Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (317)

plakát

Adéla ještě nevečeřela (1978) 

Tady není co vytknout. Snad jenom, proč se Michal Dočolomanský nemluvil sám, když česky umí velmi dobře?

plakát

Alamo (1960) 

Film, u kterého dopředu víte, jak skončí. Ani John Wayne opět nezklamal. Kdyby to bylo kratší, mělo by to větší spád.

plakát

Alita: Bojový Anděl (2019) odpad!

Je jen málo filmů, u kterých mě mrzí, že jsem za ně platil vstupné. Tento skvost však mezi ně bezesporu patří. Je to prázdné, bez nápadu, nudné, hloupé a vykrádá to snad deset či ještě více jiných filmů. Tady se nějak prostě nepovedlo nic - scénář, režie, dramaturgie ani herecké výkony. Bohužel to nezachrání ani můj oblíbenec Christoph Waltz.

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Tak nějak to nedrží pohromadě. Dvojice Petronel - Uriáš je zase výborná, je vidět, že to Ivanu Trojanovi a Jiřímu Dvořákovi spolu zkrátka hraje, ale ostatní jsou překvapivě špatní, a to i Bolek Polívka, který tak nějak nemá co hrát, ale to je asi chyba scénáře...Stejně tak je jako by "odfláknutá" trojice lumpů, ze které se určitě dalo vytěžit mnohem více... A Anička Čtvrtníčková jako hlavní dětská postava se bohužel nepovedla vůbec. Pár vtipů je hodně povedených, pár méně a některé si mohli autoři klidně odpustit úplně. V porovnání s jedničkou hodně velký kvalitativní sešup.

plakát

Annabelle 3 (2019) 

I když jde o trojku, tak rozhodně neurazí. Není to jen stokrát vyvařený pytlík čaje. Ale také to nijak zvlášť nenadchne. Jasným plus je snaha nedělat lekačky jen pro lekačky, ale dát jim aspoň nějaký smysl. A také je potěšitelné nulové procento mrtvých... :-)

plakát

Anthropoid (2016) 

Navzdory historickým nesmyslům, které jdou však na vrub akčnosti a filmovosti (přestřelka na místě útoku ve stylu souboje u OK Corral či závěrečné střílení jak o božím těle v kostele s desítkami mrtvých esesmanů apod.), navzdory filmařským proviněním (moderní socha TGM v záběru, současné cedule na domech apod.), které jsou však omluvitelné, navzdory Čechům mluvícím angličtinou s ruským (?) přízvukem, navzdory takřka doslovnému "opisování" z Atentátu z roku 1964, navzdory dalším chybám (Gabčík si sestrojuje samopal tak, že to z Libně muselo být vidět a slyšet až na Proseku) je to koukatelné a zahraniční divák si snad uvědomí, že Čechoslováci neměli jen piloty, ale i další vojáky, kteří se aktivně zapojili do bojů a neváhali obětovat i život. Ale Sequensův Atentát je zkrátka lepší...

plakát

Ant-Man (2015) 

Klasické komiksové schéma s občas vtipnými momenty i hláškami. Žádné velké překvapení, ale ani průšvih.

plakát

Ant-Man a Wasp (2018) 

Povedené pokračování, které si dokázalo udržet úroveň a neklesnout na pouhou nastavovanou kaši či vykrádačku prvního dílu.

plakát

Aquaman (2018) odpad!

To si tak sednete a přemýšlíte, jaké filmy jste už viděli. Z každého vyberete tak dvě až tři scény a hodíte to na papír. Pokud jste hollywoodský scénárista pracující pro DC Comics, máte hotovo. Jen namátkou se v této trapárně objevují (a určitě to nebudou všechny filmy, odkud scénáristické trio čerpalo): Souboj titánů, Avatar, Hvězdné války, Hobití filmy, Jurský park, Indiana Jones, takřka celá sága o Harry Potterovi, Vetřelec, Godzilla, Ant Man a Wasp, Ironman, Excalibur... Přidejte k tomu nicneříkající hudbu, skvělé efekty, které ovšem dneska už nikoho na zadek neposadí, soubor herců, z nichž půlka hraje dobře a půlka se tváří, že hraje. A samozřejmě nesmí chybět zelené ekologické poselství... a máte Aquamana jako když vyšije. Doufám, že na dvojku nedojde, i když potitulková scéna samozřejmě dalšímu pokračování dveře otevírá...

plakát

Atentát (1964) 

I když film není ve všech ohledech zcela historicky věrný, je to nejlepší ztvárnění celé skvělé akce i těžké doby, ve které se udála.

Ovládací panel
8 bodů