Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (34)

plakát

Oppenheimer (2023) 

Velice kvalitní a inteligentní, skvělá filmařina, božský obsazení. Užil jsem si to a smekám. Nicméně toto je pro mě typ filmů, který nutně nepotřebuju vidět znovu - na to bych potřeboval alespoň o trochu víc akce - viz odpálení Trinity, to byl fakt masterpiece - chápu však, že by to tady úplně nedávalo smysl a na kvalitě to neubírá takže ***** :-)

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Absolutně dokonalá podívaná, kde jsme mohli vidět další nádhernou část Pandory. Jak často někteří pseudoznalci filmů brečí nad jednoduchým předvídatelným příběhem, tak by si měli hlavně uvědomit, že Avatar o složitém příběhu prostě není. Je tam však obrovské poselství pro lidstvo, což považuji za mnohem důležitější. Za mě jeden z nejlepších filmů za celou dobu od prvního Avataru. :)

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Jeden z nejlepších seriálů za poslední dobu. Vždycky se musím tlemit těm ufňukanečkům, co brečí že četli knížky a seriál/film není stejnej ... :-D A proč by měl? Za mě je super, že si to jede svoji linku, pokud to dodržuje "pravidla" daného univerza. Mile mě překvapila druhá série, která byla za mě o něco lepší. Nejspíš proto, že tam nebylo tolik složitého prolínání časů, které se přiznám, že jsem měl u první série občas problém rozluštit.

plakát

Matrix Resurrections (2021) 

Myslím že to mělo nechat vzkaz pro lidstvo. Za mě jasná paralela na dnešní svět, který do značné míry vypadá tak jak vypadá, protože bohužel většině lidem vyhovuje být "otroky" (být řízeni) a žít v představě, že nás někdo/něco ochraňuje před nějakou hrozbou (např. virem), která je uměle vyvolávána, čímž se pořád udržuje strach a lidi jsou tak snadno manipulovatelní ... :) Jinak film celkem fajn podívaná... :)

plakát

Last Christmas (2019) 

Tak byla to dle očekávání vánoční "kýčovina", ale to snad musí být každému jasné ještě před tím, než si film pustí. Tento typ filmů rád spíš nemám a šel jsem na to jen kvůli Emilii Clarke. Můžu říct že mě nezklamala - baví mě jako za bouře zrozená Daenerys, tak i jako trochu "pohrkaná" holka v romantickcých komediích :)

plakát

Predátoři (2010) 

Absolutně nechápu tak nízké hodnocení! Pro mě je to hned druhý nejlepší film s Predátory ... hned po prvním dílu samozřejmě :)

plakát

Rambo: Poslední krev (2019) 

Když by se ten film nejmenoval Rambo, asi by se mi to líbilo víc, ale i tak by to bylo dost slabé. S Rambem to mělo společného asi jen Stalloneho, hudbu a pár nostlagických scén. Kombinace 96 hodin a Sám doma ... :-D

plakát

Predátor 2 (1990) 

Dvojka je pro mě zatím asi nejslabší. Sice je tam spousta skvělých scének, díky kterým si ten film pustím rád kdykoliv znovu, ale řekl bych, že v určitých momentech je samotný Predátor hůř zpracovaný, než v jedničce. A co mi asi nejvíce nesedlo je prostředí zabordeleného města a místní válka gengů - já tuto tématiku prostě nemám rád. Jinak ale celkově fajn predátorská podívaná :)

plakát

Predátor: Evoluce (2018) 

Nový Predátor sice nemá moc společného s nestárnoucí klasikou z roku 1987 - celý nádech filmu je úplně jinde, ale přes to jsem se celou dobu perfektně bavil. Samozřejmě že k filmu několik výhrad mám, celkově příběh OK, ale např. ten větší nasteroidovaný predátor byl už trochu moc a občas z toho úplně kypělo CGI - asi by mi přišlo mnohem "přirozenější", když by "uprchlého" predátora honila třeba banda o trochu víc nabušených predátorů, než tenhle paskvil. Věřím, že by tím nasrali i mnohem míň lidí :-D Jinak palec nahoru za humor, který mi sednul - fakt skvělá banda magorů, se super hláškama. Nevím jestli to do filmu s predátorem patří nebo ne, ale na mě to fungovalo :) Akce super, efekty až na přerostlého emzáka taky super, napětí a lekačky žádná sláva - ale o tom tento film asi ani neměl být. Pokud bych byl více ortodoxní, tak by mě tento díl asi i urazil, že to nemělo očekávaného "predátorského" ducha, ale pobral jsem to tak, jak mi to nasevírovali. Tento díl je za mě rozhodně lepší, než "dvojka" (1990), ale o něco horší, než díl Predátoři (2010), který je myslím dost nedoceněný. Na první díl samozřejmě nic nemá, ale na druhou stranu - myslím že by v dnešní době nikoho "hrou na schovávanou v džungli" už taky moc neoslnili :)

plakát

2001: Vesmírná odysea (1968) 

No, co k tomu říct ... spíš než na jakýkoliv děj, tu byl kladen důraz na audiovizuální zážitek a celkově hlubokou myšlenku - to mám rád :) V tom mi to hodně připomnělo Interstellar, který je pro mě naprosto mistrovským dílem - dechberoucí scény umocněné geniálním soundtrackem. ALE - možná řeknete, že jsem naprostý barbar, protože i přes to, že Scifi je můj nejoblíbenější žánr, jsem viděl Vesmírnou odyseu poprvé až teď. A bohužel, už to na mě vůbec nefungovalo. Uznávám, že na to, kdy byl film natočený, jsou efekty velmi velmi dobré, a tenkrát věřím, že to byla pecka. Bohužel já už o žádném audiovizuálním zážitku nemůžu vůbec mluvit - měl jsem to asi vidět o řadu let dříve. Nebudu hodnotit žádnou hvězdou, protože by to nebylo ani trochu objektivní.