Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Fantasy
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Akční
  • Komedie

Recenze (3)

plakát

Camera Obscura (2010) 

Upozorňuju, že nejde o film, ale o internetovou serii dvaceti krátkých epizod. Celé to lze shlédnout na YT kanálu autora, link jsem hodil do diskuze. Co se týče samotného díla, tak vzhledem k tomu, že jde o vysoce nízkorozpočtovou záležitost, svůj účel plní dobře. Lepší momenty střídají slabší, ale celkový dojem je kladný a po dokoukání zůstal fajn pocit, že mě to celé bavilo. Daywalt hodně pracuje se zvuky a to má perfektně zmáknuté. Taky jsou tu dost dobré masky.

plakát

Panna a netvor (1978) 

Dětem rozhodně pouštět a né že né! Já jsem na to koukal odjakživa a problémy mi to nedělalo. Možná je to i tím, že už jsem v té době znal Vymítače ďábla, Evil Dead apod... Každopádně kvalitu téhle skvělé pohádky jsem plně docenil až jako starší. Rozhodně je to lepší pro děti než nějaké infantilní blbosti. Aspoň z nich vyrostou kulturně vyspělí jedinci, kteří zároveň i něco vydrží.

plakát

Pád Třetí říše (2004) 

Film sám o sobě je velmi dobrý, ale je potřeba zdůraznit, že by nebyl ani poloviční bez Bruna Ganze. Ten se přiblížil ideálu věrného zobrazení Adolfa Hitlera tak blízko, jak jen to může být v lidských silách, což se nikomu před ním nepovedlo. Všechno ostatní byly jen parodie nebo vyložené nesmysly a to je důvod, proč jeho výkon považuju za jeden z nejskvělejších hereckých počinů vůbec.