Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (10)

Jak vyrobit vraha

Jak vyrobit vraha (2015)

Tohle je nevídaná pecka obrovských rozměrů.  Jak vyrobit vraha sleduje příběh propuštěného, neprávem odsouzeného Stevena Averyho. Ten vinou laxního přístupu místní policie strávil posledních 18 let v lochu, a proto po státu žádá finanční injekci za způsobenou újmu. Místo ní přichází želízka a soudní proces za vraždu, která se měla stát na jeho pozemku. Zhruba od tohoto okamžiku se objektivita loučí a do popředí se dostávají myšlenky, jestli a jak moc je prohnilý jeden policejní sbor a jeho právníci. Nutno dodat, že samotná státní sféra, která je v tomto případě zastoupená vyšetřovateli, detektivy či právníky obžaloby, opravdu nedává možnost vytvořit objektivní dokument a je tak koneckonců jedno, jestli jde o slovíčkaření mezi právníky nebo výslech šestnáctiletého chlapce, který by asi odkýval i třetí světovou…prostě a jednoduše, něco na tom případu strašně smrdí.  A cítí to i Averyho právníci. Ti v první sérii zanechávají otazníky nad celou řadou předložených důkazů obžaloby, aby nakonec zůstali zaskočeni stejně jako divák. Druhá série na tyto otazníky nabízí odpovědi. Do popředí nastupuje (rozuměj, že si celou sérii krade pro sebe) Kathleen Zellner, nová obhájkyně Stevena Averyho. Její metody a vědecké postupy vyvracejí původní důkazy obžaloby, sama začíná nové vyšetřování starých událostí, a že se to některým nebude líbit, je víc než jasné. Zellnerová jde v této sérii úplně na dřeň a soustředí se na samotnou oběť a vraha/vrahy. Díky tomu se na povrch dostávají nové a zatajované informace, které paralelně s druhým případem odsouzení Stevenova synovce Brandona, podkopávají právní systémy Ameriky. Making a Murderer je takřka dokonalým dokumentem a snese i přísná měřítka filmařského řemesla. Ano, prvním dílům lze vyčíst jistou nezáživnost, ale ta je vzhledem k neznalosti celého případu pochopitelná a zpětně snadno omluvitelná. Poté už Demos a Ricciardi (režisérky) dokazují, že strukturu tohoto projektu mají pevně v rukou a vědí, co nám chtějí říct, kdy nám to chtějí říct a proč nám to chtějí říct. Události v případu jsou dávkovány přehledně, a když je potřeba, klidně se pomocí video/audio záznamů vrací zpět v čase. Druhá série je tak trochu jiná, pracuje s daleko menším časosběrným materiálem a přesto nebo možná právě proto působí obě jako celek konzistentně a neuvěřitelně.

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Super seriál se skvělýma hercama. Nemám co říct, už to tady vše píšou pode mnou. Snad jen: "Faktor pařby je 5, oujéééé!!!".

Ženatý se závazky

Ženatý se závazky (1987)

Můj nejoblibenější seriál, dokáže mi vždy zdvyhnout náladu a neustálé Alovi rýpačky do Marcy a nebo vlastně do všech, jsou perfektní. Ed O´Neill by měl dostat Oscara :) za seriálového herce v hlavní roli :) , protože i když tahle role z něho udělala hvězdu, tak mu i značně zničila budoucí hereckou kariéru (jestli by teda nějaká byla). Je taky hezké sledovat jak se z mladých lidí (Ch. Applegate a D. Faustino) stavají dospělí jedinci. Ze seriálu se bohužel postupem času pomalu vytrácel jeho typický humor - což je škoda, ale i tak to bylo pořád dobré.

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Nejlepší kreslený seriál ... bezpochyby. Velký podíl má na tom český dabing, který je úplně geniální. Co Vám mám dál vykládat? Kdybych chtěl říci pár slov, stal bych se řečníkem.

Dr. House

Dr. House (2004)

Jeden z nejlepších dramatických seriálů posledních let a nejlepší seriál z nemocničního prostředí co jsem kdy sledoval. Ale jednotvárnost většiny epizod je jeho největším mínusem. Skvělý Hugh Laurie táhne tři série dokonale a svým charismatem dosahuje závratných výšin, jeho hlášky a sarkasmus jsou dotáhnuté do dokonalosti . V tuto chvíli není lepšího seriálového herce a je názorným příkladem, že divadelní herec může uspět na stříbrném plátně, sláva britůůům.

Přátelé

Přátelé (1994)

Jeden z nejlepších seriálů co kdy byly natočeny. Všem hercům hodně jejich spolupráce prospěla. První série jsou nejlepší!!! Moc se mi nelíbilo, že z Joeyho se stal v posledních sériích větší ňouma, i když to taky vyvolalo spoustu komických situací. Svůj život bych si nedokázal bez tohoto seriálu představit :)

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

Nemůžu hodnotit jinak než pěti hvězdičkama. Hned od prvních dílů jsou postavy skvěle vyrýsováný. V stojí charismatický Barney, který je něco jako Joey z Přátel, akorát že trošku víc chytřejší - promiň Joey. Na hodně vysoké úrovni jsou práce se scénářem a flashbacky, které neodmyslitelně patří k tomuto seriálu. Titulní hrdinové se snaží žít uvěřitelným životem, což opět dodává šmrnc skončených Přátel. Bude-li to tak pokračovat dál, má HIMYM šanci stanout po boku Friends === 10.3.2010 ... měním hodnocení z pěti hvězd na prozatimní žádné, protože jsem skončil na začátku čtvrté série a nechci proto předbíhat v plném počtu. Ale ty první tři série jsou na 5 hvězd :-))

Akta X

Akta X (1993)

Paranormální jevy, mimozemšťani, konspirační teorie, kryptozooligké objevy...tohle vše mě zajímá. Do toho výborný hlavní herecký sortiment v čele s Davidem Duchovnym a Gillian Andersonovou a o zábavu je postaráno, teda alespoň z větší části dílů, protože některé epizody mě nudily a nebavily. První série byly vynikající, pak už to s jednotlivými díly nebylo až tak dobré, ale na druhou stranu mě chytla ta dějová linie s mimozemským černým virem, Kuřákem, Krycekem a hledáním pravdy. V posledních dvou sériích pak víc než dobře drží Akta X nad vodou akční Robert Patrick. Výborných 80%

Californication

Californication (2007)

Sprosté, nechutné a vulgární, ale kure*vsky zábavné a vtipné. David Duchovny je v této roli vynikající a ačkoliv jsem si myslel, že navždy zůstane tím paranormálním strašákem Mulderem, tohle moje představy úplně obrátilo naruby a donutilo popřemýšlet, kterou postavu mám radši. Hank Moody proplouvá životem po svém a vstříc následkům svých činů (většinou ojetí ženského protějšku), osobitě zvládá prozatimní epizody na výbornou. Samozřejmě i díky scénáři, který dokáže uplést z hovna bič a neméně trefným vedlejším postavám. Prostě a jednoduše, vše nádherně přihrává Duchovnyho one man show.... motherfuckeeeer