Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Recenze (257)

plakát

Americká krása (1999) 

Velmi povedená satira. V tomto případě s uděleným oskarem souhlasím, protože tohle je po všech stránkách docela kvalitní snímek, je na tom vidět dobře odvedená práce. Ovšem pro mně to postrádalo jiskru, místy se to trochu táhlo a celkově to bylo dost vlažné.

plakát

Antologie Beatles (1995) (seriál) 

Těžko ode mne vzhledem k mému vztahu k Beatles čekat alespoň minimálně objektivní komentář. Alespoň tedy zastřený pohled beatlemaniaka:). Velmi komplexní průvodce diskografií této skupiny. Časové chronologicky postupující dokument, obsahující kupodivu velké množství mně neznámých záběrů, videoklipů a jiných materiálů. Tento dokument mi docela změnil pohled na Beatles a to jen v dobrém smyslu slova, nejen že to byli skvělí muzikanti (nejlepší), ale byli to i skvělí lidé, se smyslem pro humor. Jen škoda toho konce, kterým historie skupiny skončila a škoda, že její polovina se nedožila dnešních časů.

plakát

Až na krev (2007) 

Pochvalných slov na adresu Daniela Day-Lewise tu bylo řečeno dost, a to právem. To on tvoří tento snímek, jenže jeden úžasný herecký výkon nedokáže zalepit všechna slabá místa filmu.

plakát

Barneyho ženy (2010) 

Téměř otrocky přeložený stejnojmenný (tedy v originále) román Modecaie Richlera na stříbrné plátno. I dialogy jsou naprosto totožné jako v knize. A přesně tohle nemám rád, prosté zfilmování knihy, jenže tohle se povedlo a opravdu nevím jak. Snad herci, snad režie. Celkem se podařilo, jak jen filmový formát dovoluje, vystihnout atmosféru Richlerovy knihy, která je úžasná a není založena toliko na příběhu jako na jeho okolnostech, proto jsem nevěřil filmové verzi, ale povedlo se, a tento film má své místo v malé skupince zdařilých filmových adaptací.

plakát

Barva ráje (1999) 

Film, kde hlavní roli hraje slepý chlapec z chudé rodiny a přesto se rozhodně nesnaží o citové vydírání a nestaví na tomto smutném faktu, protože nemusí, protože i tak má režisér co říci. Po všech stránkách velmi kvalitní snímek a myslím si, že tady by se mohl leckterý hollywoodský režisér učit.

plakát

Bastardi (2010) 

Film, který je trochu mimo realitu, ačkoliv v žánrovém popisku nemá napsáno sci-fi. Film, který chtěl být sociálním dramatem a je jeho neskutečně vulgární a brutální parodií. Jedna hvězda pouze za ten námět, který je určitě aktuální a je třeba na něj upozorňovat, ale ne tímto způsobem.

plakát

Batman začíná (2005) 

Nemám rád sci-fi . Nemám rád Batmana, Supermana, Spidermana a jakéhokoliv jiného ...mana. Říkal jsem si, že by tomu Nolan mohl dát nějaký hlubší rozměr, ale Nolan zřejmě patří ke čtenářům komiksů a obdivovatelům podobných věcí, což mu nelze vyčítat, ale můj šálek kávy to není.

plakát

Beze mě: Šest tváří Boba Dylana (2007) 

Velmi originální, nápaditý životopisný film. Nesnaží se popsat život Boba Dylana v datech a událostech, ale v důvodech, pocitech, okolnostech, což se myslím povedlo skvěle a dalo mi to více než suchá data a pokus o jeho zvěčnění. Nicméně je dobré znát stručný Dylanův životopis, je to pak srozumitelnější. Nelze opomenout skvělou vizuální tvář filmu, Kate Blanchett a somozřejmě výjimečný soundtrack.

plakát

Bez zlého úmyslu (1981) 

Zdá se mi, že si Pollack vybral tento jednoduchý příběh jako záminku k natočení dalšího skvělého snímku. Ten příběh totiž tvoří jen pozadí jeho režii, atmosféře a opravdovým filmovým momentům.