Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Thriller

Recenze (36)

plakát

Osud světa (2002) 

Přílišný pokus o kombinaci několika dějově odlišných žánrů dělá z filmu pouze masové klišé. Urputná snaha tvůrců o hluboké filosofické dílo je rozemleta na prach v přívalu všemožných trikových orgií. Okaté vykrádání Matrixu a jiných umocňuje mé hodnocení na standartní průměr.

plakát

Terminátor 3: Vzpoura strojů (2003) 

Dle mého názoru nelze natočit Terminátora jako komerčně popcornovou zábavu, zvláště po tom, v jakém stylu byly natočeny předchozí dva díly. Mostow věděl, že má pramalou šanci vyrovnání se Cammeronovu osobitému stylu předchozích dvou částí, a pokusil se o naprosto extrémě odlišnou koncepci. Vznikla tak promiskuitní "popcornovka" bez větších ambicí o oslovení diváka. T3 v tomto stylu prostě neměl vůbec vzniknout!!!

plakát

Příběh vojáka (1984) 

Rádoby kriminální drama, s rasistickým podtextem, vykreslené přesně podle šablony, nenabízí nic překvapivého, či neokoukaného. Navíc jednotlivé vzpomínkové flasbacky, které místo aby ucelili dějovou linii, vypadají jako bezduché záplaty.

plakát

Brazil (1985) 

Naprostá, vizualně jedinečná, pecka s cejchem TG. Film působí na zasvědceného diváka jako hustá depresivní deka. Sladění psychologických temných vizí s místy až komickými orgiemi bylo naprosto geniálnim tahem. Silně nestravitelné přesto velice chutné!!!!!!!!!!!!!!!!

plakát

Vosí hnízdo (2002) 

Celková linie filmu je až příliš velké klišé. Některé vyplňovací dějové můstky jsou silně kýčovité, ale troufám si věřit, že tvůrcům něšlo o sondu do psychologické roviny ani o podrobnější rozkreslení postav, nýbrž o čistou akční esenci. A to zvládly na výbornou.

plakát

Blikající světla (2000) 

Černá komedie, místy velice drsná, místy zas silně emocionálně melancholická. Velice pěkné pozvolné tempo které ani nenudí, ani úderně nenaráží na všechny věmové smysli dělají z tohoto dílka nádherně oddychový film. Jednotlivé vzpomínkové flasbacky vracející hlavní hrdiny do jejich mládí jsou natočené v přesném souladu s celým dějem. Některé scény jsou fakt nezapomenutelné (vyfukování vajíček, lovecká eskapáda, .....). P.S.: Takovou painbolovou pušku bych si také pořídil.

plakát

Bunkr (2001) 

Začátek filmu nabízí celkem dusivě mrazivou atmosféru, která se však postupem času vytrácí a vysvětlením PROČ .......?, které je až trochu komické i když by nemělo, strácí vše pevnou půdu pod nohama. Námět má silné klišé, skupina lidí je uzavřena v jistém prostoru (v tomto případě je to skupina prchajících Německých vojáků uzavřená ve skoro opuštěném komplexu - bunkru) a je ohrožována něčím nadpřirozeným.

plakát

Zloděj (1981) 

Scénář není nejsilnější devizou filmu, ale Mannova citlivost a přispůsobivost k aktuální dějové atmosféře, jak už nám tento režisér mnohokrát dokázal, si zaslouží mé plné uznání.

plakát

Tango a Cash (1989) 

Tak takle se mají točit akční komedie. Při vzájemném popichování Russella a Stalloneho, mimochodem jedny z nejlepších výkonů obou protagonistů, brečím smíchy. Parodování více či méně známých vážně laděných akčních snímků je velice trefné a výborně vsazené do dějových sekvencí. Střídmě naladěná režie není vůbec na škodu a naopak dodává tomuto dílku neopakovatelnou atmosféru.

plakát

Strach a hnus v Las Vegas (1998) 

Další, tentokrát drogový úlet, režiséra Gilliama. Depp & Del Toro je dvojice k sežrání. Naprosto úžasná komediálně psychodelická záležitost.