Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (45)

plakát

Horsehead (2014) 

Počkat, takže on je to francouzský film s francouzskými herci, ale všichni mluví anglicky?? Dlouho jsem totiž neviděl tak mizerný herecký výkony a prkenný dialogy jako v tomhle hororu. Skrz to se to dokoukat nedalo a z toho všeho spaní jsem usnul nakonec i já. Slušná hudba a občas zajímavá kamera to nezachránila.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Nový Spider Man se daleko pevněji drží komiksové předlohy. Charakter postavy hláškujícího šprta ze sousedství je sympatičtější než v předchozí sérii. Marc Webb vztahové filmy umí a to k Spideymu prostě patří, přes všechny vizuální efekty je Spider Man především celkem civilním středoškolským příběhem s výborným castingem. Filmu se tak dá vytknout snad nevýrazný záporák ( ďábelský W. Defoe je jen jeden), ale závěrečná scéna je příslibem do budoucna, že to Spidey v dalších dílech tak snadné mít nebude. Už se těšim:)

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Mafiáni z Wall Street? I když stařeček Scorssese tlačí na pilu co to dá, energie Jakea La Motty nebo Henriho Hilla se nedočkáme. Přehrávající hlavní hvězda a chvílemi otravně vřískající Jonah Hill začnou po třech hodinách nudit. Šablonovité schéma příběhu o muži který se dostane na vrchol, aby tvrdě narazil ničím nepřekvapí. Myslím, že sestříhání na únosnou délku by filmu prospělo, ale to si k Martymu nikdo nedovolí a i u mě to má za tři.

plakát

Divoši (2012) 

Oliver a jeho dvouhodinová akční jízda moc nenadchla. Salma jako milující matka a zároveň královna obchodu s marihuanou není příliš přesvědčivá. Podobně celá zápletka. Nemluvě o otázce co na té blondýně ti dva vidí, čím je natolik zvláštní a proč si alespoň ten bez válečného traumatu nenajde nějakou jinou podobnou, když jich na pláži ve filmu běhá tolik. Nebýt Benica del Tora skoro by nemělo cenu se o tom bavit. Oliver by se nejspíš měl vykašlat na hulení a vrátit se k starýmu dobrýmu osmdesátkovýmu koksu.

plakát

Sviňák (2013) 

Velká škoda, že mě film ochudil o tasemnicové monology, natáčení home porna, pošťáka Aleca a další zajímavé epizody. Mrzí to o to víc, protože nejzábavnější scény filmu přicházejí ve chvílích, kdy se drží knižní předlohy. Vata přidaná navíc spíš ruší a odvádí pozornost. Transexuální katarze je pak úplně mimo. Prospělo by tomu méně plačícího, slintajícího a přehrávajícího McAvoye a více nekorektního Welshe. Nový Trainspotting se nekoná. Přesto neurazí. Bad Lieutenant s H. Keitlem je o sto procent lepší opis , i když jde spíš o volnou inspiraci.

plakát

Van Gogh (1991) 

za jedna. A i k ní těžko hledat důvod

plakát

Oběti - Přepadení (1999) (epizoda) 

Kdyby se zdejší hodnocení pohybovalo v rozmezí 70 až 75 dal bych tomu snad i tři ( za ještě celkem civilní výkon Josífka K.(oni vědí)), takhle jde o další silně nadhodnocený domácí počin. Bohůžel to dost vypovídá o úrovni veřejnoprávní tvorby.

plakát

Catwoman (2004) 

Nějaký super film to není, ale útěk z vězení á la Žhavé výstřely docela pobavil. Oscarová Halle nezklamala a nabídla co se od ní očekávalo (vrtění zadkem a hluboký dekolt). Nic nečekáte nic nepřijde a tak to má asi být. Filmy o Wolverinovi jsou stejně stupidní, jen o trochu krvavější. Komiksy mám rád, DC fandim. Je to za tři.

plakát

Pudr a benzin (1931) 

Jednoznačně jeden z nejlepších filmů V+W, v roce 1931 bez proletářského patosu, svěží a sexy i po více než osmdesáti letech.

plakát

Fanny a Alexandr (1982) 

Udělejte si čas, čistou hlavu a nechte se přenést do vánočně vyzdobeného domu milované babičky někdy na přelomu minulého století. Třeba se dočkáte i zázraku. Absolutní meister stück!

Ovládací panel
3 body