Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Oblíbení herci (10)

Bruce Campbell

Bruce Campbell patří mezi hnací prvky série Evil Dead. Oblíbenost tohoto herce jsem začal pociťovat už v útlém dětství, kdy jsem si chtěl díky němu uřiznout ruku a místo ní si dát motorovou pilu ... jenže jsme žádnou neměli, tak jsem nakonec od tohoto nápadu upustil ...samozřejmě kecám. Ale jako kultovní démonobijec Bruce "Ash" Campbell nemá chybu. Jeho další role se bohužel této postavě jen málokdy přibližují. Možná tak jedině důchodce Elvis Presley v Bubba Ho-tep. Poslední dobou mě však příjemně překvapil comebackem v My Name Is Bruce...

Arnold Schwarzenegger

Akční ikona 80. a 90. let minulého století na níž jsem vyrůstal. Jeho škála hereckých schopností se sice nepohybuje v nejširších měřítkách, ale to co dělá, umí dokonale a je v tom jednička...Pokud dal Cameron Terminátorovi duši, tak Arnie mu dal tvář, bez níž si tento filmový skvost nedokáži představit, stejně jako Predátora, Pravdivé lži, Barbara Conana či Komando.

Sylvester Stallone

Herec, jehož hvězda zazářila v druhé polovině 70. let a doposud naštěstí nevyhasla. Jeho dvě nejzásadnější role Rockyho a Ramba mají v mém žebříčku oblíbenosti své místo a nejinak je to u samotného představitele, který se nejedenkrát ukázal být i jako slušný režisér. Nechybí mu odhodlání v jeho pokročilých letech a názorně všem ukazuje, že ještě nepatří do starého železa. Mezi jeho nejlepší filmy ještě řadím Kriminál, Demolition man či Cliffhanger.

Bruce Willis

Další z těch starých, dobrých ranařů. Akční hrdina v jeho podání dostává širší rozměr - manželství v troskách, smůla se mu lepí na zkrvavené paty od rozbitého skla, ale on do toho všeho stačí házet neuvěřitelné hlášky...přesně jako John McClane nebo Joe Hallenbeck v Posledním Skautu. V šestém smyslu, 12. opicích a Vyvoleném mi pak dokazuje, že umí hrát i vážnější postavy. K plusu mu přičítám, že mu jdou i komediálně laděné žánry (Můj soused zabiják, Banditi, Měsíční svit) a že sem tam vezme i nějaký ten štěk (Přátelé, Planeta Teror, Nabít a zabít) ... Ano, to je Bruce Willis. Jeden z mojich nejoblíbenějších herců.

Ed O'Neill

Sympaťák od pohledu, co říkáte, že? "Je mi 45. Žil jsem, miloval jsem a pak jsem se oženil..." Legendární hlášky, mimika a pohyby. Přesně takový je Al Bunda, jeho nejlepší postava, díky níž si můžu neustále říkat, že na tom nejsem v životě zdaleka nejhůř. Už jen tímto se pro mě stává Ed O´Neill nezapomenutelným představitelem sitcomových rolí. "Jo a nezapomeňte - odmítám kečup v těch plastikovejch legráckách - chci sklenici jako měli poutníci!"

Christian Bale

Už jako malého kluka si ho Spielberg vybral do Říše slunce. Mě se však do podvědomí začal dostávat až v pozdějších letech, kdy se jeho jméno začalo objevovat na více a více filmových plakátech. Od té doby čekám na každý jeho nový film, ale rád se vracím i k těm starším, protože Spielberg to věděl - ten chlapec má výborný potenciál. 5 top (bez pořadí): Říše slunce, Mechanik, Batman začíná, Dokonalý trik, Temný rytíř.

Russell Crowe

Má sice několik menších filmových přehmatů, ale poslední roky mluví za vše. Russell je kvalitní herec a zvládne boxera, gladiátora nebo novináře, ale potřebuje k tomu dobrý scénář a zručného režiséra. Pak už jen stačí pohodlně se usadit do křesla a připravit se na jeho charismatický výkon.

Johnny Depp

Dokáže se do své role perfektně vžít a zahraje ji s takovým přesvědčením, že mu ji prostě žeru. Nebojí se zkoušet nové a nové polohy hereckých postav, což je jeho velkou zbraní, protože svým přístupem a obrovským charismem dokáže zahrát takřka cokoliv. Od jedinečného Jacka Sparrowa, přes rozmanité postavy v Burtonových filmech až po inspektora šlapajícího na paty samotnému Jacku Rozparovači.

Mel Gibson

Další z řady těch, jejichž fimové role ve mě zanechaly pocit dobře odvedené práce. Ve Smrtonosné zbrani mě jako poloviční blázen dokázal pobavit výbornými hláškami. Oscarové Statečné srdce mi ukázalo, že se umí být za svobodu a neztratí se ani za kamerou. Ostatní filmy, jenž mi díky jeho postavě utkvěly v paměti jsou např: Šílený Max, Výkupné, Odplata, Spiknutí anebo Znamení. S velkým očekáváním se proto těším na jeho nové filmy.

Clint Eastwood

Režisérské zkušenosti z let dávno minulých, kdy několikrát se svým filmem šlápnul vedle (i když ne natolik, že bych musel mluvit o vyloženém propadáku - na takové dílo jsem z jeho strany snad ještě nenarazil) zúročuje nejvíce ve stáří. Dalo by se říct, že Clint coby režisér, zraje jako víno...a je to pravda. 5 top (bez pořadí): Bojové nasazení, Nesmiřitelní, Million Dollar Baby, Výměna, Gran Torino. Jako herec pak dokáže film okořenit drsnými hláškami a výrazem, před nímž by se rozteklo i strouhadlo. Svou osobitostí navíc vytvořil status drsného hrdiny a westernového samotáře s kolty proklatě nízko. Mezi moje favority tak patří zejména postavy podobající se Harrymu Callahanovi a postavě blonďáka z Hodný, zlý a ošklivý. 5 top (bez pořadí): Drsný Harry, Hodný, zlý a ošklivý, Bojové nasazení, Útěk z Alcatrazu, Gran Torino.