Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Poslední recenze (3)

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Tak teda Revenant... Na tenhle film jsem se těšila přes půl roku - kombinace DiCaprio + Hardy + Iñarritu = příjemná srdeční zástava. To prostě nemůže dopadnout špatně. No, četla jsem pár recenzí... Někteří během filmu usnuli, někteří říkali, že film by mohli sestříhat na krásnou hodinku přírodovědného dokumentu atd. Do sálu jsem tedy vstupovala s menšími obavami. Ale těch 156 minut jsem zírala bez dechu na plátno, trpěla a klepala zimu s hlavním hrdinou. Takhle syrový a mrazivý snímek jsem snad ještě neviděla. Atmosféru dokreslovala až do morku kostí rezonující hudba. Tenhle film patří do škatulky těch, které uvidíte nejspíš jen jednou v životě, ale zaručeně si na něj vzpomenete, až budete nadávat, že musíte škrábat v zimě auto a dojde vám, že jste na tom vlastně ještě dost dobře... Jo, a doufám, že teda páni akademici už Leovi letos toho zlatýho panáka konečně dají!!!

plakát

Miluj mě, prosím (2004) 

Celkově herecky vyvážený film. Rozhodně se ale nedá říci, že by po obsahové stránce tento film dokázal diváka v něčem překvapit či dokonce šokovat.Tento žánr byl již nesčetněkrát zpracován v jiných filmech, ať už lépe či méně vydařených. Ale možná, že prostě nechce mít ambice překvapovat ani šokovat. Je neobyčejně obyčejný. Stejně tak jako život. Život, v němž rozhodují okamžiky náhody o setkání s oním osudovým člověkem našeho života... s člověkem, do něhož se zamilujeme na první pohled a přesně v tu chvíli víme, že je to TA LÁSKA, která má trvat navěky. A samozřejmě by to přece nebyl život, aby si s hlavním hrdinou nepohrál a nepřipravil mu do cesty překážky a odhalení, že někteří lidé nejsou těmi, za které se vydávají. Dle svého celkového ryze osobního dojmu hodnotím pěti hvězdičkami. Líbil se mi Josh Hartnett a Diane Kruger, kteří museli překonat nástrahy, aby spolu nakonec vytvořili opravdu hezký pár (ale jinak po herecké stránce předvedli průměrné herecké výkony), dále velmi oceňuji herecký výkon Rose Byrne, jež jsem nejdříve považovala za nemocnou psychopatku, ale jíž jsem nakonec vlastně spíše litovala a soucítila s ní, doufám, že o ní ještě někdy v budoucnu uslyším. No, a nakonec mých pět hvězdiček je i za píseň Coldplay - The Scientist, taková velmi příjemná, ona pověstná třešnička na dortu. Zkrátka a dobře, po zhlédnutí "Wicker Park" ve mně zůstal příjemný pocit, že jsem se sto patnáct minut ze svého života rozhodla strávit s tímto filmem. V době neuvěřitelných trikových efektů, je tento film balzámem na duši, na moji určitě.

plakát

Tarzan (1991) (seriál) 

4 hvězdičky - bohužel to nejde jinak, omlouvám se... Kdysi tohle býval seriál mého dětství a já vždy dychtivě a nedočkavě očekávala další díl:-) Sice jsem už trochu dospěla a můj vkus, hlavně co se týká seriálů, se radikálně změnil, ale i tak nemůžu tento kousek vytěsnit ze své paměti. Hlavně tedy z uší, jódlující Tarzan je nepřeslechnutelný...

Poslední hodnocení (814)

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015)

16.01.2016

Předčítač (2008)

29.07.2012

Dluh (2010)

28.10.2011

Mutum (2007)

02.10.2011

Můj soukromý měsíc (2009)

01.07.2011

Tlumočnice (2005)

30.06.2011

Potomci lidí (2006)

30.06.2011

Cesta (2007)

30.06.2011

Stmívání (2008)

11.04.2011

Reklama