Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (168)

plakát

2012 - Mayská proroctví a kruhy v obilí (2008) (TV film) 

Mayská proroctví nás nepřestanou strašit a udivovat až do avizovaného "skončení světa" v prosinci 2012. Do té doby se můžeme pouze domýšlet co se nám tato dřívější vyspělá kultura snažila říci. Možná, že se nám ani nic říct nesnažila, ale jde pouze o klamavou a dobře mířenou reklamu lidí, kteří těchto souvislostí chtějí využít. Co se týče dokumentu, tak bych řekl, že mi nad některými obrazci zůstává rozum stát. Vytvořit takováto znamení na tak obrovské ploše a během několika hodin se zdá nemožné. Dlouho jsem nad tím přemýšlel, ale s příchodem obrazce ve tvaru mimozemšťana jsem se musel smát, protože je jasné, že tento obrazec musel vytvořit člověk a tímto dle mého mínění věrohodnost takových jevů značně narušil. Ale co když se mýlím a opravdu jde o nevysvětlitelné jevy? Už za rok budeme moudřejší.

plakát

Zahulíme, uvidíme (2004) 

Na svou dobu nadčasová komedie plná zvráceného huličského humoru. Ústřední dvojice je překvapivě snesitelná a hlavně Kumar (Kal Penn) se mi líbil a svou roli zvládal opravdu dobře. Zápletka je u tohoto filmu stejně důležitá jako automat na kondomy ve Vatikánu, takže nemá smysl jí rozebírat, ale postupně s přibývajícím dějem jsem hlavním hrdinům ten White Castle opravdu přál. Konec je samozřejmě klišé a v jiný jsem ani nedoufal, ale i přesto mě pobavil a byl jsem za něj rád.

plakát

Ice-B je bůh (2008) (pořad) 

Celkem povedená internetová show, která mě v době mé mládenecké slabomyslnosti dokázala slušně pobavit. Alkoholem posilněný moderátor vymýšlel celkem povedené náměty a tak se některé díly doopravdy celkem povedly. Nejlepší díl asi "Superstar" a "Erotické linky".

plakát

Deník Bridget Jonesové (2001) 

Nejoblíbenější komedie mojí mámy. A já se jí vůbec nedivím, protože typ humoru, který je použit v tomto snímku se ve filmech moc nepoužívá a to je škoda. Tenhle celý snímek se motá kolem třicetileté kulatější Bridget, která nemá v životě moc štěstí. Vinou úsměvných náhod se setkává s Danielem a Markem a přemýšlí, který je pro ni ten pravý. Ve filmu se také objeví několik vynikajících scén, za nejlepší považuji reportáž z ohrady plné výkalů, kam Bridget spadla během natáčení. Samozřejmostí je krásný konec v podobě happy endu, který je od začátku filmu trochu očekávaný, ale já osobně jsem za něj byl rád a smolařce Bridget jsem ho přál. Abych to neprotahoval, tak bych chtěl říci, že takhle si představuji komedii. Sympatická hlavní představitelka, výborný scénář, skvělá hudba a místy trochu vulgárnější děj dělají z tohoto snímku originální a výbornou podívanou.

plakát

Zrození Planety opic (2011) 

Vždycky jsem říkal, že šimpanzi jsou inteligentní zvířata a tento film mě v tom jenom utvrdil. Zvířata ve filmech to je obecně sázka na jistotu, diváci je milují a v očích nezaujatého diváka jsou někteří tito tvorové lidem tak podobní, že je bereme již automaticky. Zároveň působí i lidsky a pokud se k tomu připočte výborný děj, tak je o filmový trhák postaráno. V tomhle filmu je absolutně vše, šimpanzi-nám nejbližší tvorové, vynikající děj, herci, hudba a epický konec. Předchozí Planetu opic (2001) jsem neviděl, takže nemohu soudit a srovnávat, ale tahle Planeta opic ve mě nechala hluboký dojem, protože na náš působí blízkým dojmem a nechá v nás opravdu silný zážitek. Navíc se jedná o nadčasové téma, protože různé pokusy na zvířatech nepřinesou nikdy nic dobrého. Ještě bych chtěl vyzdvihnout výbornou filmovou hudbu a skvělý výkon Jamese Franca, který se mi líbil již ve filmu 127 Hodin, kde předvedl neskutečný výkon a v tomto snímku svůj obrovský talent v mých očích jenom podtrhl.

plakát

X-Men Origins: Wolverine (2009) 

Paradoxně jsem si díl "X-Men Origins: Wolverine" nechal až na konec a vzhledem k tomu, že je dějově zasazen na samý začátek ságy o lidech s nadpřirozenými schopnostmi mi tak trochu unikl celý počátek věcí a pointa, ale co se dá dělat. Tento díl je jako celek celkem povedený, určitě se tam najdou slabší místa a klišé v podobě zápletky dobra vs. zla ve které se věci motají kolem jedné ženy, kterou Wolverine miloval. Tato zápletka je již ohraná a rozhodně se do takového filmu plného akce, drápů a napětí moc nehodí. Také mi přijde téměř každý konec X-menů podobný dobro vítězí nad zlem, Wolverine všechno zachrání, ale přesto se necítí dobře a v případě tohoto filmu si i nic nepamatuje, smůla. Beru však tuto směsici drápů, škrábanců a rozbitých budov jako akční film s cílem ukázat pořádnou show, která má člověka vtáhnout do děje a tím pádem tento díl můj požadavek splnil.

plakát

Drive (2011) 

Při prvním zhlédnutí tohoto filmu jsem si říkal, že se jedná o tuctový film o autech, kterých je všude plno. Slyšel jsem na tento snímek kolem sebe samé kladné recenze a byl jsem tedy zklamaný, že mě film neoslovil a vlastně také nebavil. Ale nedalo mi to, říkal jsem si, že se na tento snímek musím podívat ještě jednou a pak ho třeba dokážu opravdu ocenit. A stalo se, po opakovaném zhlédnutí musím říct, že jsem film sledoval ze špatné stránky a vůbec jsem ho nepochopil, hledal jsem adrenalinovou bombu, která mě bude bavit od začátku do konce. Nyní jsem si uvědomil, že Drive je mnohem víc, ano nenajdeme v něm mnoho akce a jezdeckých triků, ale pokud film budeme opravdu bedlivě sledovat, tak si musíme uvědomit, že tento film je postaven na úplně něčem jiném. Je postaven na tom, že z béčkového námětu se dá udělal komorní podívaná s neskutečně atraktivní hudbou a dochází tak k upřednostnění atmosféry před budováním akčních scén a různých honiček a to je dobře. Slabší divák to nemusí pochopit a já jsem to ze začátku také vůbec nechápal, ale až po probuzení a uvědomění si, jak je film vlastně geniální jsem odložil růžové brýle a oddal se tak dokonalé atmosféře doplněné kvalitními výkony hlavních aktérů, která mě naprosto pohltila.

plakát

Okresní přebor (2010) (seriál) 

Vynikající seriál! Sám jsem překvapený, jak dlouho trvalo než si někdo uvědomil, že vesnický fotbal je vynikající námět na seriál. Pokud se k tomu připočte vynikající režie, herecké obsazení a vynikající nápad skloubený s originalitou, tak je vymalováno. A tenhle seriál obsahuje naprosto vše. Ze všeho nejvíce, ale seriál táhne vynikající herecké obsazení v čele s fanatickým trenérem Luňákem (Ondřej Vetchý), vždyť ten pro tuto roli byl snad stvořen. Zdatně ho doplňují předseda Vorel (Luděk Sobota), lékař Áda (Aleš Noha) a také fotbalový lenoch Jarda Kuželů (David Novotný). Tohle obsazení je prostě geniální a i když má seriál pár dílů slabších pořád se jedná o jeden z nejlepších seriálů, které jsem za poslední roky viděl.

plakát

Memento (2000) 

Neskutečně složitý film, který po jednom zhlédnutí dokáže pochopit opravdu asi jen člen Mensy. Nebudu si tady honit triko a říkat, že jsem vše pochopil, protože to je prostě skoro nemožné, teprve při podrobnějším seznámením s dějem a za naprosté koncentrace lze pochopit celý děj filmu a jeho hlavní pointu. Ze začátku filmu jsem si říkal, že režisér Nolan se nám snažil předložit rádoby mysteriózní film, který nás donutí nad dějem přemýšlet, ale mýlil jsem se. Nolan moc dobře ví co dělá při hlubším zamyšlení mi došlo, jak je film dobře poskládaný a že je vlastně naprosto originální a místy i nedoceněný. V tomto filmu se také kromě Nolana ukázal ve výborném světle herec Guy Pearce, kterého jsem vůbec neznal a jeho výkon mě doslova uchvátil. Tento film je vlastně vyřešen koncepčně naprosto geniálně, protože jeho konec vidíme už na začátku, ale přesto na konci filmu nechápeme, jak to vlastně skončilo.

plakát

Facebook vs. realita (2010) (amatérský film) 

Co všechno se tady na databázi neobjeví. Za chvíli sem můžeme dávat každý trochu delší video z Youtube. Jinak co se týče tohoto "filmu", no vlastně je to všechno založeno na pravdě, Facebook krade lidem životy, zabíjí čas a leckdy ničí i přátelství. Lidé to moc dobře ví, ale stejně se Facebook neodvratně blíží k hranici jedné miliardy uživatelů.