Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Recenze (906)

plakát

Kód Enigmy (2014) 

Další kostlivec vypadnuvší ze skříně dějin. Geniální matematik, který zachrání 14 milionů lidských životů objevem šifrovacího kódu Enigma, je odsouzen k chemické kastraci pro svou homosexualitu a zavržen společností, pro kterou toho tolik udělal. Vynálezce předchůdce počítače dopadl velmi tragicky a byl doceněn až in memoriam, což je pro naši civilizaci typické. Alana Turinga si geniálně střihnul Benedict C., čímž vstoupil do Dvorany herecké slávy.

plakát

Krásno (2014) 

Tak na tento český film jsem byl dlouho nažhavený. Ondřej Sokol je jedním z nejnadanějších lidí, kterého půda praotce Čecha nosí. Tak se mi těžko hodnotí...Asi jsem očekával příliš, ale na druhou stranu prohlašuji na svou čest, že jsem se dobře bavil. Sokol asi v dobré víře příliš tlačil na pilku a tak film drží pohromadě asi jako třípatrový dort bez lednice. Však stejně volám: "Král je mrtev, ať žije král!" a těším se na další počin.

plakát

Křížová cesta (2014) 

Pokud bydlíte v Nuslích poblíž mostu, raději si Kreuzweg nepouštějte, dostanete chuť skočit si bungee jumping ovšem bez lana. Totální deprese.

plakát

Láska na vlásku (2014) 

Tak takhle to dopadá, když se filmovou pohádku v evropské koprodukci pokusí natočit někdo jiný než Vorlíček. A herecké obsazení? Nedovedu si představit horší princeznu, než unylou (ale na sebe pyšnou) Celeste a prince Spišáka, který v dvojroli místy připomínal Mr.Beana.

plakát

Na druhý pohled (2014) (TV film) 

Překvapení z českých luhů a hájů. Chytrý scénář, hvězdu navíc uděluji za dokonalé zakončení příběhu.

plakát

Někde jinde (2014) 

Zcela zapomenutelné. Z tohoto filmu si pouze odnesu poznatek, že izraelské dívky jdou se současným moderním trendem a neholí si podpaždí.

plakát

Noe (2014) 

Pan režisér patří do skupiny mých oblíbených režiserů. Po famózním Requiem za sen a Černé labuti ovšem přišla ledová sprcha, tedy vlastně Potopa aneb gladiátor Noe zasahuje. Nejzmatenější je nevyhraněnost žánru - snímek balancuje na pomezí filmu katastrofického (tedy spíše katastrofy), historického, biblického a fantasy. Nejhloupější nápad byl implantace padlých andělů převlečených za kamenožrouty s lampičkami místo očí do role ochránců archy. A co ten praotec inseminátor toužící po nedostatkových borůvkách, pojídající před potopou rulík zlomocný? A dějově úplně zbytečná postava brutálního krále konzumujícího během konce světa vzorky zvířat? Některé otázky nechal scénář otevřené, např. proč jeden syn Noemův mohl užívati tělesné lásky s nalezenkou a druhý nikoliv? A kde dvojčátka, až přijde čas, seženou ženichy? Přilétnou snad ufoni, nebo to zkusí se zástupci opičí říše? Se zachmuřenou tváří dávám dvě hvězdy- jednu za trikovou scénu migrace párů zvířat a druhou Jennifer Connelly jako dík, že tentokrát neproběhla prezentace bobra.

plakát

Odpad (2014) 

Tak toto bylo těžké zklamání. Můj oblíbený režisér je patrně z formy. Povedená předloha zpracovaná do sociálně-akčního dramatu trpí mnohými neduhy. Nejhorší byly herecké výkony. Dětští herci, typově celkem dobře zvolení, neustále prchali a skákali jako veverky Chip a Dale, v přípravce na casting Yamakasi 3. Senior s padesátiletým neměnným účesem alá vlna - Martin Sheen sehrál svou další Apokalypsu. Rooney Mara, tak divoká a sexy u Finchera, zde působila unyle a ospale. Akční scény policejního pronásledování hrdinů připomínaly svou neškodností film E.T. a hlavní záporák by byl přesvědčivější v nějaké gay romanci. Vrchol korunuje dílo - hlavní hrdina loučí se dojemnou úvahou o časech budoucích, až jednou všechen chudý lid povstane... a posledním záběrem se volně přesuneme do snímku Návrat do Modré laguny.

plakát

OUTsideři (2014) 

Jediný OUTsider je pakůň ze stáje českého distributora, který vymyslel takovýto "překlad" původního názvu.