film nebyl o něm, ale slušelo by mu více než jedna scéna :-) ....jinak prostě boží!!!!!

plakát

Vlastníci (2019) 

Tak tohle bylo hodně drsný :-)

plakát

Tohle jsme my (2016) (seriál) 

Seriál, který vás chytne za srdce ať chcete nebo ne. Uvěřitelné, lidské, hřejivé, dojemné, vtipné, dramatické, smutné......a to hodně.

plakát

Gangy z Birminghamu - Kos (2017) (epizoda) 

Jak už někdo napsal v komentáři k jiné epizodě - dejte tam ještě Madse Mikkelsena a bude to naprostá extáze. Třetí epizoda plynula zatím nejpomalejším tempem, nicméně už lze tušit, že nás čekají velké věci!

plakát

Gangy z Birminghamu (2013) (seriál) 

Naprosté mistrovské dílo! Jiné označení mě nenapadá....Co se týče seriálové tvorby v posledních letech, tak dle mého názoru naprosto válcuje tvorbu filmovou. Protože jsou to hlavně seriály, které divákovi dávají původní, originální, silné příběhy, s výbornými herci a mnohdy neuvěřitelnou výpravou. Kina jsou plná sequelů, prequelů, remaků, dalších a dalších pokračování anebo slaboduchých, pitomoučkých filmů, za které by byl hřích vyhodit peníze. Samozřejmě se najdou i výjimky, ale už to zkrátka není to, co bývalo. Proto jsem neskonale ráda, jaká péče se věnuje právě seriálům. A pokud bych měla vybrat jednoho seriálového zástupce, který filmům ve všech směrech naprosto nakopává zadek, řeknu Peaky Blinders. Komplexní, dokonale vystavěný příběh s bezkonkurenční dobovou atmosférou, plný krve, zbraní, špíny, cigaret, whisky, intrik, mordů, zvratů, šokujících okamžiků, umocněný výtečným soundtrackem a zabalený ve fascinujícím vizuálu. Připočtěme geniální herecké výkony a dostaneme prvotřídní divácký zážitek. Který na rozdíl od filmů trvá X-desítek hodin :-) Peaky Blinders mají pozvolnější začátek, který by mohl někoho odradit - i když tomu moc nevěřím :-) - ale v určitý moment příběh šlápne na plyn a jede pořád a pořád dál a je to čím dál tím víc divočejší jízda. Jsem aktuálně po shlednutí S04E01 a můžu říct, že kvalita se drží pořád na špičce a troufnu si říct, že nás čeká mimořádně kvalitní série. Velký podíl na celém úspěchu a uvěřitelnosti mají výše zmíněné geniální herecké výkony. Paul Anderson jako Arthur, Joe Cole jako John - konkrétně tyhle dva si užívám kdykoliv se objeví na scéně. No a pak samozřejmě přichází ten větší kalibr, což je Tom Hardy a Cillian Murphy. A pokud jde o Murphyho, tak si fakt troufnu říct, že bez něj by Peaky Blinders nebyly Peaky Blinders. Cillian dal postavě Tommyho Shelbyho obrovský kus svého gigantického charismatu a tato postava si vás omotá kolem prstu ani nebudete vědět jak! Co píšu tenhle komentář, tak se třepu nedočkavostí na další díly čtvrté řady a už teď chrochtám blahem, když si představím ten koncert, který nastane - Murphy, Hardy, Brody, Gillen, Anderson, Cole,.....Peaky "Fokin" Blinders :-)

plakát

Narcos (2015) (seriál) 

Výčet superlativů na tenhle seriál by byl nekonečný - takže stručně, jasně. Narcos je absolutní seriálovou bombou a jeden z nejlepších seriálů, který kdy vznikl. Kdo neviděl, nechť napraví - přicházíte o hodně :-)

plakát

Hra o trůny - Válečná kořist (2017) (epizoda) 

Běžně jednotlivé díly seriálu nehodnotí, ale tady jsem nemohla jinak. Tenhle díl je skutečně jedním z nejlepších za celých sedm sezón a závěrečná epická bitva je naprosto dechberoucí. Je neuvěřitelné, na jaké úrovni dokážou současné seriály být. Pevně doufám, že Game of Thrones až do konce série pojede v tempu, které nasadila v závěru téhle epizody.

plakát

Příběh služebnice (2017) (seriál) 

Dlouho jsem váhala, jestli dát 4* nebo 5*. Na jedné straně je tu příběh, který v několika momentech a dílech zabředl do stereotypu, točil se na místě a nějakou dobu trvalo, než se zase posunul o kousek dál. Ovšem ale na straně druhé je tu něco, co tomu seriálu drtivě dominuje. A to je atmosféra! Mrazivá, depresivní, nevyzpytatelná, děsivá, napětí by se dalo doslova krájet - a naštěstí tohle všechno funguje i ve chvílích, kdy příběh trochu vázne. Herecké výkony na jedničku, Joseph Fiennes je ďábel a Elisabeth Moss je úžasná. Příběh služebnice uvidíme i další sezóně a moc bych si přála, aby tvůrci trošku přitlačili na pilu. Za mě více vyhrocených a dramatických scén, větší spád a budu spokojená. Protože pouze a jenom atmosféra nemůže jeden seriál utáhnout dvě a více sezón.