Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Sci-Fi
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (1 394)

plakát

Star Trek: Vesmírná loď Voyager - Tuvix (1996) (epizoda) odpad!

Ten moment kdy vidíte Neelixe... a po 5 minutách dáváte najisto odpad a zbytek toho předvídatelnýho shit mixu otravnosti s technoblábolama proletíte tvrdym fastforardem. Škoda zahozenýho morálního dilematu. "somehow, their pattern merged" byla Jar Jarova inspiarce pro "somehow, Palpatine returned", předpokládám?

plakát

Star Trek: Vesmírná loď Voyager - Strach (1996) (epizoda) 

WTF? Krypto-holodeck epizoda a dobrej bizár, ale vlastně překvapivě dobrá epizoda. Ty low-budget TOS kulisy tomu paradoxně dost seděly (a fungovaly asi líp než cokoliv, co by nebyla filmová A budgetovka). Bohužel, řešení bylo až moc předvídatelný a bylo tam trochu moc vaty na úkor nějaké větší studie strachu s nějakou starfleet verzí "litanie", na druhou stranu záporák to herecky suprově táhne, přičemž balancuje přesně na hraně vhodné míry otravnosti.

plakát

Star Trek: Vesmírná loď Voyager - Nevinnost (1996) (epizoda) 

He? Ten zvrat bez předeslání je weird; má to nápad (co by šel snadno vykřesat na 3* díl), ale dost mizerný a bohužel až nudící provedení kdy člověk pořád na něco čeká... ale ono vlastně nic nepřijde. K tomu nesympatický anti-tech ezo-emzáky. Tuvok a jeho výchovné / tréninkové postupy sou fajn a ty děti byly většinu času dokonce snesitelný.

plakát

Star Trek: Vesmírná loď Voyager - Siamská dvojčata (1996) (epizoda) 

Ten koncept je zajímavej a ten závěrečnej twist je cool- bohužel, brzký zabití ho dělá zbytečně brzo čitelnej, zjevení nepřátel bez předeslání působí přinejlepšim slabě, přinejhoršim jakoby scénáristi nevěděli, jak si vystačit s jednou zápletkou a místo hromady technoblábolů se dala víc řešit podstata celý situace a její možné významy :/ Jako... mohly by to bejt slabý 4*, ale první čim díl začne je Neelix, což je insta -1.

plakát

Star Trek: Vesmírná loď Voyager - Pátrání (1996) (epizoda) 

Rok cesty pryč plnou rychlostí... a POŘÁD sme v prostoru Talaxianů kde má Neelix kamarády. Plus Neelix díl :(  A Sasca díl, to sou -2* hned ze startu. Což je škoda, protože skutečná zápletka toho dílu je fakt dobrá a očekávanýho odpadu to šlo velmi překvapivě velmi vysoko (i když to rozuzlení je dost lame). Problém je v tom, že hinty, které autoři divákovi dávají, nefungujou, protože po předchozích mnoha shit dílech je divák považuje za nesmyslný chyby :(  Well, nebejt tam Neelix (ale třeba Kes), mohly to snadno bejt 4*, a mít to lepší rozuzlení tak to mohlo aspirovat i na 5. A škoda že se víc neřešil i Chekotayův HR/leadership fail. EDIT: nah, jedno jak cool mohla bejt Parisova linka, 90% cílu je Neelix, takže je ta zápletka brutálně vyplejtvaná a promarněná, 3* si to nezaslouží, může to bejt rádo že sem to v půlce nevypnul rovnou s odpadem.

plakát

Star Trek: Vesmírná loď Voyager - Známky života (1996) (epizoda) 

Doktor je tak hrozně rozbitá postava - scénáristi ho prostě vykreslujou jako plně uvědomnělou a plně prožívající AI, což tak hrozně nefunguje. Ta love story je shit, btw., samozřejmě. C-story se Sesakou je Saska, takže další shit. B-story s Parisem a jeho laxností a pozdníma příchodama bohužel nemá setup z dřívějších dílů ani expozici dřívějšího vztahu s Chekotayem, takže navzdory potenciálu je dost slabá, ale dává to tomu dílu aspoň tu 1* (pokud to bude mít dohru, pokud ne tak to ještě editnu na odpad). Btw. přístup k medicínskému výzkumu se nepočítá do nepředávání technologie?

plakát

Star Trek: Vesmírná loď Voyager - Přání smrti (1996) (epizoda) 

Tohle je jeden z těch výjimečných Q dílů, co nekončí v trapnosti a/nebo blbosti. Téma morality sebevraždy mohlo být probráno víc, ale vhled do Q Continua a související world building to vyvažuje.

plakát

Star Trek: Vesmírná loď Voyager - Démon (1996) (epizoda) 

Rok cesty max rychlostí - stále v Keizonském prostoru, stále Voyager zvládne předcházet "pověst". Ze všech 360° směrů (na dvou osách) skončila sonda v cestě Voyageru. A ten jí dohnal zrovna, když zaměřila cíl. A nikoho nenapadne teleportovat hlavici fotonovýho torpéda, místo toho se vycucá z prstu trochu random řešení. Dreadnought je hustá hračka - kde tahle technologie byla během Dominion war? Ach jo. A to drama na konci samozřejmě nefunguje, protože sázkám nikdo nevěří. Škoda, jinak to byl fakt výbornej díl, skoro bych tomu dal i tu čtvrtou hvězdičku.

plakát

Star Trek: Vesmírná loď Voyager - Splynutí mysli (1996) (epizoda) 

Velmi silný 4*, skoro váhám nad 5*. Výbornej deep dive do Vulkánské mentality a mind-meldu. Má to buhužel svoje chyby: Především to je promarněná příležitost ukázat přístup Federace k rehabilitaci zločinců - dokonce tam zazní i archaicky pomstychtivé "co by na to říkaly sestry oběti". B-story s gamblingem je zoufale nedotažená a bez solidního závěru.

plakát

Star Trek: Vesmírná loď Voyager - Překročit práh (1996) (epizoda) odpad!

warp 10 anti-canon bullshit, Voyager co je 0.025 pod infinite speed trasholdem ale musí letět do alpha kvadrantu 75 let, výroba novýho motoru na letící lodi místo v docích, bullshit technobubble, Neelix... a to je prvních 6 minut. Dám odpad rovnou, myslim že nebude důvod to měnit. EDIT: wow, začalo to na odpadu a každou minutou to zvládlo bejt horší, takovou sračku člověk jen tak nevidí :D (loď s "cruising speed 9.975" se začne rozpadat při warpu 9.970"? mfg)