Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Pohádka

Oblíbené filmy (10)

Velká ryba

Velká ryba (2003)

Film Big fish byl hlavním důvodem, proč jsem se zaregistrovala na CSFD. Cítila jsem totiž nutkavou potřebu všem sdělit svůj názor o pěti hvězdičkách:) Pět hvězd pro film, který je od té doby tím, k němuž se vracím, když je mi smutno, je mi fajn, když se chci přistihnout, že se sama od sebe usmívám, když chci plakat od srdce dojetím, a hlavně, když se chci na dvě hodiny ocitnout ve světě, ve kterém se cítím jako doma. Často si bloudím mimorealitou, takže prostředí plné obrů, čarodějnic, narcisových polí, talentovaných básníků:), siamských zpěvaček, miminek brázdících podlahy porodnice, je pro mě jako stvořené. Nikdy mě nepřestane bavit a udivovat město, nad jehož vstupní branou visí svázanými tkaničkami vaše boty a váš dosavadní život, který necháváte za sebou. Tenhle film je pro mě něco jako druhý domov, ve kterém jsou všichni aktéři mými starými známými, a proto se k nim vracím s opravdu nefalšovanou pravidelností:) Kdybych si mohla vybrat jediný film, jemuž dám pomyslnou korunu pro svého filmového krále, nerozmýšlela bych se ani vteřinu.

Drive

Drive (2011)

Přiznávám, že jsem se na film Drive těšila předně kvůli představiteli hlavní role, který pro mě už dost dlouhou dobu představuje jedničku mezi hereckými esy. Ač jsem si slíbila, že se na něj půjdu podívat do kina, převládla bohužel nakonec pohodlnost před mrazivou cestou vstříc klimatizovanému sálu kina. Na druhou stranu to byl ale nejspíš přínos pro ostatní diváky, kteří by mě v závěru filmu nesnášeli, protože konečná, několik desítek vteřin trvající scéna, při níž jsem s napětím hypnotizovala obrazovku čekajíc na pouhé jediné mrknutí, by se ani v kině neobešla bez mého prosebného hlasového projevu, ale jinak to prostě nešlo:) Ani by mě nenapadlo, že scény, při nichž se takřka nemluví a zdánlivě se „nic neděje“, budou pro mě natolik působivé a mohou být jedním ze stěžejních pilířů filmu. Bylo by hříchem nezmínit i úžasnou hudbou, po jejímž naposlouchání se na zhlédnutí filmu těším zas a znova (soundtrack je momentálně mým věrným společníkem). Zvláštní klid, mlčenlivost a vyrovnanost bezejmenného Řidiče v drsném prostředí, v němž se odehrával děj, z něj učinily pro mě nezapomenutelnou filmovou postavu s nezapomenutelným příběhem. Ryane Goslingu, smekám a budu se těšit na další velmi brzké setkání;)

La La Land

La La Land (2016)

Pro mě osobně čistá nádhera...Vyjít z kina do dvacetistupňového mrazu a mít chuť tančit?:) S tímhle filmem žádný problém:) Ale přeci jen...kdyby hlavní ženskou postavu ztvárnila Rachel McAdams, byla bych ještě o trošku spokojenější...:)