Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Recenze (906)

plakát

Mělčiny (2016) 

Když dva dělají totéž, není to totéž. Jaume není Spilberg. Doufám, že natočí dvojku. Ovšem pouze s rackem.

plakát

Tutti Frutti Classics (1990) (pořad) 

Tak tohle běželo každý víkend na veřejnoprávní polské TV, posléze na české OK3. Nádherný kompars...

plakát

Král Belgičanů (2016) 

Pseudodokument o balkánské cestě belgického krále do své vlasti. Aby divák mohl plně vychutnat zvláštní humor tohoto filmu, musel by ho vidět spolu s festivalovým publikem karlovarského festivalu. Projekce v nádherném sále Bia Centrál spolu s jedním dalším divákem ubírá projekci své kouzlo společného prožitku (doma u TV je nás víc). Vidět a slyšet zpívat bulharský ženský soubor Sirény od Černého moře hymnu EU je prostě nezapomenutelný zážitek. Zajímavě volený soundtrack pro královské road movie složený z úryvků děl klasické hudby je nesporně zajímavým oživením pomalu plynoucího děje. Tak postřehnete, že v pozadí krátké dialogové scény v pozadí bulharský lidový pěvec, vyřvává Mozarta spolu s údery bubnu. Tak baťůžkáři, před Varama šup do Bia Centrál na Krále Belgičanů! A rakiji sebou!

plakát

Počátky (2014) 

Next generation romské populace, jejíž názor na docházku do práce stručně a jasně zformuloval starý cikán: "Proč by holka měla dřít na někoho? Ženský maj prát, vařit a večer dojit..." Co k tomu dodat? Pro mne pochmurné pokoukání, byť se hlavní představitelky sběrného dokumentu evidentně dobře bavily.

plakát

Volyň (2016) 

Šílená zvěrstva, která páchali Ukrajinci na polské menšině. Soused sousedovi. Z literatury vím, že Němci najímali ukrajinské vojáky jako dozorce v koncentračních táborech, protože byli daleko brutálnější než SS. Je to v nich, tak bacha!

plakát

T2 Trainspotting (2017) 

Nic nového, recyklace původních postav, nostalgická vzpomínka na převratný filmový počin. Pamatuji původní premiérovou projekci prvního dílu na MFF Karlovy Vary. To byla atmoška!

plakát

Zákon trhu (2015) 

Hluboce depresívní a vysoce pravdivá výpověď o hledání práce ve věku nad 50 let. O ztrátě hodnoty člověka, o absenci základních lidských hodnot, jako je úcta, slušnost a soucit.

plakát

Bába z ledu (2017) 

Generační výpověď klouzající volným letem z komedie do sociálního dramatu. Vynikající Zuza Krónerová jako vždy, překvapil Pavel Nový svým civilním projevem bez přehrávání.