Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (591)

plakát

Já, Patrick Swayze (2019) 

Mačo s něžnou duší ッ rančer, fotograf, kovboj, zaříkávač koní, pohodář, gentleman tím vším je tu nazýván Patrick Swayze a já bych ještě dodala, že také skvělý Dalton z Road House, nebo Bodhi z Bodu Zlomu, tady ho já mám nejraději a po tom všem co tu zaznělo, ještě více oceňuji jeho snahu nenechat se zastupovat kaskadérem, dát do svých rolí vše, aby to bylo opravdový, aby si to i divák mohl jakkoliv užít, pobavit se a zpětně se k tomu rád vracet. Marshall Teague a Sam Elliott, tak tihle dva sympaťáci mě tu zaujali nejvíce, respektive jejich vzpomínky na Patricka. Povedený a zajímavý dokument, ani na chvilku jsem se nenudila... Adiós Amigo.ッ

plakát

Bod zlomu (1991) 

"Čekám na svojí vlnu. Život má zvrácenej smysl pro humor." Skvělá hudba, pořádná dávka adrenalinu, krásný záběry na mořský vlny, napětí, surfování, láska, přátelství. Nespoutaný živel Patrick Swayze tentokrát "tančí po vlnách".ッ Parádní podívaná, která nestárne, neztrácí jiskru, neomrzí a stále mě baví!

plakát

Hrozba smrti (2024) 

Shodou okolností jsem se nedávno podívala na originál z roku 1989 a opět se u toho bavila. Asi to bude tím, že tyhle nenáročný akčňáky z osmdesátek a devadesátek měly fajn atmosféru, vtipný nezapomenutelný hlášky, chytlavý songy, občas i nějaký ten příběh, který diváka víc vtáhnul do děje a dal mu tím prostor víc se přiblížit všem jeho trefným záporákům a sympatickým klaďasům jako byli tenkrát Patrick Swayze a Sam Elliott. Někdo tu zmínil, že Swayze neměl tak perfektní postavu na roli Daltona jako Gyllenhaal. Naopak Swayze v té době a na tu roli měl dokonalý tělo, stačí vzpomenout na jeho tai-či v přírodě atd. Gyllenhaal je tu sice ve formě, ale to je tak asi vše. Jinak absolutně žádná chemie mezi ním a doktorkou. Žádný parťák z minulosti. Tak abych to shrnula, nebudu se tady rozplývat diváckým nadšením, není totiž nad čím. Zůstávám věrná originálu, ať už byl jakkoliv jednoduchý, pořád se dá na něj dívat a člověk se opravdu zasměje a hlavně je to všechno víc opravdový, tím myslím akční scény atd. Swayze udělal dobře, že tuhle roli tenkrát vzal, protože do toho dal hodně, aby se odprostil od role tanečníka a dokázal, že na to má zahrát si byť třeba i jen takovouhle malou nenápadnou roli vyhazovače.

plakát

Nejhvězdnější noc popu (2024) 

Hudba je věčná jak zde bylo řečeno, stejně jako oni, stejně jako ♪ ♫ ♪ We Are the World ♪ ♫ ♪. Sledovat je, poslouchat jejich zpěv, pocity a vše okolo natáčení bylo zajímavé. Ta atmosféra tam musela být tenkrát fakt super, jak si to všichni užívali a chovali se přirozeně. Povedený dokument a pátou hvězdu sypu pro mého oblíbence Bruce Springsteena! ッ

plakát

Road House (1989) 

Kdykoliv si ho pustím, mám chuť zajít do baru Double Deuce, poslechnout si fajn muziku, dát si panáka a hodit tanec se sympatickým Samem Elliottem.ッ Oblíbená VHSková nostalgie a společně s Bodem Zlomu je tohle pro mě nejlepší Patrick Swayze!

plakát

Freddie: poslední show (2021) (TV film) 

Nabitá emocema, tak jsem se cítila, protože Freddie Mercury byl, je a vždy bude mou srdeční záležitostí co se hudby týče. Zajímavé, občas emotivní vyprávění zbývajících členů kapely Queen, sestry a přátel Freddieho Mercuryho. Povedený dokument, který mimo jiné také zaznamenává záběry, fakta a zpovědi lidí, kteří procházeli buď přímo, nebo byli jinak spojení s nemocí, na jejíž následky zemřel Freddie Mercury. Záběry z natáčení klipů kapely včetně toho posledního, kde jsem cítila obrovský smutek. Úžasně zachycené momenty z neskutečné atmosféry nabitých koncertů Queen ve Wembley v roce 1986 a rozlučkovém v roce 1992. Spousta hudebních ikon přijala pozvání od Queen vzdát hold nenahraditelné hudební a pěvecké hvězdě. A ještě nesmím zapomenout zmínit krásné zakončení slovy jeho sestry Kashmiry. Dokument sice není jen o Mercurym, na druhou stranu to nepříjemné v něm souviselo i s ním, s jeho životem, takže to dává smysl, proč se tak jeho tvůrci rozhodli. "Všechno o tom, co jsem zač, uslyšíš v písničkách."

plakát

To Kapitola 2 (2019) 

Smolaři dospěli, ale dětské strašáky si stále nosí v sobě a skvělý Bill Skarsgård vypouští další nášup červených balónků. Obě kapitoly stojí za vidění, přesto tato se mi líbila o hvězdu víc.  "....lidé, kteří si postaví svůj dům ve vašem srdci." 

plakát

Jestřábí žena (1985) 

Skvělé herecké obsazení, hudba, atmosféra. Tenkrát se točily fakt nádherný příběhy a Jestřábí žena mezi ně rozhodně patří. Nostalgie, která nikdy neomrzí.

plakát

Sněžné bratrstvo (2023) 

Skvělý výběr herců, atmosféra, nepříjemné pocity a snad jen sluneční paprsky jako naděje, že zase přežili další den v mrazivém bílém nekonečnu k zbláznění. A v ten moment, kdy někteří z nich měli to štěstí obejmout zase své blízké, tak i slza ukápla...Stejně jako Přežít z devadesátek, tak i po třiceti letech tentokrát ve španělském podání pro mě rozhodně působivé...

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

Forďák je borec, stejně jako postava Indyho. ッ Sympatický hrdina, který mi za těch hafo let přirostl k srdci, takže tady nehodlám řešit nějaké nedostatky. Řídím se jen srdcem a nostalgií, takže tohle je v mých očích důstojné zakončení jeho dobrodružných výprav.