Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (16)

plakát

Flash (2014) (seriál) 

Ze začátku průměr, až trochu moc naivní, ale s rozvojem celkové zápletky to jde díl od dílu nahoru a ke konci série to pro mě už není jen oddechovka, ale těším se na další díl:)

plakát

Dobrodružství Kocoura v botách (2015) (seriál) 

Po pilotu jsem myslel, že to vzdám, ale jelikož jsem měl k dispozici všechny díly najednou, pokračoval jsem. U dílů 2-4 jsem se opravdu bavil! Tedy pokud člověk přistoupí na formu a úroveň seriálu. Až tak pro děti mi to nepřišlo. Je tam zapracovaných hodně slovních hříček a i když to jsou tradiční zápletky, jsou pojaté nevšedním způsobem. Ve výsledku to tedy neurazilo, párkrát jsem se dobře zasmál nebo minimálně ocenil tu myšlenku tvůrců, takže vzhledem ke stopáži je to dobrá oddechovka.

plakát

30 minut po půlnoci (2012) 

Laaaaangweilig.... Film pro Amíky. Někdy mi to přišlo skoro až jako hraný dokument. Ne, trochu přeháním, výkony atd nepůsobily jako z dokumentu,ale to tempo vyprávění ano. Trailer je vlastně jen posledních asi 30-40 minut filmu. Nicméně jako informační film o tom, "jak že to tedy asi bylo" tak proč ne. Herecký výkon hlavní hrdinky ano, ale nominace filmu jakozžto celku? WTF ani náhodou.

plakát

Nákaza (2011) 

Po stránce vývoje epidemie to je myslím dokonalé. Každý moment, dotyk, setkání má svůj význam. Nicméně když se Sodembergh snaží vyprávět příběhy lidí, tak to pro mě moc nefungovalo. Mohl si více pohrát s onou naléhavostí nákazy a strachem. Když v televizi prakticky jen oznámí, že je tolik miliónů mrtvých, tak člověk si sice řekne "hmm to je hustý" ale na plátně to prakticky nevidí a ani postavy to moc nepocítí (ty, co přežijí). Prostě jsem měl problém s atmosférou, čekal jsem více tísnivý pocit z epidemie. Herecké výkony jsou ale dobré, aby taky ne vzhledem k obsazení:) Nechat umřít známé herce jen tak, to se mi líbilo a právě tam dolehla určitá tíseň ze situace. Kvituji i záběry určité masové hysterie třeba ve frontě na jídlo nebo na léky. Nicméně na 4 hvězdy to nestačilo. Dal bych 3,5*, tedy 70% za výkony, skvěle zvládnutý postup epidemie a pár věcí navíc:)

plakát

Harry Potter a Ohnivý pohár (2005) 

Původně se mi to líbilo o dost víc, ale nakonec dávám 3 hvězdy. Jsou tam klady, ale pak opět ve spojení s knihou zápory. Je to myslím i jeden z posledních dílů, kde Radcliffe něco trochu hraje. Smrt Cedrica a souboj s Voldemortem jsem mu věřil. To je to pozitivní. No ale jinak průměrný, průměrný Potter. Dávám 3 hvězdy. Jinak nejlépe asi hraje Brendan Glenson Moodyho:) ten dokáže nasadit atmosféru a opravdu to má na háku.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

Bral bych to spíše ve spojení s druhou částí, jelikož to má tvořit jeden celek. Roztaženost mi nevadí, já bych i něco vystřiženého naopak přidal. Zvláště změna od návštěvy Láskoráda a následné chycení lapkama. V knize to bylo daleko lépe pojaté a promyšlené, tady jen kvůli akci musela být honička v lese...Já bych se vůbec nezlobil, kdyby to pojaly neakčně, ale naopak si pohráli s tou atmosférou. To by ale asi musel dělat jiný režisér, třeba zase Cuarón. I tak je to celkem dobré, ale i tak jsem shovívavý a s přivřeným okem dávám 4 hvězdy i kvůli tomu, že to beru jako vyprávění celku, tedy celé knihy i s dvojkou, kterou jsem dnes viděl. Radcliffe ale myslím hraje čím dál tím hůř...už od pátého dílu to jde prostě z kopce. I tak...po pro mě pro-padákové šestce, to je zase lepší a ve spojení s druhou částí dávám 4 hvězdy. // po dalším uvážení a znovu shlédnutí druhé části musím s hodnocením dolu, stejně tak jako u poslední části. Dávám tedy klasické 3* pro Harryho.

plakát

Harry Potter a Fénixův řád (2007) 

Knížka dobrá, ale v této podobě zákonitě ořezaná. Něco mi pak chybí a mrzí mě to. Nicméně ve všech Potterech od Yatese mi strašně vadí ten Harryho uhlazený účes a ještě k tomu blbě zastřižený. Vůbec není tak rozčepýřený, jak by měl být, třeba jako Ron. Jak jsem říkal, něco chybí, ale celkově dobrý Potter, jeden z těch lepších.

plakát

Harry Potter a Kámen mudrců (2001) 

První díl a taky zákonitě pohádka, i díky režisérovi. Herci mladí, tak se nedá čekat nic závratného, ale když to beru jako pohádku a nebo jako normální film, tak je to celkem fajn. Prostě začátek filmové ságy s jemným rozjezdem.

plakát

Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004) 

Tak v tomto se asi shodnu se Spáčilovou, tedy že je to nejlepší díl z Poterrovské série. Skvělá atmosféra a napětí a Radcliffe dokonce není ani tak dřevěný, jako mi přišel od pátého dílu. Komentář mám krátký, jelikož to hodnotím na závěr po všech osmi filmech. Asi nejlepší Potter.