Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Smrtelné zlo 2

Smrtelné zlo 2 (1987)

Sam Raimi po prvním díle nadchl diváky a v roce 1987 natočil druhý díl, tentokrát s o dost větším rozpočtem. Sam dokázal horor perfektně ochutit prvky černé komedie a Bruce Campbell udělal z Ashe kultovního hrdinu, který nejde pro skvělé hlášky daleko (např.: "Got you. Goodnight, you little sucker!"). Nevím co na to mám říct .... snad jen, kdo neviděl o dost přichází.

Návrat oživlých mrtvol

Návrat oživlých mrtvol (1985)

Pro mě jeden z nejlepších zombie filmů vůbec. Nevím co bych tomuto snímku vytkl - všechno je dokonalé, vše působí tak jak má, soundtrack bezchybný, zombie povedené. Po právu se z ROTLD stal kult.

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

James Cameron dokázal překonat svého prvního Terminátora a to skutku světovým, průlomovým (v efektech) dílkem, které se poprávu stává jak tady pode mnou golfista píše nejlepším akčním sci-fi. Doporučuju shlédnout prodlouženou verzi, stojí to za to.

Terminátor

Terminátor (1984)

Film který Arnieho posouvá na trůn Hollywoodských akčních hrdinů a film který rovněž inspiroval řadu jiných snímků, už jen z těchto dvou pohledů je dosti jasné že se nejedná o žádné béčko. Režie naprosto vynikající, hlavní hrdinové v čele s Michaelem Biehnem jsou naprosto úžasní, skvělá podívaná i po 22 letech.

Predátor

Predátor (1987)

Tohle je takový brácha Vetřelce. Super džungle, super herci, super Predátor, super Arnie. Děkuji všem tvůrcům, že tahle skvělá podívaná vznikla. Druhá nejlepší Arnoldova role, hned po Terminátorovi. Triky jsou na pěkné úrovni a Stan Winston udělal predátora vynikajícně. Nemám slov.

Vetřelec

Vetřelec (1979)

Ridley Scott vytvořil jeden z nejpůsobivějších sci-fi hororů. Vetřelec mi učaroval hutnou atmosférou, skvěle děj doplňující hudbou a bezchybným emzákem, jenž má ve světě filmu jen pramalou konkurenci (síly s ním může měřit snad jen predátor)...samozřejmě až výbornou a krásnou Sigourney Weaverovou. Tento snímek prostě nezestárne. 100%

Vetřelci

Vetřelci (1986)

Hodně dobré sci-fi, jak jen to ten Cameron dělal, že dokázal točit skvělé dvojky??? Jedno je jasné - Vetřelci se stali kultem, i když tento díl je svým způsobem jiný než vynikající jednička, tak je to pořád za jasných 5 hvězd. Director´s cut je taky parádní.

Smrtonosná past

Smrtonosná past (1988)

Ukázkový film, který předvedl světu nového akčního hrdinu, jenž dokáže krvácet a házet hlášky široko daleko. Dávám jako můj učitel bez rozmyslu a bez slitování za pět.

Rocky

Rocky (1976)

Srdeční záležitost. Nejlepší film z boxerského prostředí .... a to navždy !!!! Film není slaboduchý a nicneříkající... Je to o bežném člověku, kterému se naskytne šance být úspěšným a on ji využije. No řekněte, kdo z Vás nechtěl být aspoň jednou jako Rocky??? Zlomová role v hereckém životě Sylvestera Stalloneho.

Rambo: První krev

Rambo: První krev (1982)

Další srdcovka na kterou nedám dopustit. Sylvester Stallone a jeho druhá nejlepší postava (hned po Rockym), která dala vzniknout dobré sérii. Příběh o válečném veteránovi je výborně umístěn do podmanivé přírody jednoho malého městečka obklopeného lesy a skálami. Scénář výborně plní svůj účel a akční složka na pozadí dramatu je podpořena trefným hudebním doprovodem a hereckými výkony.