Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Recenze (906)

plakát

Sully: Zázrak na řece Hudson (2016) 

Všichni máme tuto katastrofu v celkem živé paměti, neboť byla ve všech zprávách v roce 2009. Kapitán dopravního letadla bravurně přistál s nefunkčními motory na hladinu řeky a zachránil tak všechny cestující. Co jsme ale u nás nevěděli, že po této nehodě byl vyslýchán vyšetřovací komisí a viněn ze ztráty drahého letadla.Tom Hanks byl výborně obsazený do této role- má totiž podobné vlastnosti jako postava, kterou hraje- vysoká profesionalita, skromnost a empatie. Clint Eastwood opět usedl na režijní sesli a střihnul si další majsrštyk. Dokázal diváka zaujmout i dojmout- dlouho jsem nezažil, aby celé kino v závěru posmrkávalo.

plakát

Schneider vs. Bax (2015) 

Nizozemské Člověče, nezlob se aneb zabijácká vybíjená.

plakát

Mary a Max (2009) 

Klenot animovaného filmu. Originální scénář, vtipné monology a neuvěřitelné postavičky. Skvěle volený soundtrack a chytlavá ústřední melodie. Hlavní hrdinové jsou živoucí, uvěřitelní a k tomu excelentně nadabovaní (Toni Collette a Phillip Seymour Hoffman). Poprvé jsem se u animovaného filmu dojal (u závěrečné scény). Tak volám Bravo, tvůrci australští a jen tak dál !

plakát

Křížová cesta (2014) 

Pokud bydlíte v Nuslích poblíž mostu, raději si Kreuzweg nepouštějte, dostanete chuť skočit si bungee jumping ovšem bez lana. Totální deprese.

plakát

Podzimní tance (2007) 

Ucouraný film, jak máma od pěti dětí s nákupem. Občasné vynikající nápady by v s přehledem stačily na mnohem kratší stopáž. Scéna v supermarketu skvělá.

plakát

Nelítostný žert (2013) 

Dokonalá pečovatelka, "stará panna", nastoupí po smrti své dlouhodobé klientky do služby jiné rodiny. Okamžitě se zamiluje do otce dívky, o kterou má pečovat. Pearce propuštěný z vězení nepracuje, šňupe kokain, hulí jak ČKD, chlastá a souloží s přítelkyní smažkou. Pečovatelku odpaní, okrade a spotřebuje její celoživotní úspory na rekonstrukci zkrachovalého motelu. V závěru pečovatelka šťastně pronese: "Mám, co jsem chtěla". Dobře jí tak. Kde rozum není, ani smrt nebere.

plakát

Bezpečný přístav (2013) 

Klasický slaboduchý romantický film. V hlavní roli magazínově pohledná blondýna s porcelánovým úsměvem. Předvídatelný závěr byl tentokrát "okořeněn" jakousi mystickou zápletkou. Snímek jest vhodný na promítání v dálkových busech za krásami chorvatských pláží.

plakát

Cesta do fantazie (2001) 

V závitech mé šedé kůry mozkové je uchováváno panoptikum filmových postav - něco ve stylu muzea voskových figurín. Jako exponáty jsou pouze takové postavy, na které nikdy nezapomenu. Spektrum je široké - od Fantomase po Řeka Zorbu. Nově jsem mezi ně vřadil bezpohlavní mumlající entitu z tohoto fantazií nabitého snímku zvanou Bezpáteřník. Japonský animovaný film tolik odlišný od americké konzumní vlny si zcela získal mé srdce.Byť od jeho natočení uplynulo 15 let, čas ho nijak nepoznamenal. Díky nadšencům z Projektu 100 tak máme možnost ochutnat tuto animovanou asijskou lahůdku v digitální projekci oblíbeného kina.

plakát

Rodinka Bélierových (2014) 

To děvče nádherně pělo. Ovšem ta její rodina byla celá na zabití. Otce by v české verzi mohl hrát Leoš Suchařípa, matku s přehledem Jitka Molavcová. Vcelku příjemný snímek, ale lehce zapomenutelný.

plakát

OUTsideři (2014) 

Jediný OUTsider je pakůň ze stáje českého distributora, který vymyslel takovýto "překlad" původního názvu.