Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Western
  • Horor

Recenze (1 440)

plakát

Stopy spravedlnosti (2017) 

Pomsta je má, pravil bůh. Apoštol Pavel 12:19 Jackie Chan i v pokročilém věku v uvěřitelně natočeném filmu o pomstě. Žádné zbytečné CGI, žádné hloupé vtípky, i přes svůj výcvik se s likvidací nepřátel hrdina nadře, při získávání informací se prostřelují nohy, etc. a já nestačím zírat. Všechny ty věci co mě štvou ve všech těch přepálenejch akčních filmech zde chybí. Film nastoluje realitu a tím si získává na uvěřitelnosti. Velice zdařilé dílo. Škoda, že takové filmy se moc netočí.

plakát

Burai barase! (1969) 

Když jsem si tento film pustil, tak jsem si myslel, že se jedná o film Kill! s Tacuja Nakadai z roku 1968. Když se však Tacuja stále neobjevoval, tak mi tak nějak došlo, že se jedná o jiný filmový počin a nutno podotknout, že naprosto výtečný. Jedná se o yakuza řezničinu se sympatickým hlavním hrdinou Goro-sanem. Tento film je závěrečným snímkem hexalogie, která jak se zdá je u nás celkem neznámá. Teď jen sehnat prvních pět dílů.

plakát

Zatoichi sakate giri (1965) 

Mé prozatímní rozloučení se Zatoichim. K dalším filmům neexistují české titulky a s anglickými se do toho momentálně nechystám. Rozloučení bylo co do příběhu možná nejslabší, přesto důstojné a proto zůstanu na 4 hvězdách. Stopáž je příznivá, závěrečná řezničina taktéž a Zatoichi sedící u moře mě chytl za srdce.

plakát

Zatôichi abare tako (1964) 

Zatím nejlepší Zatoichi. Má emoce a skvěle zvládnuté závěrečné zúčtování. Hra světel a stínů, která je završena seknutým koncem. Cela tato série doposud drží vysoký standard, tento snímek z ní však vybočuje. Jsem zvědav, jestli se další Zaitochi filmy dokáží dostat až na takovou parádu, jako v tomto případě.

plakát

Šin Zatoiči monogatari (1963) 

Zatoichi k nám ve třetím díle přichází v barvách i když pro něj zůstává svět temným. Už od začátku zde vypadá sebevědoměji, ale stále v něm zůstává něco z našeho českého Švejka. Tento chicks magnet se dvěma bradami a jeho skrytá čepel má něco do sebe. Přesto mě trošku děsí množství filmů, které mám ještě před sebou.

plakát

Kozure Ôkami: Jigoku e ikuzo! Daigoro (1974) 

WE, FATHER AND SON, BOTH LIVE AT THE CROSSROADS TO HELL! WE EXIST AT THE GATEWAY TO THE NETHERWORLD! Pro mě nejlepší díl. Kamera je zde zvládnutá na jedničku, tak jako ve všech předchozích dílech a bere divákovi dech. Zároveň je tento závěrečný kousek pro Itta nejdrsnější zkouška, což lze vyčíst na jeho tváři. Možná jsem čekal trošku víc od trojce assassinů. Nakonec se z nich vyklubali pěkní amatéři.

plakát

Shinobi no mono: zoku kirigakure Saizo (1964) 

I'M ALWAYS READY TO DIE! Kirigakure Saizo a jeho cesta bojovníka ninji je úchvatná. Asasín bez emocí, který si jde tvrdě za svým i přes nevol svého pána. Konec však není vítězství pro Saizu, ale pouze jeho zadostiučinění. BTW. Scénka ve výrobně zbraní mi strašně připomněla Vinnetoua a jeho sneaking v pokladu na stříbrném jezeře.

plakát

Netvor z Černé laguny (1954) 

Za sedmero horami a sedmero řekami, existovala krásná a čistá laguna. Tu náhle přijel pán všeho tvorstva, člověk. Tahle expedice, která otráví vodu, zahubí všechny ryby a ještě do laguny hází vajgly. Se nedivím, že se netvor nasral a chtěl je všechny rozsápat na kusy. Napínavé a příjemné pokoukání.

plakát

Shinobi no mono: shin kirigakure Saizo (1966) 

Nejsem obeznámen s filmovou ságou o příběhu ninji, ale ninja chci bejt snad už od svých 5 let a tak jsem tento biják nemohl nechat bez povšimnutí. Snímek pro mě ze začátku byl trochu zmatečný, ale jak postav ubývalo, tak jsem se začal orientovat a naplno si užíval bojové sekvence, které jsou tu zvládnuty na výbornou. Závěrečné zúčtování mi v hlavě už asi zůstane navždy. THIS IS THE WAY OF NINJA!

plakát

Noc králíků (1972) 

Hodně špatnej film. Příšerná hudba, příšerné děcko, hrozný střih a šíleně otravný zvuk, který killer rabbits vydávaly za doprovodu otřesných bubnů. Jediné pozitivum na filmu byla scéna průstřelů stopu, která zapříčinila krvavý balet králíků v kuchyni. Když povolali armádu, tak jsem se těšil na pořádný pochod valkýr jako v Apocalypse Now, kde by to kluci sypali do kraliků z helikoptér. To se bohužel nekonalo. Velice tento film nedoporučuji.