Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Šestý smysl

Šestý smysl (1999)

Měl to být velký vstup M. Night Shyamalana mezi hollywoodskou režisérskou smetánku, ale bohužel se ( zatím ) tak nestalo. Tento film je nejlepší mysteriózní dílo co jsem za svůj dosavadní život viděl. Nádherný příběh, skoro bych řekl již hororového charakteru , kde mladý Cole vidí mrtvé lidi a později s nimi i navazuje kontakt. Nejdříve si myslí, že jsou to nepřátelé , ale opak je pravdou. Na druhé straně je psycholog Malcolm , který je uznávaným , ale léčba jednoho jeho pacienta se nepovedla a vyústila v tragédii , když se pacient zastřelil v Malcolmově domě. Poté se tyto dvě osoby setkávají a Malcolm začíná prověřovat případ mladého chlapce. Zpočátku mu nevěří a neví jak mu pomoci, ale na konci se ukáže obrovský obrat a zápletka, která nemá v dnešním filmovém světě obdoby ....

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Skvělé, skvělé a ještě jednou skvělé, Darabont je opravdu mistr vězeňského prostředí. Předlohy Stephena Kinga se zhostil opravdu s grácií a to co vytvořil je prostě neuvěřitelně jedinečný film, který mě po malé chvilce zaujal a vtáhl do děje. Neskutečný příběh, skvělé herecké osobnosti Andy Duffresne a jeho pozdější přítel Red to je neskutečně sympatická dvojice. Děj neskutečně graduje, neustále se něco děje a konečně rozuzlení to je prostě fantazie, o tom se nedá psát to se musí vidět ....

Kult hákového kříže

Kult hákového kříže (1998)

Pro mě jednoznačně číslo 1. Neuvěřitelně natočený snímek s realistickým pohledem na dnešní velký problém - rasismus. Derek Vinyard ( Edward Norton ) nejdříve veliký stoupenec a propagovatel nacismu se v průběhu děje mění na člověka, který si uvědomuje, že být agresivní a nepřátelský vůči jiné rase je zcela zbytečné. Ve filmu je nádherně vykreslen celý příběh Dereka, začátek chodníkovou scénou a koncem v podobě změny a uvědomování si v nápravném zařízení. Když Derek poté řekne celý svůj příběh svému mladšímu bratrovi ( začínající rasista) a ve filmu je velký obrat, oba si uvědomují velkou chybu , kterou za celý svůj život napáchali , ale to už je bohužel pozdě ... Je smutné, že spousta lidí si vůbec neuvědomuje poselství a podstatu tohoto filmu.

Kmotr

Kmotr (1972)

Miluju filmy z mafiánského prostředí a tohle je pro mě prostě droga! Při čtení knihy mě mrazilo v zádech a říkal jsem si, jak asi může vypadat film. Tak jsem si film pustil a žasl jsem. Neskutečná Coppolovo práce. Výborný výběr herců a krásné vykreslení mafiánského života v NY. Tímto prvním dílem jedna mafiánská sága rodiny Corleonů teprve začíná. Krásné ztvárnění New Yorku i Sicílie, film se rád zabývá maličkostmi a při každé možné chvilce nás vtáhne do děje. Životní výkony ( Marlon Brando, Al Pacino ). Více se nechci rozepisovat to se musí vidět...

Drive

Drive (2011)

Při prvním zhlédnutí tohoto filmu jsem si říkal, že se jedná o tuctový film o autech, kterých je všude plno. Slyšel jsem na tento snímek kolem sebe samé kladné recenze a byl jsem tedy zklamaný, že mě film neoslovil a vlastně také nebavil. Ale nedalo mi to, říkal jsem si, že se na tento snímek musím podívat ještě jednou a pak ho třeba dokážu opravdu ocenit. A stalo se, po opakovaném zhlédnutí musím říct, že jsem film sledoval ze špatné stránky a vůbec jsem ho nepochopil, hledal jsem adrenalinovou bombu, která mě bude bavit od začátku do konce. Nyní jsem si uvědomil, že Drive je mnohem víc, ano nenajdeme v něm mnoho akce a jezdeckých triků, ale pokud film budeme opravdu bedlivě sledovat, tak si musíme uvědomit, že tento film je postaven na úplně něčem jiném. Je postaven na tom, že z béčkového námětu se dá udělal komorní podívaná s neskutečně atraktivní hudbou a dochází tak k upřednostnění atmosféry před budováním akčních scén a různých honiček a to je dobře. Slabší divák to nemusí pochopit a já jsem to ze začátku také vůbec nechápal, ale až po probuzení a uvědomění si, jak je film vlastně geniální jsem odložil růžové brýle a oddal se tak dokonalé atmosféře doplněné kvalitními výkony hlavních aktérů, která mě naprosto pohltila.

Sociální síť

Sociální síť (2010)

David Fincher tímto filmem dokázal jak velký a všestranný režisér opravdu je. Doposud jsem od něj viděl pouze jeho mysteriózní díla jako např.: Sedm a nebo Klub rváčů a tak jsem se na film, jenž vypráví o historii Marka Zuckerberga a Facebooku moc těšil. A žasl jsem, jak je film neotřele a výtečně natočen. V podstatě jde o jednoduchý koncept, jak samotného filmu tak i Facebooku. Tato sociální síť je vlastně velmi jednoduchá stránka, která se stala tak oblíbenou díky jednoduché koncepci, novým nápadům a propojení celého spektra amerických škol a později i celého světa. A jsem neskutečně vděčný, že nám Fincher dal tu možnost a mohli jsme tak nakouknout do jádra jednoho z nejrevolučnějších projektů naší doby.

Počátek

Počátek (2010)

Tak tohle je vážně síla, před chvílí jsem tohle Nolanovo veledílo dokoukal a nevím co si mám myslet, opravdu je neskutečné jakou má tento člověk fantazii a nápady. Neskutečný příběh, neskutečné detaily, neskutečné efekty. Já opravdu nemám slov, dlouho jsem s tímto filmem otálel a bál jsem se když se na něj podívám, tak možná budu trochu zklamaný, ale byl jsem hloupý snílek. Film je to neskutečný, dějová linie je z jiné planety a Nolanovo představivost a nápady mě tak dostávají, že jsem prožíval celý příběh spolu s hlavními hrdiny, když se k tomu připočítá neuvěřitelně brilantní a do filmu skvěle zapadající hudba Hanse Zimmera, tak to nemá chybu. Jeden z nejlepších filmů co jsem kdy viděl.

127 hodin

127 hodin (2010)

Je až neuvěřitelné, co dokáže člověk všechno vytrpět a snést v tomto díle se utrpení a nešťastný osud vyřádil na pár let dopředu. Nyní k filmu, chvíli jsem si myslel, že půjde o jeden z přeceňovaných filmů tohoto roku, ale teprve s příchodem konce jsem si uvědomil, jak trestuhodně jsem se mýlil. Vůbec nejde o nějaký komerčně natočený film, který se honí za honorářem režisér Danny Boyle dokázal stvořit mistrovský kousek, který u konce nemůže nikoho nechat chladným. Film začal velmi pozvolna a na začátku jsem si říkal, že všelijaké hrátky a pokusy o originalitu s kamerou mě nepřesvědčí o kvalitě snímku, naštěstí si to pomysleli i tvůrci a film je po zbytek dalšího děje natáčen zcela klasicky a v místě uvěznění kamera velmi dobře dokázala vystihnout pocity hlavního herce. Trošku se mi nabízí srovnání s filmem Buried, ale to pouze v několika málo posledních minutách, kde jsou oba dva snímky svým způsobem geniální a naprosto odlišné. Tento film se vyznačuje především neskutečným hereckým výkonem Jamesa Franca, který mi nebyl na začátku filmu moc sympatický, ale postupem času jsem mu začínal přicházet na chuť a v závěrečných minutách jsem nechtěl, aby film vůbec končil. Také bych rád řekl, že podobný konec filmu jsem už dlouho nezažil a neumím si představit, že by se v letošním předávání Oscarů na tento skvost nedostalo. Jeden z nejlepších filmů co jsem za poslední roky viděl!

Bod zlomu

Bod zlomu (1991)

Výborný akčňák ! Nádherné prostředí a krásné zachycení vln dělá z tohoto filmu nádhernou podívanou. Dalším plusem pro tento film jsou herecký výkony mladý K. Reeves hraje jednu ze svých skvělých rolí a Patrick Swayze jako Bodhie taktéž zabodoval. A nyní k ději, mladý ambiciózní policista Johny Utah se výborně doplňuje s už pomalu dosluhujícím kolegou. Společně pátrají po gangu, který vykrádá banky. Čas plyne a jedinou stopou je to, že se pravděpodobně jedná o surfaře. A právě v tomto momentu se film začíná lámat, Johny Utah se snaží proniknout do gangu a tak se musí stát jedním z nich. Poté co poznává Bodhieho , mladého adrenalinem nabitého šílence si Johny uvědomí , že právě on a jeho kamarádí jsou ti, co mají banky na svědomí. Zabrání mu, ale jejich nově navázané přátelství v povinnosti policisty ?

Lid versus Larry Flynt

Lid versus Larry Flynt (1996)

Dle mého názoru nejlepší film Miloše Formana. Samotný Larry Flynt je rozporuplná osoba která pobuřuje naši společnost už několik desítek let a to svými názory, postoji a nekompromisní upřímností v oblasti sexuálním průmyslu, kterou nedokážou někteří pokrytci jednoduše vydýchat. Mistr Forman dokázal všechny tyhle aspekty přenést na filmové plátno a za to mu patří můj velký dík.