Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Western
  • Horor

Recenze (1 440)

plakát

Predátor: Evoluce (2018) 

I MADE UNICORN. I'M SORRY, IT'S.. IT'S PIECE OF SHIT! Na rok 2018 a se značkou jakou je Predator, bych čekal mnohem víc. Scénář je otřesný, lokace nevýrazné a nudné a CGI co se kvality týče je na úrovni filmů jako Shartonádo. Křivka debility stoupala s každou minutou filmu.

plakát

Mlha (1980) 

TO THE SHIPS AT SEA WHO CAN HEAR MY VOICE, LOOK ACROSS THE WATER, INTO THE DARKNESS. LOOK FOR THE FOG! Hudební motiv je výtečný a herecké obsazení taky ujde, ale co se týče mlhy, tak ta už dnes nikoho nevyděsí. Přišlo mi to, jako starší bratříček pirátů z Karibiku. I přes to nepopírám, že nápad a myšlenku to mělo a závěrečný boj o přežití na střeše majáku, byl napínavý. Městečko Antonio Bay utrpělo po této noci nevyčíslitelné ztráty, protože se zredukoval počet místních obyvatel o 1/10. Teď zůstává otázkou, kdo bude hlídat malého Andyho, když paní Kobritzovou rozsekali na kusy, pirátští duchové.

plakát

Zhi zun ji zhuang yuan cai (1990) 

YOUR GIRL IS HERE WITH ME. GET OUT OR I'LL BREAK HER LEGS! I'M NOT HIS GIRLFRIEND! Film braný dost s nadsázkou a notnou dávkou infantilnosti. Na jednu stranu se snaží být akční komedií a na stranu druhou zase vážným dramatem. Nicméně závěrečná hra pokeru je zvládnutá dobře a jí předcházející přestřelka taktéž. Líbil se mi trik s vyndáním nábojů z koltu a od srdce jsem se zasmál, když falešný Ray lovil zbraň z kalhot nepřítele. I tak se jedná pouze o podprůměrný snímek.

plakát

Most špiónů (2015) 

..AND JUSTICE FOR ALL! Hodně silný příběh, který v režii Stevena dostává hloubku. Zarputilost, s jakou Donovan obhajuje Abela, jako kohokoliv jiného, to vše podle ústavy US, je famózní a chápu obě strany. Jak si může Donovan dovolit obhajovat lišku v kurníku a jak Američané mohou opovrhovat ústavou. Vizuál je mistrovský a Tom hrát prostě umí. Tady není co vytknout. Byla to hrozná doba a jsem rád, že dnes žijeme ve svobodné zemi. Měl bych se snad obávat, že tomu někdy bude jinak? WOULD IT HELP?

plakát

Halloween II (1981) 

IT'S TIME, MICHAEL! Horor to je, ale hlavně pro diváka, který se na to musí dívat. Jelikož film navazuje přesně tam, kde skončil díl první, tak se z toho stává fajn podívaná, kde ale opět selhává závěr, který je ještě infantilnější než v jedničce. Nejen, že Michael je prostě IDDQD, ale navíc všichni kolem něho jsou naprosto retardovaní. Myers chodí rychlostí slimáka, nemá žádnou strategii, ale prostě štěstí, že si ho nikdo nevšimne, když se tam tak plouží a nechápu, když byl 15 let zavřen v sanatoriu, kde podle doktora nic nedělal, tak jak to, že má sílu jako medvěd, dokáže najít v nemocnici telefonní vedení a přerušit ho a v prvním díle dokonce jezdit autem. Doktor mu měl vysypat ten svůj kolt do hlavy. Totální hell.

plakát

Gong pu (1984) 

IF I'VE NEVER KILLED ANYONE. I'D SHOOT YOU TO DEATH! Tak tenhle film jsem chtěl dlouho vidět a dnes jsem se k němu konečně dostal. Slyšel jsem o něm, že je dosti dobrý a že inspiroval i mistra Woo k jeho přestřelkám a proto jsem očekával syrový film ze špinavých ulic Hong Kongu. K mému překvapení, je policista v podání Danny Leeho dosti zábavnou postavou a například krádež benzínu mě i přímo rozesmála. Film však má své temné místo a to přichází při honičce s Blackym, kde Chief B nedopatřením sundá z koloběžky děcko. Zpomalené záběry, dotáčející se kolečko na dětském kole a dítě valící se po zemi s krvavou ránou je silný zážitek a díky tomuhle film dostává úplně jiný rozměr. Šel bych i na pět hvězd, kdyby konec skončil přímo v okamžik, kdy B. vystřílí z koltu všechny náboje.

plakát

Zhong jian dao (1991) 

I'LL LET YOU OFF TODAY, BUT IF I MEET YOU NEXT TIME, I MUST KILL YOU!! Hong Kong podle mého gusta. Je zde všechno od romantiky, uderných kopů, rozžhavených hlavní až po brutální násilí. Hodně se mi líbilo, jak drsná motorkářka gangu, měla slabost pro Lau Chia Tina a drsné vyřízení sestry v bytě. Takhle to má totiž vypadat.

plakát

Noc démonů (1988) 

OH, THERE YOU ARE. I WAS JUST WARMING MY HANDS IN THE FIRE! Otázka zní, zdali to bylo točeno s nadsázkou nebo na vážno. Co se týče postav, tak jednoznačně u mě vyhrává floutek Sal a prase Stooge, v závěsu je Susan a pak je teprve zbytek. Oceňuji samolepky Circle Jerks, Fear a TSOL na radiu Stoogeho a song od kapely Bauhaus. Masky taky nebyly špatný, ale celkové vyznění filmu ve mě nezanechalo nic a věřím, že za nějaký čas si z toho budu pamatovat maximálně tu taneční scénu.

plakát

Yi dan xiong xin (1990) 

MR. BROWN, LET ME TELL YOU, FROM NOW ON, OUR RELATION BREAKS!!! Hong Kongská akční záležitost a dosti dobrá. Hned úvodní masakr s noži diváka navnadí, ale pak začne hodinový příběh, během kterého stihneme jen jednu přestřelku a nechutný psí zápas. Už jsem to viděl na dosti průměrný snímek, s příjemnými herci, v čele s Andy Lauem a menší roličkou Fui-On Shingem, když se náhle film změní v akční jízdu, kde motorky jedoucí po silnici, vydávají zvuk smykujícího automobilu, Mr. Brown si to rozdává ve vaně s Mimi, kohoutky se mačkají rychlostí s jakou Mr. Brown mačká zadek Mimi, Mimi se koupe v krvi a Cindy přijde o život. Závěrečný souboj s meči je velice koukatelná záležitost a proto tomu ty tři hvězdy dát prostě nemůžu.

plakát

Mladík s trumpetou (1950) 

YOU'RE LIKE THOSE CARNIVAL JOINTS I USED TO WORK IN. BIG FLASH ON THE OUTSIDE, BUT ON THE INSIDE NOTHING BUT FILTH! Parádní příběh talentovaného trumpetisty Rick Martina s oslnivým obsazením. Jak na scénu přišla Lauren, tak mi bylo jasný, že to Ricka potopí. Ta holka hrála vždy jen potvory, přesto její zastřený hlas a tajemná tvář, vždy táhnou do záhuby i přes uvědomění si čeho je schopna. Smoke byl sympaťák a Doris je prostě Doris. Postava Ricka má u mě obrovské plus za to, že nikdy nelpí na majetnictví nebo penězích. Vše co potřebuje pro život je hudba a ta je tady skvělá.