Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (43)

plakát

Matrix Reloaded (2003) 

Ehm, cože ?! Neo si poradí se stovkou agentů ?! Hups spoiler ? Vím že Matrix je hlavně o akci což u druhého dílu platí dvojnásob, ale opravdu se Wachowski vykašlali na jejich u prvního Matrixu tak skvěle vypadající techniku ? Lana, kulisy, občas to plátno ... Čeho jsem si vyloženě nemohl nevšimnout byly právě CGI efekty. Těch nám tvůrci naservírovali skoro stejně jako samotné akce. Bohužel jsem při sledování nabil dojmu, "pokud to nejde hezky postaru a krásně, budou za tím peníze". Což asi těžko bude pravda, vzhledem k tunám skvělých hodnocení zde. Ale abych se nezabýval jen technickou stránkou kterou jsem se jenom tak "by the way" ani zabývat nechtěl (nakonec to dopadlo zcela opačně). Příběh. navazuje úžasně, stroje se připravují zničit Zion, Neo odkrývá pravou podstatu šesté verze Matrixu. Wachowski tak pokračují v rozšiřujícím se universu počítačového programu, který zahrnuje vědomí několika miliard lidí.

plakát

Matrix (1999) 

Tleskám, první Matrix je bezpochyby úžasně zpracované dílo. Bratři Wachowski ... Eehh pardon stále si na to nemohu zvyknout. Sourozenci Wachowski v té době využili lecjakých filmových triků a serepetiček aby vytvořili film který vás nezasáhne ani tak emocemi jako vyparáděnou akcí, nářezovou hudbou, propracovaným příběhem a hlavně samotným nápadem. Či-li "co když nežijeme v realitě ?" Jo a mimochodem všimli jste si té slečny v červeném ? ;)

plakát

Chata v horách (2012) 

Při prohledávání profilu Chrise Hemswortha jsem si náhodou všiml "Chaty v lesích" a to co jsem od toho čekal jsem dostal ... No ne jen to ale ještě o mnoho více .... Znáte takové ty tuctové horory kde odjede partička lidí někam do odlehlého kraje a najednou se začnou dít opravdu podivné věci, nakonec přežije jen jeden nebo třeba nikdo a celé je to spíše taková "lekačka" ? Tak tady se ničeho takového nedočkáte. Za to dostanete opravdu netradiční podívanou a opravdu zvláštní pohled na horory jako takové. Konečným překvapením byla Sigourney Weaver a celá podzemní scéna ale to už začínám prozrazovat děj, tak neváhejte a koukněte se na to sami !

plakát

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977) 

Tohle je prostě klasika ... Když sem byl malý tak jsem ani nevěděl že existuje nějaký Star Trek a právě proto mě k sci-fi přivedl až Star Wars a jsem mu za to neskonale vděčný ... K tomu prostě není co dodat. Srdcovka !

plakát

Zelená míle (1999) 

Je až neuvěřitelné jak se to Darabontovi vždycky povede ale už zase jsem u jeho filmu seděl jak přibitý a nemohl jsem se odtrhnout ... Celý příběh je opravdu fascinující a jen tak vás nepustí, jak by taky mohl když ho napsal sám mistr spisovatel Stephen King... Hanks, Duncan, Jeter a Hutchison podali opravdu výborné výkony a konec podladěný Newmanovou hudbou jsem si opravdu užil a pořádně mi zatřásl s emocemi. Výtečná podívaná a mistrovský kousek !

plakát

Neprůstřelný mnich (2003) 

tupá dobrodružná komedie o tajemném svitku, mniších a kung-fu ... I přes to že to není nějaký zázrak jsem si ale film užil a patří k těm více oblíbeným.

plakát

Freerunner (2011) 

Néé ... Těšil jsem se na podobný zážitek jako v okrsku 13 nebo u Yamakasi. Ale bohužel jsem se dočkal nedomyšleného příběhu který má sotva hlavu a patu, roztřepané kamery která zapřičinila že jsem měl co dělat abych rozpoznal kdo je před objektivem a Freerun ... No teda čekal že alespoň v tom se film předvede ale nepředvedl. Jedna hvězdička za dobrý nápad, druhá za Seana Farise ... 'Tohle je příklad jak nedělat film!

plakát

Machete (2010) 

Ehm, divím se že na tento film neměli v kinech kyblíky na zvracení protože tohle je brutální vyvražďovačka alá kill bill ale o hodně ... O hodně krvavější ... To je tak vše co bych k filmu mohl napsat ničím kromě pár známých hereckých jmen mě nezaujal.

plakát

Prci, prci, prcičky: Spolek Beta (2007) 

Pro mě jeden z těch lepších dílů ... Už to nejsou ty prcičky na které jsem byl zvyklí ale tenhle Stifler mi až tak nevadí a celé to jakž takž jde.