Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (60)

plakát

Silicon Valley (2014) (seriál) 

Aby člověk pochopil všechny vtípky, musí bejt trochu geek, což znamená znát nejen jméno Jobs, ale i Wozniak. Moc pěkně to reflektuje momentální výbuch různých startupových companies a slovo "vize" a "aplikace" jsou jedny z nejpoužívanějších slov. Hlavní hrdinové, programátoři. Člověk nevyhnutelně inklinuje ke srovnání s Big Bang Theory, ale vlastně se jí to vůbec nepodobá, není to sitcomový formát a navíc, jak už jsem uvedla na začátku, je třeba mít jisté know-how, protože tady nefiguruje žádná Penny, která by vám to ulehčila ze svojí outsiderové perspektivy. Tady je zkrátka potřeba přemejšlet a - bejt trochu geek :)

plakát

Futon (2013) 

Oslovilo, rozštípalo. Zdánlivě nenápadný klip, ale pro mě nakonec TOP letošního Anifestu.

plakát

The Battery (2012) 

Většinou když se člověk dívá na zombie film, tak celkem dopředu ví, co se stane, kdo umře jako první, který lidi si to během filmu spolu rozdaj, a tak. Ale tohle není úplně běžnej zombie film, ve scénáři je spoustu překvápek a neotřelého humoru, dokonce si párkrát člověk i řekne, že kdyby se opravdu nějaký zombie scénář stal, choval by se nejspíš jako tyhle dva obyčejný týpci,kterým jsem věřila každý slovo. Akorát je potřeba počítat s tím, že je to nízkorozpočťák, tudíž zombíci nevypadají úplně "autenticky" (i když je otázka, jak vlastně ten pravý zombík vypadá:), jinak si myslím, že produkčně je to zvládnutý celkem obstojně. Nakonec jsem se rozhodla dát pět hvězdiček, protože mám pocit, že ten film plně využil svýho potenciálu a pokud tam nějaké ty chybky byly, tak se nad nimi dalo v pohodě přimhouřit oko, i vzhledem k tomu, že je to debut a tak. Zkrátka - povedená žánrovka. PS: Podle mě tam převažuje spíš žánr komedie, než drama, ale to je asi subjektivní. PPS: Příjemnej soundtrack.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Vlastně to nechápu. Jackson každou scénu přeplácává miliónem filmových triků, emocionálními pasážemi, které mimochodem vůbec nesedí s předlohou a nezměrným patosem - a stejně to funguje! Já se v kině takhle nebavila už dlouho. Nenastala jediná scéna, u které bych si řekla: "Tak tady už to podělal, to tam nemělo být." Celý film je absolutní přehnanost, ale je to přehnané s takovou hravostí, vtipem, inteligencí a evidentně i láskou k dílu J.R.R. Tolkiena, že na to člověk ve víru příběhu úplně zapomene. Akční scény tak přehrocené, že jsem se musela někdy i nahlas smát, fórky a odkazy na zbytek série, kterých si všimne spíš LOTR fanda, než filmový kritik, a v neposlední řadě naprosto vynikající herci, a to myslím opravdu všichni do jednoho (zvláštní zmínění bych snad udělila jen Martinu Freemanovi, který tu "hobitskost" vyjádřil s takovou grácií, až to bylo dojemné). Celé tři hodiny jsem se s obavami dívala na hodinky, jestli už to nemá končit a vždycky jsem se zaradovala, že ještě zbývají dvě hodiny, hodina, půl hodiny... a nakonec to skončilo v nejlepším možném dramaticky načasovaném momentu. Tleskám. Tohle si pět hvězdiček zaslouží.

plakát

Celnice: Návrat ztraceného pokladu (2013) (TV film) 

Neočekávejte nudný sociologicko-politický výklad vztahů Česka a Slovenska po dvaceti letech, ale naprosto neobjektivní, místy až trochu fantasmagorickou senzační koláž. Tohle není rádoby objektivní dokument "mapující vývoj společnosti", je to avantgardní humor Petra Marka, koncert pro několik zámněrně, několik náhodně vybraných protagonistů a lidskou blbost. Vřele doporučuji, film je volně dostupný na webu České televize.

plakát

12 opic (1995) 

Bohužel asi nikdy nebudu schopna najít vhodná slova, abych dostatečně věrně popsala jak neskutečně zkurveně geniální tenhle snímek je. Pro mě absolutní top všech topů. Gilliamův majstrštyk!

plakát

Pokoj (2003) 

Začíná to jako péčko, ale končí to jako céčko a takového zvratu není schopen jen tak někdo! Wiseau má můj obdiv!

plakát

Misfits: Zmetci (2009) (seriál) 

"hay hitler! why do ya hov to bey such aye deck??!"