Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Pohádka
  • Krimi

Recenze (22)

plakát

Podfukářky (2019) 

Dobrá inspirace starším filmem "Špinaví, prohnilí lumpové". Původní verze se mi líbila více, ale tady to také nebylo špatné, obzvlášť když byly prohozené role.

plakát

Korunní princ (2015) (TV film) 

Po dlouhé době česká pohádka, při které jsem se bavil a vydržel u ní od začátku až do konce. I když jsem odkojený čerty co s nimi nejsou žerty, tak v kontextu tvorby posledních let dávám čtyři hvězdy (jednu navíc za evidentní snahu za originální příběh :)

plakát

Hvězdný prach (2007) 

Pro mě osobně veliké překvapení, kdy jsem se začal dívat víceméně jen z nouze, že nebylo nic jiného po ruce, a příběh mne naprosto pohltil. Nádherná pohádka pro dospělé s originálními motivy a vícero zápletkami, které se navzájem prolínají a doplňují. Dalo se najít pár mušek a klišé, ale celkový dojem byl výtečný a všechny nedostatky plně vynahradil.

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

Po prvních sériích nadšení, po půlce rozčarování, ke konci otrava. Bohužel, a tak dobře měli našlápnuto. Ale ani sebelepší nudle nejde natahovat do nekonečna. Z pěti hvězd jsem sundal na čtyři a teď na tři. Člověk už ani není zvědavý, jak tu matku vlastně poznal.

plakát

Šťastný smolař (2012) (TV film) 

V současné vánoční záplavě ostatních typických pohádkových dějů je Šťastný smolař příjemným oživením s originální zápletkou. Trojan po trochu strojeném rozjezdu klasicky zářil a ostatní se tak trochu vezli okolo nebo nedostali dostatek prostoru, ale i tak to byl milý večer s novou pohádkou.

plakát

Dvanáct měsíčků (2012) (TV film) 

Po hořkých zkušenostech z pohádek, nebo spíš pokusů o pohádky, posledních let jsem tuto novou očekával už s nedůvěrou a po první půlhodině jsem se na film pořád díval s despektem a povzdechem, jak to že už se netočí pohádky jako když jsem byl malej. Po další půlhodině si mě pohádka nicméně získala a párkrát i upřímně pobavila. Konec mě zanechal s příjemným pocitem nepromarněného večera. Výkon herců vcelku solidní a s ohledem na to, že to je televizní film i obstojná výprava. Dávám tři hvězdičky za film a jednu navíc za snahu režiséra, udělat poctivou pohádku.

plakát

O statečném kováři (1983) 

Na hodnocení filmů je krásný, jak můžou být subjektivní. Jeden a ten samý film a stačí, aby měl divák dobrou nebo špatnou náladu, aby se mu to trefilo do noty nebo aby to aby to byl malý kluk, jako jsem byl já, když jsem tenhle film viděl poprvé. A hltal jsem to jak blázen. Teď když ho vidím znovu, tak si uvědomuju všechny nedostatky, ale i tak to ve mně vždycky někde hluboko jemně vibruje a říkám jsi jestli nebylo lepší, když jsem nekriticky s Mikešem prožíval naplno všechny jeho dobrodružství :) Je to moje srdcovka a když slyším nápěv "Pohádka začíná, pojď se mnou do chládku, složím ti do klína píseň a pohádku..." tak je mi zase deset let a prostě musím dát pět hvězd.

plakát

Kdo chce zabít Jessii? (1966) 

Čtyři hvězdy za dobrou a originální komedii mého dětství a jedna navíc za můj tehdejší idol Olinku Schoberovou.

plakát

Ať žijí duchové! (1977) 

Hajný je lesa pán, Černá kronika, tvrdá pomsta JouzovY, my si na sebe počkáme, jasně, ať řekne mláděž! Při zmínce tohohle filmu se mi vybaví mix všech možných hlášek a postav. Viděl jsem ho několikrát, jako dítě i pak v dospělosti s kamarády jako recesi. Není nad to zazpívat si společně s hajným, Jouzou, Leontýnkou, s kamarády a s flaštičkou něčeho dobrého. Prostě mi přinesl plno krásných momentů, takže pět hvězdiček! :)