Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Dobrodružný

Recenze (15)

plakát

Pohřben zaživa (2010) 

Uvědomit si pravdivost a zejména přítomnost smrti v blízkosti každého z nás je hodně nepříjemné. Braníme se tím, že před ní zavíráme oči, bojíme se jí, nepřipouštíme si ji. Proto se nás smrt vlastně netýká. A když se nám zjeví, nerozumíme ji. Po skončení filmu jsem necítil nic. Naplnila mě prázdnota, bezmoc, později pak i vděčnost - 5 hvězd

plakát

Krev v mobilech (2010) 

Přesně takovouhle práci je asi třeba ocenit. V zásadě nejde vůbec o to téma, jde o ten princip, ikdyž šance na to, že se na základě dokumentu budeme chovat jinak, než jak nám velí naše touha po penězích, je mizivá.

plakát

Made in China (2006) (TV film) 

Nepochybuji o tom, že tenhle život není žádný med, ale k čemu tyhle dokumenty slouží? Podíváte se na to a řeknete si. No jo, ještě, že mi teče voda z kohoutku přímo do ůst i o půl noci, že můžu přítelkyni potěšit i něčím jiným než plesnivým chlebem a konečně, že je mně to vlastně naprosto jedno. Navíc je to strašně neobjektivní. Vzali jednu čínskou, nuznou rodinu, kde se otec dře ve fabrice za 3 eura denně a natočili ji... Amerika objevena, plačte. Takových lidí je po celém světě mraky. Ten, kdo brečí a láme rukama nad tím, jak je to nelidské, je ignorant a naivní tupec. Svět není růžovej.

plakát

Je muž, který je vysoký, šťastný? (2013) 

Co jsem nebyl sto pochopit z úst Chomského, došlo mi občasně z Godryho animací, před čímž je třeba vystřihnout poklonu. Pak jsem taky potřeboval rewind, asi pět set krát, ale to je v pořádku, aspoň jsem prokrastinoval edukativně.

plakát

Sedm let v Tibetu (1997) 

Říkám pořád a názor neměním, že se máme ještě hodně co učit, od východních kultur.

plakát

Buly (1992) (pořad) 

Nevím proč, nebo podle čeho hodnotit. Kdyby hokejové přenosy nezprostředkovávalo studio Buly, dělal by to za ně někdo jiný. Pokud se to dá dělat líp, možná by to dělal líp, ale to mě nezajímá. Jako divák se soustředím v prvé řadě na hokej a když mě při tom nic neotravuje, je to jenom dobře.

plakát

Škola rocku (2003) 

Místo Blacka si nedovedu představit absolutně nikoho jiného.

plakát

Centurion (2010) 

Syrovost filmu je stejná, jako doba samotná, kde měl lidský život hodnotu stejnou asi jako je současná hodnota másla v supermarketu. Nadprůměrná řežba, která vytěžila maximum z chudého scénaře a tuctové myšlenky. V jednoduchosti je síla.

plakát

Kniha přežití (2010) 

Opět jeden z filmů, který patří do množiny filmů podhodnocených. Tady se nejedná o žádnou propagandu církve, či dokonce reklamu. Lidé, kteří film točili nám chtěli jenom připomenout, že i každý ateista v něco věří (např.:osud,píle,peníze) a hlavně, že víra není projevem slabosti nebo jednoduchosti. Sám jsem ateista, ale potřeba lidí věřit, dejme tomu v nějakého dědu na obláčku, mě nikdy neurážela.