Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Hudební

Recenze (2 787)

plakát

Vládcové nebes (2024) (seriál) 

Nemohu upřít vynikající zpracování a vůbec celkovou kvalitu. Ale děj je tak trochu očekávatelný a ničím nepřekvapí. Perfektní dílo, které nemá obdoby. Vlastně má, a to je ten největší průšvih, proč nedávám plný počet hvězdiček. Bratrstvo nehrožených. A tady mi chybí něco navíc, takový ten Wau efekt, kdy se jen zatají dech. Co nechybí, tak je očekávaná pořádná porce amerického patosu na závěr. Takže jen 4+ (Jo a taky nejsem zrovna milovník letadel).

plakát

Jak přežít svého muže (2023) 

Tak i Bernášková má svoji romantickou komedii. No tedy, moc jsem se nezasmál. První polovina je naprostá nuda bez náznaku jakékoli zápletky nebo děje, pak se to alespoň změní ve standardní unylý příběh. Navíc popularitu budou zvedat odvážné scény, které i mě překvapily. Ale jinak i když je představitelka hlavní role krásná ženská, na tyto filmy se moc nehodí.

plakát

Kosmonaut z Čech (2024) 

Klidně se to mohlo jmenovat jinak, ty Čechy tam nejsou vůbec důležité, jak jsem se naivně domníval. Ale kdo má rád Adama Sandlera, ten bude v extázi. Jinak se jedná o spíše statické psychologické vymítání mozků s podivnými kulisami a ještě podivnějším tvorem.

plakát

Cimrmani zblízka (2024) (TV film) 

Příjemné připomenutí divadla Járy Cimrmana. I když chvílemi už trochu smutné. Ale čas se nezastaví...

plakát

Babylon (2022) 

S těmito holywoodskými dekadentními velkofilmy jsem měl vždycky problém. Přijde mi, že si to točí filmaři sami pro sebe. Ale vždycky to zkusím, protože mě nalákají pozitivní ohlasy. A vždycky odejdu zklamaný. Ani v tomto případě tomu nebylo jinak. Ale natočeno je to opravdu dobře. Jinak je to jenom můj problém, že mě to neoslovuje a nic mi to nepřináší.

plakát

Čtyřlístek (2024) (seriál) 

Tak takhle si představuji zfilmovaný Čtyřlístek, žádné 3D podivné postavičky, ale pěkné komiksové omalovánky. Jako malej bych u toho blahem učůrával, dneska je to příjemná nostalgie. I když příběhy jsou takové, takové, takové prostě dětské.

plakát

Její tělo (2023) 

Nevím, jestli to bylo úmyslně, ale celý film byl takový studený, bez jakýchkoli citů. I kdyby to ale cíl byl, stejně jsem postrádal hlubší průhled do osobnosti hlavní hrdinky. Spláchnout to tím, že chtěla být nejlepší a bohatá je moc jednoduché. Kdyby nezmínila, že se takhle cítí šťastná, ani bych to neměl šanci poznat. I přes odvážné scény se mi zdálo, že pořád převládá silná opatrnost, což k tomuto typu filmu přece nepatří. Film jsem tedy viděl, ale zapomněl. Není pro co si ho pamatovat. A to je škoda.

plakát

Chudáčci (2023) 

Podivně zvrhlý, místy až perverzní příběh zabalený do jakéhosi fantaskna. Kromě divného úvodu a ještě ulítlejšího závěru jsem se docela bavil, ale nadprůměr to rozhodně není. Uchopit to trochu jinak, vznikl by z toho hodně ujetý pornofilm. 3-

plakát

Čas nádejí (2024) (seriál) 

Povedená rodinná sága, která neztrácí přehlednost ani dramatičnost. Bohužel trochu chybí nějaký moment překvapení, či podobný dějový zvrat. Vše je tak trochu očekávatelné. Ale příjemně se na těch osm hodin dívá. 3+

plakát

Metoda Markovič: Hojer (2024) (seriál) 

Strhující psychologická studie vztahu vyšetřovatele a pachatele. Divák od prvního dílu ani nedýchá a nemůže se dočkat dalšího pokračování. Kromě ústřední dvojice zaujala rovněž postava Vojty Kotka. K tomu vynikající zpracování a výsledné dílo se může měřit s dosud asi nejlepším počinem Případy 1. oddělení. Výjimečná událost, která si zaslouží právem plný počet hvězdiček. A někdy za čas se třeba podívám znovu.

Ovládací panel
2 body