Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Hudební

Recenze (2 803)

plakát

Outsider (2020) (seriál) 

Pozitivní ohlasy kolem tohoto nového seriálu mě nalákaly k jeho shlédnutí. Prvních několik dílů jsem byl docela spokojen a liboval jsem si ve vývoji děje s trochou tajemna. Ale pak se to nějak zlomilo a zbývající díly byly zaplněny jen nudnými hovory. Na konci posledního dílu pár povinných výstřelů a zbyl jenom značně rozpačitý pocit.

plakát

Upír z Feratu (1981) 

Není to tak špatný film. Pro mě má o to větší vzpomínkovou cenu, že jako boleslavák jsem si mohl auto přímo prohlédnout a byl jsem přítomen na natáčení startu a dojezdu u hotelu Auto Škoda, nedaleko kterého jsme tehdy bydleli. Každoroční rallye jsem jako malý kluk hrozně žral a s tátou jsme chodili i na noční dojezdy.

plakát

Karel, já a ty (2019) 

Psychologická vztahová poradna. Až moc dlouhé na tento účel. Ještě polovina filmu se vydržet dá, ale pak už jsem začal ztrácet zájem, protože to bylo pořád to samé dokola. Jen se přešlapovalo na místě bez řádného řešení. Chápu, že je potřeba všechno do detailů rozebrat. Ale ani skvělá Jenovéfa si s tím už nevěděla rady. Tady bych asi více stříhal.

plakát

Párty Hárd (2019) 

Hodně hodně černá komedie. Divák na to musí mít žaludek, jinak po pár záběrech odejde. Občas je to opravdu hodně hnusné, občas "jenom" ujeté. Chápu, že někomu se tohle "umění" může líbit, proto nedávám rovnou Odpad.

plakát

Swallow (2019) 

Chvíli to může působit jako zajímavý námět, ale když se dál nic víc neděje, tak už to přestává bavit. Navíc na psychologické drama si to jenom hraje, ale jinak se scénář pohybuje v hranicích filmu na poklidné nedělní odpoledne.

plakát

Vlastníci (2019) 

Stejně tak mohli natočit schůzi SVJ v našem domě a myslím, že i jinde to bývá obdobně zábavné. Opravdu jsem se bavil, charaktery jsou krásně vykreslené a i když se vlastně za celý film nehneme z jedné místnosti, vůbec to nenudí. Slovní i fyzické útoky dokonalé. Herci se zřejmě při natáčení vyřádili. Ale kouknout se na to znovu, to už ne.

plakát

Díra (2019) 

Hodně zajímavá myšlenka. A silně depresivní ztvárnění. V dnešních dnech jsou tyto lidské vlastnosti navíc aktuální. Akorát jsem si u toho moc duševně neodpočinul. Ale zážitek to byl. Jen ten konec byl až moc uťatý a nedořčený.

plakát

Neviditelný (2020) 

Slabý horor, možná průměrný thriller. Moc mě to neuspokojilo, spíše naopak, téměř celou dobu jsem se nudil. Tak trochu hodně naivní film na mě nezabral. Hodně slabý průměr jako celek.

plakát

...a pozdravuji vlaštovky (1972) 

Rok vzniku mě překvapil, ale vlastně všichni známí a později velmi populární herci tu jsou ještě hodně mladí. Magda Vášáryová je v hlavní roli naprosto úchvatná a nelze jí nic vytknout. Stejně tak kameramanovi a režisérovi. Na dobu vzniku se jedná o silný nadčasový film, který svým tématem a zpracováním zůstává stále aktuální. Nečekal jsem takový zážitek.

plakát

Dokonalý pacient (2019) 

Tyhle novinářské thrillery mě vůbec neberou. Nicméně tento neměl být o politice, vypadal docela zajímavě, a tak jsem to zkusil. Neměl jsem to dělat. Příběh možná zajímavý, dobře natočený, ale opět jsem narazil na nějaký odpuzovač diváků, nebo co to vlastně je.