Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi
  • Drama

Oblíbené filmy (10)

Noční můra v Elm Street

Noční můra v Elm Street (1984)

Popáleniny 4. stupně ještě nikdy nevypadaly tak cool. No a mít takovou rukavici, to musí ocenit snad každý správný lazebník s úmyslem odnaučit Maňase dloubat se zase v tom... Freddy je vítězem Peklo hledá Superstar a zároveň požehnáním/prokletím Roberta Englunda.

Komando

Komando (1985)

Lamželezo ze Štýrska vytřelo zrak všem škarohlídům, kteří si dovolili zapochybovat o jeho hereckých kvalitách. Kdo jiný by totiž dokázal tak výborně zahrát obrněný transportér, co nechápe Boy George a nemá rád růže? Díky šílenýmu body countu a regeneračnímu poršeti na tenhle kinozážitek nikdy nezapomenu.

Černý přízrak

Černý přízrak (1986)

Všichni 80kofilové zbystřete! a promažte hlavy na provrzanejch přehrávačích. Krajinou, kterou kdysi brázdil Road Runner rychlostí mig-mig se nyní prohání nadčasová kára, oproti který je KITT jen obyčejnej kus uslintanýho plechu. V kokpitu sedí ten největší holywoodský bouřlivák, sám proti partičce lehce dekadentních pošuků, který snad nevychodili ani zvláštní, ale jsou schopný vytunit i tráboše. Především Skenk a Špína jsou lehce zapamatovatelná dvojka, která utkví v hlavě stejně jako brzdoffka.

Ztracení chlapci

Ztracení chlapci (1987)

Pro tenhle Schumacherův kousek mám z(a)tracenou slabost. Zřejmě ta správná konstelace hvězd nad direktorovou seslí zapříčinila, že se zadařilo ve všech směrech. Ať už je to bezchybným obsazením (i Nanuk se svou rolí statečně popral), killer replik, odkazů nebo jednoduše tím, že režisér vstříkl skomírajícímu žánru novou krev v podobě punku s prvky hair-metalu. O hororu sice nemůže být řeč, ale jako zábavný crossover to funguje stoprocentně.

Bod zlomu

Bod zlomu (1991)

Když si chce člověk zvednout denní dávku adrenalinu a nesjíždí zrovna po několika red bullech s lehátkem obří vlnu na Slapech, měl by být pro něho Bod zlomu jasnou volbou. Po tomhle bude každej chtít umět serfovat i po zpátku a přepadávat pošty v maskách Havla a Klause.

Vanilkové nebe

Vanilkové nebe (2001)

Jako romantický snílek s návaly agrese musím konstatovat, že toto je boží dílo, při kterém si i ten největší drsňák a antiromancer musí vytřít slzný kanálek ubrusem, protože kapesní nosoplena by mu už po 2. mezihře prostě nestačila. Šedá kůra dostává chvílema zabrat, až je z toho hlava v kolotoči a určitě se vyplatí dát si repete. Pětku s * podtrhuje výborný soundtrack.

Donnie Darko

Donnie Darko (2001)

Průjezd červí dírou s konečnou v křesle a rotujícím hnízdem kukaček nad hlavou. Kdo dá na první dobrou a vše bez problému vysvětlí, vyhrává mluvící mikrovlnku bez manuálu.

Grindhouse: Planeta Teror

Grindhouse: Planeta Teror (2007)

Rodriguez mě baví (Fakulta) nebo nebaví (Spy Kids), ale todlencto je jednoduše "bránicirvoucí" krvavá řež s mixem hvězd - ať už mega (Willis), těch vyhaslých (Biehn), nižší svítivosti (Fahey), anebo dokonce popových (Fergie). Jediná bradavice na kráse je ten zatracenej vintage look a samovznícení filmu při vyvrcholení jedné z klíčových scén.

Terminátor

Terminátor (1984)

Adoruju vstup do Technoiru bez placení za zvuku kytar a syntezátorů, že mám chuť jít zapařit do kotle ještě než příjde Sára. Čapek by uploadoval ve stoje.

Tajemné zlo

Tajemné zlo (1987)

Film, co začíná záběrem z bankovní kamery, kterou následně "smějící se" lupič demontuje brokovnicí, nemůže být špatný. Prvních 8 minut je reklamou na čistou anarchii, zbytek si udržuje tempo buddy naháněčky slimáka z vesmíru se zálibou života vyhaslý rockst*r a v orálním cestování.