Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Hudební

Oblíbené filmy (10)

Titanic

Titanic (1997)

Příběh krátkého života nepotopitelné lodi mne dostává víc než příběh nerovné lásky. Ale Leonardo je okouzlující a před ním je hvězdná kariéra. A od poloviny filmu už člověk ani nedýchá a jen sleduje dění na plátně, i když už je to podesáté, podvacáté...

Gangy New Yorku

Gangy New Yorku (2002)

Nekonečný příběh odehrávající se v perfektně zpracovaném prostředí vyrůstajícího New Yorku. Vynikající Daniel Day-Lewis, skvělá režie a hudba. Malou jizvičkou na kráse je jinak krásná Cameron Diaz. Při scénách zobrazujících revoluční dění v ulicích města se mi stále téměř zastavuje srdce.

Jak dostat tatínka do polepšovny

Jak dostat tatínka do polepšovny (1978)

Nepřekonatelný český film o dětech pro děti. Romantika, legrace i vážná témata, krásné prostředí Českého ráje, živočišná přirozenost představitelů všech rolí. Všechno dokonale promícháno do jedinečné esence, na kterou není snadné najít správný recept. Jako kdybych nesledoval film, ale skutečný život.

Nebe nad Berlínem

Nebe nad Berlínem (1987)

Pro mně nejlepší film celé filmové historie. Víc k tomu opravdu nemá smysl něco dodávat.

Grandhotel

Grandhotel (2006)

Generační film o nejistotách a tápání dnešních třicátníků. Patřím do stejné generace a na Ještěd koukám z okna, tudíž mne tento film silně oslovil. Svým humorem a nadhledem vystupuje z šedé masy současné české kinematografie. Podařený kousek, i když k dokonalosti toho dost chybí.

Samotáři

Samotáři (2000)

Určitě nejlepší generační film dnešních třicátníků. Nevšední herecká sestava a nezapomenutelné hlášky dali vzniknout vskutku kultovnímu snímku zachycujícímu tápání generace "husákových dětí".

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Dokonalý příběh, perfektně natočeno, vynikající výkon představitele hlavní role, jedinečný výběr skvělé hudby. Nelze používat jiná slova než superlativa, protože takové výjimečné dílo se objeví jednou za několik desítek let. A přitom se jedná o prostince jednoduché dílko. Důkaz, že v jednoduchosti se skrývá síla.

Americká krása

Americká krása (1999)

Nepřekonatelný Kevin Spacey, kterému zdatně sekunduje Annette Bening. Trable rodičů, kteří již mají všechno, co si v životě přáli a teď nevědí, co s tím. Trable dospívající dcery, která se nemůže zorientovat a ještě hledá cestu. Trable jejího přítele, který hledá krásu světa. Celý film je krása a ani nemusí být americká.

Všichni dobří rodáci

Všichni dobří rodáci (1968)

Jen z nejlepších českých filmů. Klenot české kinematografie zachycující fyzický i psychický stav duše českého národa po roce 1945 do konce šedesátých let. Nelze pochválit všechno, tak chválím jen to viditelné: kameru zachycující krásu českého venkova a jedním záběrem říkající vše. Herecké výkony nezapomenutelných herců (i neherců).

Pelíšky

Pelíšky (1999)

Jeden z nejlepších a nezapomenutelných filmů české kinematografie. Herecký koncert s dnes již zlidovělými hláškami. Podmanivá hudba šedesátých let. Bezbřehý humor. Nostalgie. To vše a ještě NĚCO navíc smícháno v té nejpřesnější kombinaci, jakou lze vymyslet.