Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (36)

plakát

Zataženo, občas trakaře (2009) 

K filmu jako takovemu snad neco dodam pozdeji... Ale co ma SAKRYS zase znamenat ten preklad nazvu do cestiny?!?! Slovakum naopak blahopreju :)

plakát

Mezi zdmi (2008) 

Nadseni studenti pedagogiky by se na tenhle film nemeli divat... a nebo ano, aby se obrnili. V porovnani s timto snimkem se vsechny hollywoodske pohadky ve stylu "jak srdnaty ucitel privedl tridu ignorantu k vitezstvi ve spelling bee" ukazuji ve sve bolestne trapnosti. Realita az na dren. A ackoli njesem agresivni typ, mela jsem chut liskat Esmeraldu co se ukazala na platne.

plakát

Umírající zvíře (2008) 

Tenhle film me ze zacatku zasahl o to vic, ze prozivam obdobnou zkusenost, takze jsem se casto pristihla zurive prikyvujic cetnym replikam a situacim s kapesnikem u nosu. Paradoxne pro mne ale naprosto ztratil svou pravdivost ve chvili, kdy Consuela prijde s rakovinou (paradoxne, protoze i s tou mam svou zkusenost). V te chvili se mi cely film zvratil v prazdny dojak (od slova dojit- emoce, ne dojmout) zakryvajici tuto skutecnost radoby niternymi monology a "umeleckou" pomalou kamerou. Kingsleyho mam rada, Penelope taky, Hoppera nejvic (mimochodem, co znamenal ten francouzak Kingsleymu pred tim nez zemrel??).... ale podat jako dukaz ciste lasky skutecnost, ze se padesatnikovi (nebo kolikatnikovi) dvacetileta kraska neznechuti "dokonce ani" po operaci prsu?! Hmmm... Je mi to lito, ale extremy typu smrtelna nemoc jednoho z milencu je namet hodny nanejvys telenovely :I ............................Dobra, asi je chyba v mych ocekavanich, asi ten film neni o lasce.... Vzpomnela jsem si na frazi kterou pouzil Hopper, ve smyslu "Telesna krasa nas mate, podvadi, jeji lesk nam nedovoli videt cloveka jaky je, milovat ho jaky je."

plakát

Trade (2007) 

Na tomhle filmu je cenné, že si nic nevymýšlí. Pokud jde o Cesara Ramose, podle toho co mi říká moje sice opravdu skromná, ale pro tento názor snad dostačující zkušenost, ten kluk nepřehrává, takhle se mexičtí puberťáci chovají. Ba bych řekla, že se herec ještě krotí. Například céna, kdy celníci nechávají kamion s holkama projet přes hranice, za to, že si nějakou vyberou k "obveselení", bohužel taky není nic přehnaného. Je tu nakousnutých spousta fakt aktuálních otázek. Jako třeba když americká policie tiše mlčí k záchraně jedné holky "aby to pak celé provedli v mnohem větším měřítku". I proto, že jeho sdělení přesahuje estetickéou rovinu až k etické a bez nadsázky vyzývá k činu, hodnotím film pěti.

plakát

Zbav nás všeho zlého (2006) 

Dadel: Pokud se nemylim, tak "J.K" zabili.... a podle me ma katolicka cirkev s Kristem pramalo spolecneho..:( Coz je taky poselstvi tohohle dokumentu.

plakát

Malý Manhattan (2005) 

"V lásce překonáš vlastní možnosti. Láska znamená, že se dáš někomu napospas. Láska je o nalezení kuráže, o které jsi ani nevěděl." No teda.

plakát

Mujeres asesinas (2005) (seriál) 

Nápaditý, originální a svou atmosférou podmanivý seriál o ženách dohnaných k vraždě. S telenovelní přepjatostí herců se tu nesetkáme, právě naopak jsou velmi autentičtí.Každá epizoda je malé filmové dílko se silným příběhem, psychologickou analýzou hrdinky a osobitou prací kamery. Z příběhů i jejich ztvárnění mrazí stejně jako z titulní písně a animace. I přes nízký rozpočet argentinská verze předčí (hlavně co se hereckých výkonů týče) tu mexickou, která je sice výpravnější a lépe financovaná, zato hlavně vinou afektofaných hereček působí jako parodie na sebe sama.

plakát

Modigliani (2004) 

Nádherná obrazová stránka, kterou jsem od filmu o malíři sice očekávala, přesto má očekávání předčila. Příběh Amadea Modiglianiho upravený do řádné filmové dramatičnosti, stejně jako nápad s dětským já malíře, pro mě vyzněl dojemně a ne trapně, k čemuž by to mohlo snadno sklouznout. U mě vede sekvence záběrů malířů tvořící každý své dílo doprovázená Ode to Innocence (Ave Maria).