Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Sci-Fi
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Farscape

Farscape (1999)

První série se rozjíždí trochu pomalu, ale jakmile seriál nabere rychlost, už jí neztratí. Stává se rychlejší, divočejší a hlavně temnější. Je to scífko (space opera) staré školy (podobně, jako Babylon 5), z dob, kdy scénáristé uměli psát líp než jen díl od dílu a uměli odvyprávět příběh, u něhož předem věděli, kam chtějí dojít a kudy. A ten příběh je skutečně výborný. Zajímavé postavy, naprosto suproví záporáci, dynamika mezi hlavními hrdiny, děj, který má své pozadí a vlastní hybnost. Přišlo mi, že seriál možná trochu klopýtl mezi 2. a 3. sérií, ale jen trochu a vše je prominuto. Hrozná škoda, že místo páté série museli seriál zakončit "jen" tříhodinovým filmem - a ještě horší škoda, že v dnešní době kdy se seriály tvoří přinejlepším sérii od série už žádný podobný nejspíš nevznikne. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - s01: 4*, s02: 5*, přelom s02/s03: 4*, s03: 5*, s04: 5*

Avatar: Legenda o Aangovi

Avatar: Legenda o Aangovi (2005)

Já sem nedal komentář? Tohle je jedna z nejepičtějších seriálových ság ever. Nenechte se zmást tím, že (a jak) to je kreslené. Postavy mají ohromnou hloubku a naprosto excelentní dynamiku vzájemných vztahů, napříč příběhem všechny rostou a mění se (mnohé více, než jen jednou nebo v jednom směru), záporáci tu jsou tak epičtí a hustí, že je musíte milovat i když je nesnášite a celý příběh má jasné směřování, které jde od úvodu přes krásně rostoucí gradaci až k úžasnému závěru. Plus to je jeden z mála seriálů, kde vedlejší zápletky a fillerové epizody nejsou opruz, ale stojí za to je vidět. Teda, na konci je trochu cítit, že tam došlo k pár ústupkům dětskému publiku (neumře tolik postav, kolik by mohlo), ale i tak to vyzní velmi silně.

Hranice nemožného

Hranice nemožného (2008)

Výbornej námět, moderní X-files a vůbec... a co je špatně? Zoufale, zoufale špatně? To jak se to zvrhlo do LOST. Dějové linie zůstávají z valné většiny nedokončené a jsou přebíjeny jinými, novými. Ty vykrádají elementy ze starých, aby to působilo návazně, ale nedává to smysl. Je to cool, je to dobře natočené a je to hodně o postavách, takže si toho z první dobré nevšimnete, ale když něco vidíte zpátky (třeba v televizi díl o jednu sérii dřív než co jste viděli), začne mlátit do očí, že to je děravé jak řešeto. Všechna ta překombenost a komplikovanost a bordel v linii děje pak odgradovaly tak daleko, že už s tím nešlo nic dělat a autoři to celé zazdili gigantickým skokem do zcela dystopické budoucnosti... který je ale překvapivě VELMI dobře udělaný a byl to sice dost akrobatický, ale hezký způsob jak to zakončit se ctí. Celkově se na to dobře koukalo a hlavně práce s postavami byla fajn, místy byla dost sranda sledovat, jak se děj začne odehrávat ve dvou světech naráz... a pak najednou ve třech, čtyřech paralelních liniích a některé postavy tam jsou v několika "verzích", takže hodnocení nechávám na 4*, ale počítejte s tím, že pokud vám to stylově nesedne, tak se pro vás to hodnocení propadne hodně ke dnu.

Misfits: Zmetci

Misfits: Zmetci (2009)

Výborné samo o sobě - poměrně dost cynické zrcadlo celému superhrdinskému žánru a všem jeho klasickým "tropes", počínaje samotnou identitou postav a podstatou jejich schopností, přes zápletky až po jednotlivé dílčí scény. A excelentní parodie vůči mnou nijak nemilovaným americky patetickým Heroes. Má to nápad, je to vtipné, inteligentní, funguje to... první dvě série. Pak najednou jakoby někomu ruplo v bedně (možná došly nápady? Nebo nevim) a všechno se to nějak rozpadlo - ztratí to tah, napětí, postavy se pro mě náhle "odosobnily" a ztratil sem o ně zájem a s tím sem seriál opustil.

Upíří deníky

Upíří deníky (2009)

Tak prozačátek - tohle NENÍ Twilight. Ano, je to o upírovi a teenagerce a jejich milostném vztahu... ale je to přesný opak Twilightu, ok? Začínalo to pozvolnějc, pak se to rozjelo do skutečně výborného seriálu - dobrý scénář, výborné postavy, hezké zvraty, výtečné tempo, bez hluchých míst, záporný bratr který se nepolepšuje, kladný bratr který je postupně zápornější než ten záporný, sem tam nějaký ten masakr a pár fakt hustých míst... a pak to dostalo ránu od klasického problému amerických seriálů: nějakému scénáristickému blbci uletěla gradace do míst, odkud se nedalo vrátit, seriál se hrozně zacyklil a celé to i přes mnohé přetrvávající klady začalo být spíš otravná telenovela, než co jiného. Chvíli jsem hodnotil 5*, když byl seriál zrovna v nejlepším, ale s odstupem snižuji na 4*.