Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Western
  • Horor

Recenze (1 440)

plakát

Pátek třináctého 2 (1981) 

GINNY? YES, PAUL? NO SECONDS ON DESSERT FOR JEFF AND SANDRA TONIGHT! Ve všech ohledech mnohem lepší než první díl. Hudební motiv "ččč" konečně zní, jako když ho někdo vyklepává na 'čínu' a ne, jako když ho někdo dělá pusou. Holky jsou o něco hezčí a vraždící Jason s pytlem a nulovým periferním viděním, je mnohem lepší, než stará vraždící důchodkyně. Závěrečný souboj o přežití je hodně dobře zvládnutý a postava Ginny mi nepřišla, že by dělala vyloženě hloupé věci. Je fajn, že to má návaznost s prvním dílem, ale je škoda, že představitelka z minulého filmu, zemřela tak náhle. Zase na druhou stranu je fajn, že náhle zemřel i místní blázen, který vypadal jako Somr z chalupářů. Ten mě sral už i minule. Díky Jasone.

plakát

Konvoj (1978) 

GODDAM PIECE OF WHITE JUNK! I KNEW I SHOULD HAVE BOUGHT MYSELF A BLACK TRUCK! Protože to točil Sam, tak jsem očekával surovost a zpomalovačky a protože je to ze sedmdesátejch, tak hudba stojí za hovno. Na tiráky se dobře dívá, jsme na jihu a tak všichni pijou Pabst Blue Ribbon a šerif je pěkně nasranej. Asi tak shrnutý celý film, který měl možná skončit již na mostě, protože ta scéna byla fantastická. Duck nahodí brýle a rozjede se na jistou smrt. To je Peckinpah. Jo a myslím, že ta holka z bistra byla mnohem lepší, než ta mulatka, ale Kačer má asi jinej vkus.

plakát

Věc: Počátek (2011) 

ANYONE ELSE WITH PORCELAIN FILLINGS OR CLEAN TEETH? Mě se teda tenhle remake líbil dost a koukám jak z jara na tak slabé hodnocení. Atmosféra, hudba, to vše tu šlape na výbornou a Katy s plamenometem je prostě neskutečně sexy. Zase zamilovanej. Digitální monstrum a finále v lodi jsou asi jediné výtky, které bych měl, ale film to dohání ve všech ostatních aspektech a tak půjdu na silné 4 hvězdy!

plakát

Život (2017) 

I BELONG UP HERE! I DON'T WANT TO GO BACK DOWN TO 8 BILION OF THOSE MOTHERFUCKERS! Zajímavá podívaná a hlavně se po dlouhé době nechovali členové posádky jako naprostí amatéři nebo iracionálně. Hudba skvělá, s trikama taky nemám problém a závěr se stal milým překvapením. Víc takových filmů a tak kvalitně zpracovaných.

plakát

Černobylské deníky (2012) 

NOT TO WORRY, HERE IS URI!! Černobylská katastrofa mě vždycky fascinovala a zasadit do tohoto místa horor je brilantní nápad. Jak lépe napsat scénář, než posadit bandu amerických mládežníků do dodávky a nechat je tam vykysnout přes noc. Za mě super a jen mě mrzí, že frajer Juri šel z kola jako první, i když jsem to očekával. Atmosféra houstne a strach ve tvářích "hrdinů" taky. Díky roztřepané kameře a baterce jsem měl pocit jako bych tam byl s nimi, prožíval ten strach a utíkal za velkého křiku.

plakát

Žena v černém (2012) 

I BELIEVE EVEN THE MOST RATIONAL MIND CAN PLAY TRICKS IN THE DARK! Film obsahuje spousty ohraných hororových situací, ale přesto smrtících. Lekačky jsou drsné, svíčky zhasínají, dveře se otvírají a zase zavírají, hračky hrají samy od sebe, postavy v pozadí, mrtvé děti, hřbitov a tma. Přesto je všechno tohle strašidelné, protože vizáž začátku 20. století dělá divy. Jen by mě zajímalo co se stalo s pejskem a proč konec musel být takový jaký byl.

plakát

Hellraiser II: Svázaný s peklem (1988) 

NOW ALL WE NEED IS SKIN! Tak pro tohle pokračování mám jen jedno slovo.. šokující! Hodně filmu svědčí, že pokračuje tam, kde skončil díl první a že se zde účastnili stejní herci. Kirsty je stále ta stejná bojovnice, která mi ukradla srdce již minule, jen mi přišlo nechutný, že se líbala s doktorem všivákem, ale aspoň tím zachránila malou Tiffany. Pinhead opět málo prostoru, ale opět s ním nejsilnější scény. Bohužel to vypadá, že po tomhle díle šla celá série už jenom z kopce.

plakát

Boss Nigger (1975) 

SORRY, WE AIN'T GOT TIME TO STAY FOR SUPPER, BUT WE, UH, GOT SOME MORE WHITIES TO CATCH! Našlapaná akce s uřezanou hlavní Winchesterovi opakovačky, z které náš hlavní a parádně ustrojený hrdina, střílí jako smyslu zbavený. Jediné slabší místečko filmu bych viděl v části, kde Boss jede za Jedem a nechá se okamžitě chytnout a zvalchovat. O to sladší je pomsta a závěrečná akce, končící v prachu před saloonem s důrazným klavírovým doprovodem. Výborný film.

plakát

Sestra (2018) 

THIS FELT LIKE AN EMERGENCY! Sestra mnohem více děsila v druhém pokračování Démonů než ve svém vlastním filmu a nechápu, proč Vatikán rovnou nevyslal bombardéry s biblemi a hasící letadla se svěcenou vodou, aby si daly přelet nad Rumunským klášterem a v takovém množství, aby zastínily i slunce, aby obloha zčernala pod stíny jejich perutí. Místo toho, tam pošlou nevyrovnaného kněze a poloviční sestru. Pche.

plakát

Démon pomsty (1988) 

NOTHIN' CAN CALL IT OFF, BUT I'M GONNA SEND IT BACK TO WHATEVER THE HELL IT COME FROM! Dost slabota. Redneckové jsou špinavější než krysy ve stoce a městský děcka zrovna nepobrali moc inteligence. Dialogy jsou ubohé a jediné co nějak obstojněji funguje, tak je monstrum, i když nenahání hrůzu a v noci se mi o něm zdát fakt nebude. Tak snad jen vyseknout poklonu panu Wintonovi, za dobrou práci na masce Pumpkinheada.