Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Western
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Pěst plná hněvu

Pěst plná hněvu (1972)

Bruce Lee je tu fantastickej hned od začátku. To, když dorazí na pohřeb svého mistra ve smutečním bílem ošacení a vrhá se na jeho rakev. Ta síla jeho emocí v tváři, když po té do jejich školy dorazí Japonci, je cítit až do hloubi srdce každého fanouška jeho filmů. Nemusí nic říkat, jen stojí mezi ostatními a to něco z něho vyzařuje jako slunce nad obzorem. To je BRUCE LEE a jeho cesta za pomstou. Cesta, v niž budou všichni potrestáni zlámáním žeber nebo smrtí. Muž, který kdysi prohlásil: "I HAVE NO FEAR OF AN OPPONENT IN FRONT OF ME!“

Divoch

Divoch (1953)

NOBODY TELLS ME WHAT TO DO!!! Marlon Brando a jeho nejlepší film. Křiváky a mašiny, do toho Lee Marvin a Everest testosteronu. Myslím, že diváci v roce 53 museli být u vytržení a ve srovnání s filmem Rebel Without a Cause vychází Brandův Johnny jako vítěz. Scéna, kdy poprvé vstoupí za Kate do baru, je podle mě jedna z nejlepších scén celé světové kinematografie. Vstoupí a s ním vagón charismatu, který se okamžitě rozsype a zaplní celou místnost. Prochází kolem baru, otáčí všechny seřazené židle a dává tím jasně najevo, svůj postoj světa chaosu. Rukavice zastrčí do pravé zadní kapsy, usedne na stoličku a po té co Kate celá nesvá dočistí bar, se spolu na sebe poprvé zadívají. Film nemá chybu a místo v mém srdci již nikdy neopustí.

Drama z Manhattanu

Drama z Manhattanu (1934)

MAYBE IDEALS HAVE CEASED TO EXIST. MAYBE THEY'RE OUTMODED LIKE OIL LAMPS AND HORSE CARS, BUT THEY'RE MINE AND I'M STUCK WITH THEM! Film který před svou smrtí viděl John Herbert Dillinger. Když po té vyšel z kina byl zastřelen na chodníku. Clark Gable zde hraje naprosto neskutečně a baví mě sledovat, jeho roli Blackieho a jeho přítelkyni, která sype hlášky jako kouzelník králíky z klobouku. Blackieho celoživotní kamarád Jim s ní nakonec skončí, ale ani po té není Blackie zahořklí a pro Jima je ochoten zabít nebo dokonce i zemřít. Tomu říkám přátelství. Film má v sobě spoustu skvělých momentů a proslovů jako: "IF I CAN'T LIVE THE WAY I WANT, THEN AT LEAST LET ME DIE WHEN I WANT!" Blackie a jeho stále skvělá nálada a způsob pohledu na život je neskutečná až inspirativní: "DIE THE WAY YOU LIVED, ALL OF A SUDDEN. THAT'S THE WAY TO GO. DON'T DRAG IT OUT. LIVING LIKE THAT DOESN'T MEAN A THINK!"

Godzilla

Godzilla (1954)

ゴジラSpadla mi brada. Protože tohle je esence čistokrevného monster filmu. Nechápu proč jsem takovou dobu otálel se na tento počin podívat. Už úvodní titulky s hororovým zvukovým doprovodem mají předzvěst něčeho strašlivého a možná se pro mě staly nejlepšími úvodními titulkami všech dob. Gojira se naplno ukáže až od půlky filmu, protože první část buduje hutnou atmosféru s nástiny monstra. Plná síla kaiju se projeví po vstupu do Tokia, kde za monstrem zůstává jen oheň a hromady sutin. Záběry města v plamenech se siluetou Godzilly jsou orgie pro oči. Kaiju se oproti ostatním filmům pohybuje pomalu a neohrabaně a tím přidává na opravdovosti. To samé armáda, která tu opravdu má nějaký efekt a tak stíhačky dokáží netvora zahnat do moře. Filmu neskutečně sluší černobílá, která spolu s hudebním doprovodem dělá film temným a strašidelným. Jedinou výtkou tak pro mě zůstává část, kdy se řeší přemlouvání profesora Daisuke Serizawa-hakase. Přišlo mi to zbytečně natahované, ale chápu, že se jedná o snímek natočený po hrůzostrašné válce a tak se lamentuje nad zkázonosnými vynálezy. Obětování se pro lidstvo a páska přes oko profesora Serizawa, z něj však v mých očích dělají neskutečného frajera.

It! The Terror from Beyond Space

It! The Terror from Beyond Space (1958)

EVERY BONE IN HIS BODY MUST BE BROKEN. BUT I'M NOT SURE THAT'S WHAT KILLED HIM!! Absolutní extáze. To jsou jediná slova pro tento science fiction horor. Už první setkání s monstrem ve skladišti mě dostalo na samotnou hranu mé statečnosti, za ní už je jen křik a útěk. Astronauti jsou však stateční, a tak si klidně podminují loď granáty, kouří na palubě cigarety a střílí na všechny strany svými colty 1911. Toto monstrum je však 'unstoppable', a tak se od něj kluky ráže .45 odrážejí, jako kdyby po něm naši hrdinové házeli tic tac. Radiace, ani vysoké napětí nepomáhá. Epické finále s bazukou a trojúhelníková milostná linka, je jen ten nejšťavnatější plátek citrónu, na tomhle ginu s tonicem. ANOTHER NAME FOR MARS IS DEATH!!!

Tuláci

Tuláci (1979)

LEAVE THE KID ALONE!!! Jeden z nejlepších filmů jaký jsem kdy viděl. Tuláci jsou opravdový kamarádi a ve svém gangu jsou pro sebe vším. Když se totiž ocitne někdo v nesnázích je mu okamžitě někdo napomoci a to je krásná vlastnost. Postavy ve filmu jsou geniálně napsané a naprosto mě uchvátili.Vše se točí kolem Richiho, který je hlavou celé organizace a to po právu, protože je to frajer se vším co k frajerovi patří. O to víc mě mrzí jak nakonec dopadl. Perry je tvrďák a pro ránu nejde daleko. Hned v první své scéně nám to názorně ukáže, když roztrhá celý gang holohlavcu jako papír. Rozhodně s Richim nejlepší postavy. Joey je přitroublej floutek a má doma docela dost dusno skz svého otce, který zná jen činky a činky. Turkey je krysa a po právu dostal co si zasloužil. Postavy z ostatních gangů jsou tak též dost zajímavé. Hlavně Teror a Peewee - to byla síla. Určitě nemůžu ještě zapomenout zmínit naprosto skvělí soundtrack, který opravdu ladí a podtrhuje tak již brilantní scény jako je svlíkací poker. Co říct na závěr? Snad jen: I GOTTA GO! BUT, IF YOU EVER NEED US, JUST WHISTLE LOUD. WE'LL BE THERE!

Nářez

Nářez (1986)

Tak tohle je ryzí esence 80s skate. Naprostá paráda, jak vizuálně, tak hudebně. Teda jako je škoda, že zde nehraje víc skate rocku, ale Circle Jerks potěšili hodně. Posprejované ulice, lebky na prknech, hrdinové nosej trička jako Vice Squad a nebo Siouxsie and the Banshees, gang co se jmenuje daggers, projížďky po Hollywood Boulevardu. Navíc je zde slavná větička z filmu The Wild One. Nevím co víc bych od filmu chtěl. Proč se takhle netočej všechny rebelské filmy? Absolutní skvost.

Tall in the Saddle

Tall in the Saddle (1944)

Můj jubilejní 30. film s Johnem a nejlepší, co jsem zatím viděl. Tak, jak je ve všech westernech tvrďák, tak tady je to krát dva. Hlášky typu: "touch that gun and i'll kill you." nebo "come for my money.", řečeny tak chladnokrevně, že páska která tohle zaznamenávala, musela namrzat. Parťáka mu dělá bláznivej opilec Dave, kterej se vyleje na kurvy, ráno se probudí a když zjistí, že je na pokoji v saloonu, tak první co udělá je, že běží po schodech dolů, zase lejt. Je tam taky strašně protivná stará tetka, které měl někdo určitě nafackovat, a dvě krásný holky. Určitě bych vypíchl ještě scénu v baru, kde Waynovy došla trpělivost s jedním obejdou, chytl ho za rypáček, hodil na zem a když ten gauner chtěl tasit zbraň, Wayne po něm hodí panáka a pak mu šlápne na ruku s bouchačkou. To je panečku jízda. Samozřejmě ještě nemohu opomenout scénu, kdy Dave potká v baru svého známého, kterej je taky na kurvy jako on a jdou za tou starou tetičkou (která před tím nebyla schopna dojít k dostavníku a tak pro ni musel Dave popojet) a on mu říká: "That's her. The old one. She got no legs." To jsem málem vyprskl večeři.

Divoká banda

Divoká banda (1969)

IF THEY MOVE. KILL'EM!!! Pure western. Pikeova banda krvelačnejch bestií odpráskne každýho, kdo se jim postaví do cesty nebo se na ně křivě podívá. Film se může zdát, jako óda na zločin, ale není tomu tak. K čemu je život a peníze, když zradíte a necháte přítele zemřít? Pike a ostatní si to uvědomí. Nemusí ani nic říct a prostě to cítí. "WHAT DO YOU WANT? - WE WANT ANGEL!" Poslední cut throat a již není cesty zpět. Všichni musí zemřít, ale než se tak stane, tak sebou vezmou do pekla co nejvíc z těhle těch bastardů. A tím začnou největší jatka v historii westernu, které na mnoho let určí způsob jakým se nejen v HK kinematografii vyznačují vendeta filmy.

Americký ninja

Americký ninja (1985)

YOU ARE READY, MY SON! I WILL BE WITH YOU INDEED AND IN MY HEART! FOLLOW THE BUSHIDO! I WILL HONOR THE CODE, FATHER! Některé děti v době kdy jsem chodil do školky, chtěly být chiropraktiky nebo astronauty. Jenže já viděl Dudikoffa a jeho amerického bojovníka a měl jsem v tom jasno. Až vyrostu, chci být ninja. Tenhle film pro mě nemá chybu. Je nabitý akci a jedná se snad o nejlepší ninja film vůbec.